Slowcooker: perfect voor hoogsensitieve keukenprinsessen

Sinds februari heb ik een slowcooker in huis en ben echt aangestoken door Marieke. Ik zag op haar account al vaak heerlijke recepten voorbij komen. Nu ik er zelf ook een heb, wil ik echt niet meer zonder. In deze blog deel ik je waarom ik vind dat dit apparaat geweldig is voor hoogsensitieve keukenprinsessen en keukenprinsen. Natuurlijk deel ik ook mijn favoriete recepten die ik maak met de slowcooker.

Wat is een slowcooker?

Eigenlijk zegt de naam het al een beetje. Een slowcooker is een elektrische pan die je eten langzaam laat garen. Heel vaak wordt ook de naam crockpot gebruikt. Dat komt omdat het merk wat de eerste slowcooker uitbracht een crockpot is. Dit is dan ook wel het meest bekendste merk onder de slowcookers. Inmiddels zijn er wel veel andere merken bijgekomen. Wil je meer weten over een slowcooker? Dan raadt ik je de blog van eetspiratie aan, die er uitgebreid op in gaat.

Wat kan je met een slowcooker maken?

Je kan heel veel maken met een slowcooker, maar de meest bekende dingen zijn wel de stoofpotjes. Ik maak er tegenwoordig regelmatig wat in. Van pulled pork tot curry. En ik zit vooral in de uitprobeerfase dus probeer heel veel gerechtjes uit. Zo kijk ik ook weleens naar gewone recepten en dan maak ik er een zelf een slowcooker recept van.

Wil je weten welke producten ik nog meer HSP-Proof vind? Ik maakte er een mooi overzicht van.

Waarom is deze ideaal voor hoogsensitieve personen?

Ik heb het al eens eerder benoemd, maar de afzuigkap, alias de straaljager, is echt een trigger om overprikkeld te raken. Het voordeel van een slowcooker is dat je de afzuigkap niet aan hoeft te zetten. Ik doe er mijn vlees rauw in, een enkele keer braad ik het even aan. De deksel op de pan en de stoom die er vanaf komt blijft in de pan, doordat er een deksel op zit. Nu zijn er ook hoogsensitieve personen die overprikkelen op reuk. Ik heb dat bijvoorbeeld vooral op nare luchtjes. Van de geur van eten kan ik intens genieten.

Mijn favoriete recepten met de slowcooker

Zelf ben ik ook gek op stoofvlees, maar zoek daar nog een heerlijk recept voor. Heb je die, voel je vrij om die met me te delen. Daar word ik heel blij van.

Please follow and like us:

2 gedachten over “Slowcooker: perfect voor hoogsensitieve keukenprinsessen”

    • Ja had dat al in het begin van deze blog gedaan, maar geeft vaak pas een seintje naar de andere blogger op het moment dat ik hem aanpas. Ik hou me aanbevolen voor het recept.

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial