Hoe de duurzame rietjes van Strawies helpen ontprikkelen

Ken jij Strawies al? Weet jij dat je met drinken uit een rietje kan ontprikkelen? Al meerdere malen heb ik het op mijn social media voorbij laten komen, dat het drinken uit een rietje ontprikkelend werkt. Hier kom ik uiteraard later in deze blog nog op terug. Wij gebruikte voorheen de papieren rietjes of de plastic rietjes. Hoe gaaf is het dan als je dan mag samenwerken met Strawies. Ik mocht de rietjes voor jullie testen. Ook mag ik jullie korting geven op de aanschaf van jullie eigen Strawies. Lees je mee over onze ervaring?

Wat zijn Strawies?

Zoals je in de inleiding en de titel wel kan opmerken zijn Strawies rietjes. Niet zomaar rietjes, maar RVS rietjes. Doordat ze van roestvrij staal gaan ze een leven lang mee. Ze zijn dus herbruikbaar. Met het bijgeleverde borsteltje kan je ze goed schoonmaken van binnen. Ook kan je ze gewoon verticaal in de vaatwasser zetten.

RVS-rietjes proef je dat dan niet?

Hoogsensitieve mensen ontdekken ook vaak smaken. zo kan ik er bijvoorbeeld niet tegen als slaatje in zo’n aluminium bakje zit. Dat proef ik terug in het slaatje. Daar was ik met deze rietjes ook een beetje bang voor. Strawies hebben me op dat gebied positief verrast. Geen bijsmaak van het rietje! Ook de kinderen zijn razend enthousiast.

Verschillende maten, vormen en kleurtjes

De herbruikbare rietjes zijn er in allerlei vormen, maten en kleurtjes. Hier zijn de “regenboog” rietjes (sea dragon) favoriet, maar ze zijn er ook in de kleuren roest, zilver, goud, blauw, paars en zwart. Ze zijn er in de rechte, maar ook de licht buigende vorm. Voor de normale drankjes, de cocktails en de smoothies. Dus wil jij ook een herbruikbaar rietje, dan is het zeker de moeite waard om eens op de website te gaan kijken.

verschillende maten, vormen en kleuren

Rietjes die helpen bij ontprikkelen

Ben jij of is jouw kind overprikkeld? Laat ze dan iets drinken uit een rietje. Laat ze water drinken voor een beter verzadigd gevoel. Maak een smoothie zodat ze iets harder moeten zuigen. Nu hoor ik je denken, maar waarom helpt een rietje dan bij de ontprikkeling. Dan gaan we even terug naar ons eigen begin, de babytijd. Wat doen we meestal bij baby’s als ze onrustig zijn? We geven ze een speentje of ze pakken hun duim, vinger of knuffel een gaan erop zuigen of sabbelen. Het zuigen zorgt ervoor dat hersenen de prikkels kunnen ordenen. Hetzelfde effect hebben dus rietjes.

Duurzaamheid en grote wens

De broers Bas en Simon, de gezichten achter de Strawies, kwamen tijdens hun reizen de metalen rietjes tegen. Raakte hierdoor betoverd en wilde hun ‘geluk’ delen. Zo zijn ze de Strawies in Nederland gaan verkopen. Hun missie om niet alleen de herbruikbare rietjes aan de particulier te verkopen, maar dat straks de horeca ze ook wil gaan gebruiken. Daarnaast helpen ze mee aan een wereld zonder wegwerp plastic.

Ons eindoordeel over Strawies

Zoals ik al aangaf was ik wat sceptisch over de bijsmaak die de rietjes wellicht zouden geven. Op de site van Strawies werd al aangegeven dat het niet zo was. Ik ben dan wel het type “eerst zien, dan geloven”. En het is echt zo. Het fijne is dat de rietjes er in diverse maten zijn. Je kunt er dus goed verschillende dranken mee drinken (zelfs warme dranken, maar niet kokend hete dranken). De Strawies zijn voor ons een blijver en worden inmiddels dagelijks gebruikt. Ook de duurzaamheid van de rietjes spreekt me enorm aan.

Korting voor jou

Hoe tof is het dat ik jullie een korting mag geven van 15% op je aankoop? Hoe je die korting krijgt? Bij je bestelling de code INGEBELEEFT15 krijg jij de korting!

mijn favoriete ijskoffie

Mijn favoriete recepten

Bij de mooie rietjes horen natuurlijk ook wat lekker recepten. Nu ben ik geen ster in recepten verzinnen, dus deel ik graag mijn favorieten met bronverwijzing. De laatste is bedacht door onze oudste zoon. Dit is zijn favoriete smoothie en moest ik hier vermelden.

IJskoffie van WW

Ingrediënten:

 • 150 ml koffie
 • theelepel koffiesiroop
 • 130 ml sojadrink ongezoet

Bereiding:

 1. Zet de koffie en schenk 100 ml koffie in een ijsblokjes en zet deze circa 2 uur in de diepvries. Het andere deel van de koffie laat je afkoelen.
 2. Doe de koffie ijsblokjes in een glas, schenk de sojadrink erover (ik klop dit nog even op) en voeg de afgekoelde koffie erbij.
 3. Tot slot een theelepeltje van je favoriete koffiesiroop.

Citrus water van Lekker en simpel

Ingrediënten:

 • 1 sinaasappel
 • 1 limoen
 • 1 citroen

Bereiding:

 1. Snijd de sinaasappel, limoen en citroen in plakjes
 2. Doe de plakjes in een grote kan en druk het aan met een houten lepel zodat er wat sap vrij komt.
 3. Vul de kan me water en ijsblokjes
 4. Even roeren en klaar.

Smoothie van onze beer

Ingrediënten:

 • 1 appel
 • 1 banaan

Bereiding:

 1. Schil de appel en ontdoet hem van het klokhuis en doe hem in de blender.
 2. Haal de banaan uit de schil en ook deze mag in de blender.
 3. Deksel erop en blenden maar.
Please follow and like us:

2 gedachten over “Hoe de duurzame rietjes van Strawies helpen ontprikkelen”

 1. Wat een leuke rietjes!
  En ik vind dit zo’n leuk weetje, dat het helpt ontprikkelen. Mijn kleuter vraagt regelmatig of hij een rietje mag.
  Ik heb trouwens toen stage liep in de opvang, ook eens van een logopediste gehoord dat drinken door een rietje goed is voor de mondmotoriek en spraakontwikkeling. Mijn kinderen hebben ook na de fles altijd uit een rietjesbeker leren drinken.

  • Dat van de logopediste heb ik inderdaad ook gehoord dat het goed is voor de mondmotoriek en spraakontwikkeling.

   Ja ze zijn gaaf he en nog milieuvriendelijk ook! Gaaf dat je ze ook besteld hebt Jessica.

Reacties zijn gesloten.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial