Boekentip: Draakje vurig en het vuur

Onlangs kwam het nieuwe boek uit in de serie Draakje vurig. het boek heet Draakje Vurig en het vuur. Dit wekte gelijk mijn interesse, omdat we al meerdere boeken hebben van Draakje vurig. Speciaal voor jullie duik ik ook in dit boek om je te laten weten wat ik van dit boekje vind.

Eerder verschenen boeken

Draakje vurig heeft inmiddels al een aantal mooie boeken. In chronologische volgorde verschenen de volgende titels:

  1. Draakje Vurig
  2. Draakje Vurig op school
  3. Draakje Vurig en de spiegel

En nu als vierde boek in deze serie Draakje Vurig en het vuur.

Lees ook: Boekentip: Draakje Vurig

Samenvatting van het verhaal

Draakje Vurig is samen met zijn vrienden aan het spelen. Alleen is Draakje nogal bazig in het spel. Zijn vriendjes vinden het niet leuk en zeggen als jij zo doet ga je straks weer vuur schreeuwen. Dat vinden we niet leuk. Laten we wat anders doen.

Na het spelen merkt mama dat er wat met Draakje is en vraagt wat er is. Draakje legt uit wat er gebeurt is. Mama wil laten zien hoe belangrijk dat vuur is voor Draakje en hoe mooi het eigenlijk is. Ook opa en papa laten draakje zien wat voor mooie superkracht zijn vurigheid heeft. Nadat iedereen dat heeft laten zien, groeit ook het vertrouwen bij Draakje Vurig weer.

Wat vind ik van Draakje Vurig en het vuur?

Draakje Vurig en het vuur is wederom weer een boek vol erkenning en herkenning voor hoogsensitieve kinderen met een sterk eigen wil (sensation seeker of strong willed). Hoewel we snel geneigd zijn om het vurige in de kinderen te willen blussen, laat dit boek juist zien aan het hoogsensitieve kind met een sterke wil dat het juist een mooie eigenschap is, alleen dat je het moet leren doseren. Het is niet alleen een positieve eye-opener voor kinderen, maar ook voor ons als ouders. Eerlijk gezegd vind ik dit boek de mooiste uit de hele serie tot nu toe. Ik gun ieder hoogsensitief kind, maar ook iedere ouder/begeleider/professional dit boek om te laten zien dat hoogsensitief zijn juist zo een mooie eigenschap is.

Ook interessant: Draakje Vurig op school een herkenning voor hooggevoelige kinderen

Informatie voor ouders en leerkrachten

Net als de andere boeken van Draakje Vurig bevat Draakje Vurig en het vuur ook weer een aantal pagina’s met informatie voor ouders en leerkrachten. Een beknopte omschrijving over hoogsensitieve kinderen thuis en op school.

Draakje vurig en het vuur.

Algemene informatie

Titel: Draakje Vurig en het Vuur

Auteur/illustratie: Josina Intrabartolo, Janneke Olphen en Martine Goudappel

Aantal bladzijde: 34

Uitgeverij: Scrivo Media

ISBN: 9789491687921

Te koop bij: onder andere Scrivo Media, Bruna, Bol.com en natuurlijk te bestellen bij de lokale boekhandelaren

Een aanrader: Boekentip: Draakje Vurig en de spiegel

Please follow and like us:

1 gedachte over “Boekentip: Draakje vurig en het vuur”

  1. Wat een prachtig en lief pakket heb je uitgezocht. Ik heb al een 14 jarige tiener die al redelijk in haar kracht staat en wij met haar. Wij slaan deze actie dus over, maar ik weet zeker dat dit een kindje en diens ouders heel goed zal helpen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial