Help jij mee om het kinderboek “Hé, wie ben jij?” te laten verschijnen?

Heb je al eens gehoord van het kinderboekboek “Hé, wie ben jij?”? Wist je dat dit kinderboek in het voorjaar van 2021 uitkomt? Ik wil je graag namens de schrijfster van het boek alvast kennis laten maken.

Hé wie ben jij?

“Hé, wie ben jij? is een kleurrijk geïllustreerd kinderboek dat kinderen vanaf 3 jaar laat kennismaken met de diversiteit van mensen en culturen in de wereld. In een groot en stevig prentenboek met kartonnen bladzijden, nemen twintig kinderen je mee door hun leven.

karakters die je tegen kan komen in hé, wie ben jij?

Vele vragen worden beantwoord

Om antwoord te krijgen op vragen, zal je kind op zoek moeten gaan. “Hé, wie ben jij?” is een interactief kinderboek. Daarmee stimuleer je je kind of zelfs je klas om de diversiteit in de wereld te ontdekken. Het boek behandeld vragen als:

  • waar wonen zij?
  • met wie leven zij?
  • Wat eten zij?
  • Wat doen zij?

Ken jij het boek over de avonturen van de kleine leeuw al? In dit boek staat het anders zijn centraal. Uiteindelijk zijn we allemaal anders en dat maakt ons mooi.

Kinderen hebben een open blik

Met hun open blik oordelen kindern niet. Hoe meer diversiteit zij in hun omgeving ontmoeten, hoe normaler dit voor hen is en blijft. ‘Anders’ is dan niet meer onbekend of raar, maar juist bijzonder, leuk en eigenlijk gewoon normaal.

Wie is het team achter “Hé wie ben jij?”

Monique is schrijfster van het boek Hé, wie ben jij? en initiatiefnemer van het Antropokids, het platform waarmee ze kinderen wil laten kennismaken met de diversiteit van mensen en culturen in de wereld, onder andere door middel van kinderboeken. Om het boek verder vorm te geven heeft Monique hulp ingeschakeld van illustrator Priscilla Bechan en vormgever Daisy Tussenbroek.

Crowdfunding en pre-order

Om het boek in maart 2021 te laten verschijnen was er een grootse crowdfunding opgestart. Daarbij kunnen bedrijven, instellingen, scholen en individuen meehelpen aan de ontwikkeling van dit kinderboek. Er waren verschillende pakketten van ieder formaat en voor ieder budget, waardoor iedereen zijn of haar steentje kan bijdragen aan Hé, wie ben jij? De crowdfunding is inmiddels niet meer nodig te lezen verwijs ik je graag naar de website van Hé, wie ben jij? Voor wie niets met crowdfunding heeft, maar Monique wel graag wilde helpen? Dan kon je nu een pre-order plaatsen voor het boek. Op die manier kon er dus ook geholpen worden om ervoor te zorgen dat dit kleurrijke kinderboek vol diversiteit gedrukt kan worden.

Inmiddels is het boek verschenen. Wil je weten wat wij van het boek vinden? Lees dan onze review.

Wil je op de hoogte blijven van onze ervaringsverhalen, reviews van boeken gerelateerd aan hsp abonneer je op dit blog en krijg direct een mailtje als er een nieuwe blog online is. Ook via Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter kunnen jullie ons blijven volgen. Zie ik je daar? Wil je maandelijks op de hoogte blijven van tips, een blik achter de schermen en de laatste blogs? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Ben je nieuwsgierig naar onze kinderboeken top 5? Dan is wellicht deze blog interessant.

Deze blog is voortgekomen door middel van een samenwerking.

foto’s zijn afkomstig van Monique

Please follow and like us: