Boekentip: Draakje Vurig

De eerste in de reeks Draakje Vurig boeken is het gelijknamige boek. Josina Intrabartolo en Janneke van Olphen zijn de schrijfsters van het prentenboek en Martine Goudappel heeft de vormgeving en illustratie gedaan. Twijfel je of je dit prentenboek moet aanschaffen? Wellicht kan deze review jou een handje helpen in het maken van een keuze.

Samenvatting van het verhaal

Draakje Vurig zit aan een meer en is lekker zandkastelen aan het bouwen. Dan bedenkt hij dat hij een piratenschip wil bouwen en rent naar zijn vriendjes toe. Samen met zijn vriend gaat hij aan de slag, want de rest vindt het wel wat spannend. Ze pakken van alles bij elkaar en ploeteren hard om wat voor elkaar te krijgen. Ook zijn vriend haakt af als er een splinter in zijn vinger komt. Dus gaat Draakje ijverig verder. Als mama komt kijken vraagt ze of hij even komt rusten en wat drinken. Dat kan natuurlijk niet te lang want hij moet weer door. Ook al ziet het vlot er niet uit zoals hij in zijn hoofd had, hij kan er vast wel mee varen. Als de strandwacht hem tegenhoud als hij wil gaan varen, dan gebeurt het. Draakje voelt zich boos worden……..Draakjes mama laat hem even tot bedaren komen en geeft hem een knuffel. Samen zoeken ze naar een oplossing.

Hoe fijn om te zien dat je niet de enige bent

De woede uitbarsting en de daarop volgende spijtbetuiging is heel herkenbaar voor hooggevoelige kinderen. De erkenning voor deze kinderen dat ze niet de enige zijn die zo zijn doet ze vaak goed. Ze zijn namelijk helemaal niet anders.

Dagritmekaarten of een planbord kan jouw hoogsensitieve kind helpen om grip op de dag te krijgen. Bekijk hier verschillende dagritmekaarten en planborden.

Wat vind ik van Draakje Vurig?

Dit boek richt zich vooral op de overprikkeling bij het niet lukken van iets of het iets niet mogen. De intense boosheid die daarop volgt. De illustraties zijn mooi en laten opbouwend zien hoe het proces van overprikkeling gaat. Let maar eens op de kleurtjes van Draakje Vurig. Je ziet per bladzijde wat de dingen die gezegd worden met hem doen. Daarom vind ik het een heel waardevol prentenboek.

Draakje Vurig geeft ook uitleg

Het boek sluit af met een woord aan de ouders. Een korte duidelijke uitleg over hoogsensitiviteit (met een sterke wil). Waarom bepaalde dingen gebeuren en waar je meer informatie kunt vinden.

boek draakje vurig

Ook een fijn boek voor in het onderwijs

Dit boek leent zich ook uitstekend om in de klas voor te lezen. Één op de vijf mensen is hoogsensitief. Samen met het knuffeltje van draakje een echte aanrader voor de onderbouw. Ook de kinderen die niet hoogsensitief zijn leren al spelenderwijze dat sommige kinderen het lastiger vinden om de prikkels te verwerken.

Wil je op de bovenstaande blog reageren, dan kan dat uiteraard door een berichtje hieronder achter te laten, te mailen of via de social media een berichtje te sturen. 

Wil je op de hoogte blijven van onze ervaringsverhalen, reviews van boeken gerelateerd aan hsp abonneer je op dit blog en krijg direct een mailtje als er een nieuwe blog online is. Ook via Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter kunnen jullie ons blijven volgen. Zie ik je daar? Wil je maandelijks op de hoogte blijven van tips, een blik achter de schermen en de laatste blogs? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Niet schrikken! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over het product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Inge Beleeft. Wil je er meer over weten, kijk dan op affiliate links.

foto’s zijn eigendom van Inge Beleeft

Please follow and like us: