Foto’s afdrukken voor je bullet journal

Al een tijdje loop ik met het idee dat ik de foto’s die ik met mijn telefoon maak graag wil laten afdrukken. Toch twijfelde ik enorm, want er kan zoveel tegenwoordig. Een leuke foto voor in mijn planner of bullet journal. Ik neem je graag mee in welke keuzes er zijn, zodat jij ook je bullet journal kan opleuken met eigen foto’s.

De keuze is reuze

Tegenwoordig is de keuze reuze als het gaat om foto’s te laten afdrukken die je met je telefoon hebt geschoten. Om je even een idee te geven wat er allemaal mogelijk is hieronder een opsomming.

 • De klikkie app (lees hier de review van huisje vol liefde hierover)
 • Hema mini square prints
 • een pocket printer
 • timelapp
 • via een willekeurige fotosite afdrukken
 • Retroprints van Fotofabriek

Mijn eerste keuze

Ik bekeek alle opties en zocht iets wat bij mij paste. Las me goed in wat de mogelijkheden zijn en de kosten. Ook wilde ik helder krijgen voor mezelf waarvoor ik de foto’s ging gebruiken. Daar gingen wel een paar maanden overheen. Ik wilde in eerste instantie eigenlijk niet aan een soort abonnement vast zitten en dus viel klikkie app en timelapp af. Dus ik richtte mijn zoektocht dus vooral op de diverse fotosites (waaronder de Hema en Albelli) en een pocketprinter. Eigenlijk was ik er daarna snel uit. Ik ging voor een pocketprinter. Maar inmiddels gebruik ik ook een Instax camera en de klikkie app.

Lees ook: Bullet journal: hoe ga ik er mee aan de slag?

Wat zijn pocket printers?

Een pocket printer is een heel kleine foto printer. Je kan hiermee op elk moment en op elke locatie foto’s printen. Vooraf laadt je hem met een usb kabel op en daarna kan je draadloos printen vanaf je telefoon.

Verschillende merken

De pocket printers zijn er van HP, Canon, Fujifilm, Memobird, Peripage, Huawei, Prynt en Kodak. Ieder heeft zo ook zijn eigen prijsklasse en serie.

HP Sprocket

Ik koos uiteindelijk voor de HP Sprocket. Eigenlijk meer omdat ik die al vaker voorbij heb zien komen en dat ik met die van Fujifilm meer naar de polaroid afdrukken vond gaan en met een instax camera in huis vind ik dat niet nodig om dan nog meer foto’s op die manier in huis te hebben. Nu ik bijna jarig was toen ik mijn keuze maakte was het in ieder geval een leuk cadeau voor op mijn verlanglijstje. Manlief was het daarmee eens en kocht hem voor mijn verjaardag, tezamen met extra foto papier voor de sprocket.

Mijn ervaring

Inmiddels heb ik de HP Sprocket al meerdere keren gebruikt en ben ik met de foto’s die ik uitprint de invulboekjes aan het vullen. Vrij snel nadat ik de pocket printer kreeg ben ik hem gaan opladen met de usb oplader die erbij zat. Dus mocht je al een stopcontact in huis hebben met een usb contact, doe er je voordeel mee. Anders moet je zelf een koppelstuk zoeken om te kunnen opladen. Ik gebruik hem van de telefoon zodat ik hem in een normaal stopcontact kan opladen. Na het uploaden van de app om een mobiel apparaat kan je vrij snel beginnen met printen. Hoe fijn is het dat de foto’s op wat dikker papier wordt gedrukt. Daarnaast is het papier zelfklevend. Ideaal om ze zo in de boekjes te plakken.

Lees ook: Fotoshoot met het gezin op het strand

Veel mogelijkheden op de app

In de app is er nog zo veel mogelijk. De foto kan je bewerken. Filtertje erover, stickers erop plakken, teksten schrijven, maar ook borders. Vele soorten thema’s zijn er beschikbaar om je foto verder op te vrolijken. Voor mij is dat ook echt ideaal omdat ik ze ook gebruik in de invulboekjes. Dus ik ben echt heel blij met dit verjaardagscadeau. Ik ga hem zeker heel veel gebruiken.

mijn tweede keuze: Instax camera

De instax camera heeft polaroid foto’s. Het is in het begin even zoeken hoe je ze niet al te donker uit de camera krijgt. Maar als je het dan eenmaal voor elkaar hebt, is het een leuke manier van dingen vastleggen. Ze staan ook erg leuk met die witte of zelfs gekleurde randen in je bullet journal. Hier zijn we er groot fan van. Ook leuk om zo een foto aan iemand mee te geven.

Klikkie abonnement

Sinds de zomer van 2022 gebruik ik het klikkie abonnement. Iedere maand kan ik 10 foto’s laten afdrukken. Ik gebruik ze in de plakboeken van de kinderen, maar ook in om mijn planner en bullet journal op te leuken. Zo krijgt het echt een persoonlijke touche. De foto’s zijn van goede kwaliteit. En je kan zelf de formaten ervan kiezen.

Please follow and like us:

4 gedachten over “Foto’s afdrukken voor je bullet journal”

 1. Leuk! Ik twijfel zelf ook nog steeds..Heb nu een paar keer via de Free prints app foto’s besteld. Tot nu toe werkt dat wel goed. Maar zo’n printer lijkt me ook heel handig.

  Beantwoorden
  • Ik snap het zeker dat je twijfelt. Heeft bij mij ook echt wel even geduurd voordat ik er uit was. Nu alleen maar heel blij met deze keuze. Denk dat het vooral belangrijk is om iets te kiezen wat voor jouw prettig is.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial