Boekentip: Draakje Vurig

De eerste in de reeks Draakje Vurig boeken is het gelijknamige boek. Josina Intrabartolo en Janneke van Olphen zijn de schrijfsters van het prentenboek en Martine Goudappel heeft de vormgeving en illustratie gedaan. Twijfel je of je dit prentenboek moet aanschaffen? Wellicht kan deze review jou een handje helpen in het maken van een keuze.

Samenvatting van het verhaal

Draakje Vurig zit aan een meer en is lekker zandkastelen aan het bouwen. Dan bedenkt hij dat hij een piratenschip wil bouwen en rent naar zijn vriendjes toe. Samen met zijn vriend gaat hij aan de slag, want de rest vindt het wel wat spannend. Ze pakken van alles bij elkaar en ploeteren hard om wat voor elkaar te krijgen. Ook zijn vriend haakt af als er een splinter in zijn vinger komt. Dus gaat Draakje ijverig verder. Als mama komt kijken vraagt ze of hij even komt rusten en wat drinken. Dat kan natuurlijk niet te lang want hij moet weer door. Ook al ziet het vlot er niet uit zoals hij in zijn hoofd had, hij kan er vast wel mee varen. Als de strandwacht hem tegenhoud als hij wil gaan varen, dan gebeurt het. Draakje voelt zich boos worden……..Draakjes mama laat hem even tot bedaren komen en geeft hem een knuffel. Samen zoeken ze naar een oplossing.

Hoe fijn om te zien dat je niet de enige bent

De woede uitbarsting en de daarop volgende spijtbetuiging is heel herkenbaar voor hooggevoelige kinderen. De erkenning voor deze kinderen dat ze niet de enige zijn die zo zijn doet ze vaak goed. Ze zijn namelijk helemaal niet anders.

Dagritmekaarten of een planbord kan jouw hoogsensitieve kind helpen om grip op de dag te krijgen. Bekijk hier verschillende dagritmekaarten en planborden.

Wat vind ik van Draakje Vurig?

Dit boek richt zich vooral op de overprikkeling bij het niet lukken van iets of het iets niet mogen. De intense boosheid die daarop volgt. De illustraties zijn mooi en laten opbouwend zien hoe het proces van overprikkeling gaat. Let maar eens op de kleurtjes van Draakje Vurig. Je ziet per bladzijde wat de dingen die gezegd worden met hem doen. Daarom vind ik het een heel waardevol prentenboek.

Draakje Vurig geeft ook uitleg

Het boek sluit af met een woord aan de ouders. Een korte duidelijke uitleg over hoogsensitiviteit (met een sterke wil). Waarom bepaalde dingen gebeuren en waar je meer informatie kunt vinden.

boek draakje vurig

Ook een fijn boek voor in het onderwijs

Dit boek leent zich ook uitstekend om in de klas voor te lezen. Één op de vijf mensen is hoogsensitief. Samen met het knuffeltje van draakje een echte aanrader voor de onderbouw. Ook de kinderen die niet hoogsensitief zijn leren al spelenderwijze dat sommige kinderen het lastiger vinden om de prikkels te verwerken.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial