Boekentip: Hé, wie ben jij? van Monique Tekstra

Begin december 2020 schonk ik aandacht aan het boek “Hé, wie ben jij? Het boek dat toen al klaar lag om gedrukt te worden. Alleen was daar een crowdfunding en pre-order nodig om dat voor elkaar te krijgen. Inmiddels is het zelfs bijna zomer 2021 en is het boek sinds kort echt verkrijgbaar. Nu het boek dan ook echt uit is en ik het thuis heb liggen, wil ik daar natuurlijk ook wat over vertellen. Hoe gaaf is het dat ik een van jullie ook blij mag maken met dit boek? Onderaan de blog lees je hoe je mee kunt doen aan de winactie.

Wie is Monique Tekstra?

Monique is zo lang ze zich al kan herinneren gefascineerd door mensen in andere landen en door culturen. Ze wist al op jonge leeftijd dat ze antropoloog wilde worden. Tijdens en na haar studie heeft ze veel gereisd. Bleef ze een langere tijd op een locatie om zich helemaal onder te dompelen hoe de locals leefde. Eenmaal kinderen wilde ze dit graag met hun delen in de vorm van voorlezen. Helaas bleek dat veel boekjes over andere culturen en landen worden uitgebeeld door dieren. Dat moest anders dacht Monique en zo ontstond het idee voor Hé, wie ben jij?

Maak kennis met de 20 karakters in het boek

Het boek kent 20 karakters of zijn het er toch 21? Ja je leest het goed, je kunt namelijk zelf ook gewoon een hoofdrol krijgen in dit boek. Iedere bladzijde is voorzien van een spiegeltje, zodat ook jij, maar eigenlijk jouw kind, ook meedoet in het boek. Maak in dit boek kennis met Emma, Maria, Marley, Mika, Giovanni, Yael, Boris, Lobsan, Yumi, Mana, Helena, João, Lorenzo, Mohammed, Lynette, Abu, Hiba, Shanti, Suni en Oliver.

Op welke vragen krijg je antwoord?

In het boek wordt op 9 vragen antwoord gegeven. Heb je het boek besteld, dan zit daar ook een QR-code bij waarmee je extra’s online kan ophalen. In het boek geven de 20 kinderen antwoord op de vragen:

 • Hé, wie ben jij?
 • Hé, waar woon jij?
 • Hé, met wie leef jij?
 • Hé, wat eet jij?
 • Hé, wat doe jij?
 • Hé, wat vier jij?
 • Hé, wat geloof jij?
 • Hé, hoe ga jij?
 • Hé, hoe praat jij?

Ieder kind geeft kort antwoord in het boek. Samen kun je dit lezen of als je een wat ouder kind hebt kan hij of zij dit zelf lezen.

bladeren door he wie ben jij?

Samen ontdekken

Naast dat de 20 karakters antwoord geven op de vraag, staan er in het boek ook nog samen ontdekken vragen. Zo kan je samen met je kind erover praten wat je net gelezen hebt. Ken jij ook mensen die een andere taal spreken? Of wie heeft dezelfde kleur haren als jij hebt? Zo leuk om hier met je kind het gesprek mee aan te gaan. Zo zien ze ook gelijk dat iedereen anders is.

Wat vinden wij van het boek?

Monique kwam het boek op 26 mei 2021 hoogst persoonlijk brengen. De kinderen waren hiervan op de hoogte en stonden Monique al helemaal op te wachten. Nadat we het boek uit de tas hadden gehaald doken ze er gelijk in. Regelmatig wordt het boek erbij gepakt. Tante Pollewop kan inmiddels zelf lezen en probeert haar broertjes voor te lezen wat er staat. Soms springt een van ons bij omdat het woordje nog wat lastig is. Ze kijken ook vaak op wie ze lijken, vinden het heel leuk om te zien wat anderen graag eten. Ook is het boek erg kleurrijk en daar houden ze hier wel van. Echte fans hier in huis.

Wil jij ook Hé, wie ben jij? kopen?

Ben je door dit blog ook enthousiast geworden van dit boek? Je kunt het inmiddels ook kopen. Het ligt in diverse winkels, maar is ook online te koop. Ook voor scholen en kinderopvang heel interessant.

Ik mag ook een boek weggeven.

Wij zijn heel enthousiast over het boek. De extra’s moet ik nog eens rustig bekijken, maar door het mooie weer is het er nog niet van gekomen. Nu mag ik van Monique ook een boek verloten onder een van mijn lezers, dus wil jij kans maken op dit gave boek? Lees dan hieronder hoe je meedoet.

Hoe doe je mee?

Lees snel wat je daarvoor moet doen.

 • Laat onder deze blog weten dat je meedoet.
 • Heb je me al gevonden op Facebook en/of Instagram? Wellicht heb je je ingeschreven op de maandelijkse nieuwsbrief. Onwijs gaaf! Mocht je dit nog niet doen, dan zou ik het tof vinden als je dit doet, maar is geen verplichting voor deelname.
 • Het delen van deze blog op Facebook of Instagram zou ik tof vinden.
 • Een geldig e-mailadres bij je reactie is gewenst als je hieronder reageert. Heb ik geen geldig e-mailadres dan kan ik je niet op de hoogte brengen dat je gewonnen hebt..
 • Deze win actie sluit op dinsdag 22 juni 2021 om 12:00 uur.
 • Dinsdag 22 juni 2021 in de loop van de middag zal ik de winnaar per mail informeren. In verband met de privacy zal er over de winnaar niet worden gecorrespondeerd.
 • Beantwoord de e-mail binnen 48 uur, anders zal ik een andere winnaar kiezen
 • Uitgebreide informatie over deelname aan winacties via Inge beleeft kan je hier vinden.

Deze blogs zijn geschreven uit eigen ervaring. Regelmatig raadpleeg ik bronnen om bepaalde dingen uit te leggen over hoogsensitiviteit. Deze bronnen worden dan bij de blog vermeld. Wil je tips gericht op jou of jouw gezin, raadpleeg dan een HSP coach.

Niet schrikken! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over het product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken en het product te kopen steun je Inge Beleeft. Wil je er meer over weten, kijk dan op affiliate links.

foto’s zijn eigendom van Inge Beleeft

Please follow and like us:

13 gedachten over “Boekentip: Hé, wie ben jij? van Monique Tekstra”

 1. Dit lijkt mij echt een heel mooi boek, zeker voor bij mijn dochter op de sbo school met de verschillende nationaliteiten /culturen die er op school zijn.
  Met oa een nieuwkomers klas, waar kinderen die de Nederlandse nog niet (helemaal) machtig zijn en regelmatig een dagdeel meedraaien in een groep op hun niveau.
  Zo zouden kinderen elkaar en elkaars cultuur nog beter kunnen leren kennen en begrijpen.
  Ik weet zeker dat ze hier op school ontzettend blij mee zouden zijn!

  Beantwoorden
 2. Klinkt als een erg goed boek. Graag doe ik mee voor onze zoon. Zeker interessant omdat ik een andere huidskleur heb dan mijn zoon.

  Beantwoorden
 3. Hai!
  Ik heb je pas net gevonden maar na half uurtje neuzen al zoveel mooie tips rondom hsp voor onze dochter 😊
  Net ingeschreven voor je nieuwsbrief en uiteraard doe ik ook graag mee voor het boek. Lijkt me een mooi boek met veel diversiteit!
  Groetjes Renee

  Beantwoorden
 4. Het lijkt me een onwijs leuk boek om met mijn kinderen te lezen! We hebben familieleden die niet in Nederland wonen, wat toch wel heel interessant is om nog meer over te leren! Zeker de oudste is vaak savonds in bed flink aan het filosoferen of het hoe, wie en wat van alles en iedereen. Groetjes

  Beantwoorden
 5. Wat een te gek boek! Bij ons wonen er veel expats en in de omgeving en op school komen onze kinderen hierdoor veel verschillende culturen, gebruiken, talen, gewoonten, etc. tegen. Een mooi boek om hier dieper met ze in te duiken!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial