11x HSP-proof producten, Inge’s favorieten

In een eerdere blog schreef ik al eens over hulpmiddelen voor de prikkelverwerking. Toch zijn er ook gewoon gebruiksvoorwerpen voor dagelijks gebruik die ook heel fijn zijn voor hooggevoelige mensen. Daarom wil ik jou graag eens laten zien welke dagelijkse HSP-proof producten mijn favorieten zijn. Die mij helpen om niet te overprikkelen of juist helpen ontprikkelen.

Noice canceling koptelefoon

De noice canceling koptelefoon is een van mijn favoriete HSP-proof producten. Je zal me vast weleens gezien hebben met een koptelefoon op. Ik ben groot fan van mijn koptelefoon. Ik gebruik hem tijdens het koken zodat het geluid van de afzuigkap/wasemkap (alias de straaljager) dempt. Samen met een lekker muziekje, fijne podcast of een meditatie. Lekker zen aan het diner in plaats van overprikkeld door het geluid van de straaljager. Ook gebruik ik hem om maximaal 30 minuten Inge-tijd te hebben als ik alle 3 de kinderen de hele dag om me heen heb. Ik heb de Philips TAH4205. Bij een koptelefoon vind ik het heel belangrijk dat je kijkt naar wat bij jou past (budget, materiaal, kleur etc.) Inmiddels heb ik een nieuwe aangeschaft.

Slowcooker

De slowcooker kreeg ik voor mijn verjaardag. Maar echt snap niet dat ik nooit eerder van een slowcooker had gehoord. Marieke is mijn influencer op dit gebied (dank je wel Marieke). Waarom dit dan zo geweldig is? Bij het gebruik van de slowcooker hoef je namelijk niet die hiervoor genoemde straaljager aan te zetten. Daarnaast gaat het ook nog eens geweldig lekker ruiken in huis. De slowcooker is dus echt wat voor de hoogsensitieve keukenprinsessen.

Dopper

Via mijn werk al een flinke collectie Doppers in huis, maar echt die zijn echt top. Om te voorkomen dat ik te weinig drink vul ik regelmatig mijn Dopper. Tijdens een werkdag gaat ie mee naar mijn werkplek. Nu nog thuis, maar hopelijk snel weer eens op kantoor. Ook met dagjes uit gaat de Dopper altijd mee. Ook tijdens mijn parttime dagen vul ik hem regelmatig zodat ik ook op die dagen voldoende drink.

Hapjesschaal

De hapjesschaal mag hier ook zeker niet ontbreken. Als groot fan van de monkey platter, moet er een hapjesschaal in huis zijn. Op drukke dagen zorg ik altijd dat ie goedgevuld op tafel staat. De dinsdag en zaterdag zijn hier drukke dagen, dan staat ie sowieso een keer op tafel. Zo voorkomen we dat de prikkel honger toeslaat. Gezonde hapjes in de vakjes, soms een lekker snoepje of een handje chips.

Lees tip: Collega’s op social media, wel of niet doen?

Bullet journal

Ik ben een echte planner en heb graag overzicht. Mijn bullet journal gebruik ik dan ook voor veel verschillende dingen. Doordat je hem op verschillende manieren kan gebruiken en jij kan bepalen waarvoor, maakt het alleen maar meer geschikt als een van de HSP-proof producten.

  • Allereerst is mijn bullet journal mijn agenda. Iedere zaterdag werk ik hem bij met de afspraken en het weekmenu.
  • Ook gebruik ik mijn bullet journal voor alle ideeën die in mijn hoofd bruisen.
  • Een bullet journal is ook de perfecte manier voor een creatieve uitlaadklep. Daar gebruik ik hem dus ook voor. Handlettering, knippen, plakken, moodboards alles gaat erin. Mooie quotes die stof geven tot nadenken. Leuke kaartjes krijgen er ook een mooi plekje in.
  • De mooiste momenten van de dag zet ik ook in mijn bullet journal. Extra genieten van het kleine geluk.
  • Tot slot gebruik ik hem ook als dagboek, dingen die me dwars zitten schrijf ik hierin op. Verslagen van vakanties en weekendjes weg.

Planner en stempels

Ik maak iedere week een planning, want dat geeft rust in mijn hoofd. Hiervoor gebruik ik de planner van van Get your flow. En om plannen leuk te maken gebruik ik de stempels van Studio Liefhebberen.

Lees ook: Waarom plannen zo belangrijk is voor HSP-ers

Huispak

Niet meer weg te denken in mijn kast is mijn huispak. Heerlijk en ook nog eens een HSP-proof product. Na een werkdag op kantoor of als ik uit bad of de douche kom dan hijs ik me altijd in mijn huispak. Die ik heb is echt de enige die ik verdraag als mijn huid nog licht vochtig is. Ook bij overprikkeling is dit de enige kledingstuk dat ik verdraag.

Teamaker en losse thee

Naast water drink ik heel veel thee (minimaal een liter, op werkdagen 2 liter). Ik drink dus altijd losse thee en sinds kort heb ik de teamaker. Schepje losse thee erin, water erbij, even laten trekken en dan zo je glas of mok in. Nu kan er in die van mij een halve liter. Ik zag pas ook een teamaker met een iets kleinere inhoud van 450 ml. Als ik dan ook het potje met losse thee open maak dan komt de heerlijke geur van verse thee me al tegemoet. Ik zou echt niet anders meer willen dan losse en verse thee.

Rietjes

Rietjes kunnen hier in huis ook niet ontbreken. Die worden bijna dagelijks wel gebruikt. Heel fijn ook om te gebruiken om te ontprikkelen. De kinderen vinden het een feestje als ik rietjes in de bekers zet. Zelf gebruik ik ze ook, voornamelijk als ik water met een smaakje drink.

E-reader

Een e-reader vind ik echt een must have voor iedere hoogsensitieve persoon. Want hoe leuk al die boeken in je boekenkast zijn, ze geven wel heel veel prikkels. Daarom is mijn boekenkast inmiddels verhuist naar mijn e-reader. (medio april lees je hier meer over op de blog). Hoe dik een boek ook is, het gewicht van de e-reader blijft hetzelfde. Zelfs in de zon is het scherm goed leesbaar.

Zoete amandel olie

Ik ben lang aan het zoeken geweest naar iets waar mijn huid en ik wel blij van werden. Alle bodylotions werd ik helemaal gek van. Een van mijn triggers is voelen (op de huid). De bodylotions waren als een soort verstikking van mijn huid, tot ik in mijn adventskalender van de mama me-time kit zoete amandelolie had zitten. Het eerste product wat niet verstikkend voelt op mijn huid. Lekker na het douchen mijn huid verzorgen, want veel mensen dus doen met bodylotion.

Please follow and like us:

2 gedachten over “11x HSP-proof producten, Inge’s favorieten”

    • Dank je Jessica. Ja zijn heel fijne producten en een aantal komen deze week voorbij in de winactie die op instagram online komt.

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial