Boekentip: Draakje Vurig op school

Een paar maanden geleden won ik via hooggevoelig heel gewoon het boek Draakje Vurig op school. Een boek dat inmiddels regelmatig hier thuis wordt gelezen. Daarom voor mij een reden om als hoog sensitieve moeder van gevoelig gezin boekrecensie te geven over Draakje vurig.

Draakje Vurig op school

Het tikken van een pen, het kraken van papier, het zuchten van je klasgenootje of het tappen van de voet op de grond. Zomaar een paar dingen die je hoort in de klas. De keuze die je moet maken voor wie je iets gaat maken. Je hebt iets bedacht om in het speelkwartier te doen en je vriendje valt. Jouw idee en het voelt als jouw schuld. Papa die niet gelijk mee wil naar huis na school. De overprikkeling loopt op en dan….Zomaar wat situaties die Draakje Vurig op school meemaakt. Maar niet alleen Draakje, ook voor andere hoogsensitieve kinderen.

Herkenbaarheid in boeken

Kinderen willen graag iets of iemand waarmee ze zich kunnen identificeren. Je ziet het ook vaak bij films. Daarom is het fijn voor kinderen om herkenbaarheid terug te zien in boeken, series en films. Ze kunnen het dan op zichzelf betrekken en zien dat ze niet anders zijn en zeker niet de enige met deze gevoelens. Dat zal hun zelfvertrouwen een boost geven.

Meisje dat een boek leest.

Prentenboek voor hoogsensitieve kinderen

Draakje Vurig op school is een prentenboek voor kinderen. De tekst is geschreven door Josina Intrabartolo en Janneke van Olphen. Het boek is geïllustreerd door Martine Goudappel. Het is vooral geschreven en geïllustreerd voor hoogsensitieve kinderen (met een sterke wil). Voor hoogsensitieve kinderen is het een feest van herkenning en daarom echt een aanrader. Er zijn er inmiddels twee titels verschenen, namelijk Draakje Vurig en Draakje Vurig op school. Het eerste boek hebben we nog niet gelezen, dus hierover geen boekrecensie.

Wat vinden wij van Draakje Vurig op school?

De kinderen willen graag dit boekje lezen. Draken zijn bij onze twee jongens zeer geliefd. Dus we kruipen vaak met zijn vieren bij elkaar en gaan rustig dit boekje lezen. Bekijken de mooie illustraties. Hoe gaaf is het te zien dat er ook in dit boek een verscheidenheid in personages is. In een klas is ook niet iedereen hetzelfde. De zachte kleuren die gebruikt zijn zorgen ervoor dat het niet een schreeuwend boekje is. Onze kinderen zijn niet de types die zeggen hé dat draakje lijkt op mij. Toch zie je ze denken.

Meer Draakje Vurig

Draakje Vurig is inmiddels een reeks. Alle boeken hebben inmiddels de boekentip op Inge Beleeft. Je leest ze hier:

Algemene informatie

Titel: Draakje Vurig op school

Auteur/illustratie: Josina Intrabartolo en Janneke van Olphen/Martine Goudappel

Aantal bladzijde: 32

Uitgeverij: Scrivo Media

ISBN: 9789491687563

Geadviseerde leeftijd: 3 tot 7 jaar

Te koop bij o.a.: Bol.com, Scrivo Media, Bruna of bij de lokale boekhandel

Deze review is geschreven omdat ik zelf erg enthousiast ben over Draakje Vurig.

Wil je op de bovenstaande blog reageren, dan kan dat uiteraard door een berichtje hieronder achter te laten, te mailen of via de social media een berichtje te sturen.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial