Boekentip: Hoogsensitief leven van Jelma Norbruis

Vorig jaar werd ik door een mede HSP-er getipt over het instagram account hoogsensitief leven. Een leuk account met allemaal illustraties over hoogsensitiviteit. Leuk om te zien hoe Jelma Norbruis haar creativiteit gebruikt om net als ik meer bekendheid te geven aan hoogsensitief leven. Allebei zijn we ervaringsdeskundige en geen coaches. Daarom des te leuker om haar te volgen. En nu heeft ze vorig jaar ook 2 boekjes uitgebracht over hoogsensitief leven met haar eigen illustraties.

Wie is Jelma Norbruis?

Jelma is een twintiger met hoogsensitiviteit. Een echte creativeling die zoals ze zelf zegt met een potlood in haar hand is geboren. Zo lang ze zich kan heugen tekent ze al. In 2017 rondde ze het Grafisch lyceum af.

Hoogsensitief leven is zo slecht nog niet

Dit boekje heeft 4 hoofdonderwerpen, namelijk:

  • Wat is dat toch met jou?
  • Bellen? Ik mail liever
  • Doe eens niet zo prikkelbaar
  • Kan je ook heel even stil zijn?

In dit boekje bespreekt Jelma Norbruis dus wat belangrijke punten uit het hoogsensitief leven. Dat je opmerkingen krijgt als “wat ben je stil vandaag” of “stel je niet zo aan”. Ook verteld ze er kort en bondig over de verschillen tussen HSP en HSS. Verder deelt ze hierin haar eigen tips die bij haar werken om te ontprikkelen.

Wil je een uitgebreidere versie van de verschillende soorten sensitiviteit? Lees dan eens dit blog.

hoogsensitief leven

Hoogsensitief leven wanneer de wereld je soms te veel is

Ook dit boekje is opgedeeld in een aantal hoofdpunten. Dit keer zijn het er drie en deze zijn het:

  • Hou jij mijn rugzak even vast?
  • Doe eens even rustig joh.
  • Van wie is deze emotie nou weer

Hierin staat onder andere ook de tweestrijd die een hoogsentief persoon weleens met zichzelf kan hebben. Rustig aan doen en dan toch het gevoel hebben dat je lui bent. Terwijl je juist op dat moment je energie level aan het opladen bent. Mooi juist om deze dingen bespreekbaar te maken door middel van een stripje in het boek.

Een feest van herkenning

Deze boekjes zijn voor mij een feest van herkenning. Om een voorbeeld te noemen het bellen. Ik mail echt veel liever. En dat voor iemand die werkt in de financiële wereld. De eerste jaren vond ik bellen echt verschrikkelijk, maar inmiddels weet ik hier echt een stuk beter mee om te gaan. Niet alles is overigens herkenbaar. Want zo veel mensen, zo veel verschillen. Ook in het hoogsensitief leven. Ook het overnemen van de emotie is zo herkenbaar. Vaak zijn hoogsensitieve mensen echte dierenvrienden, maar er zijn er ook die voor veel dieren bang zijn. Nu ben ik bijvoorbeeld wel een dierenvriend, maar mijn oudste, jongste en mijn man helemaal niet. Die moeten van veel dieren echt niks hebben. Mijn middelste is daarentegen juist wel een kopie van mij.

hoogsensitief leven

De visuele boekjes ook kopen?

Het mooie juist van deze boekjes is, dat ze visueel zijn. Bij veel teksten staat of een stripje of een illustratie om het uit te beelden. Veel hoogsensitieve mensen zijn ook beelddenkers. Is gelijk dit stukje alvast voor je geregeld. ze bevatten basis informatie over hoogsensitief leven. Nogmaals Jelma is een ervaringsdeskundige, geen HSP-coach. Ben je na deze blog nieuwsgierig geworden naar de boekjes van Jelma? Je kunt ze op haar eigen website bestellen.

Please follow and like us:

1 gedachte over “Boekentip: Hoogsensitief leven van Jelma Norbruis”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial