Video van Sint, een uitkomst voor hoogsensitieve kinderen

Is de spanning bij jullie al voelbaar voor de komst van Sinterklaas? Neemt hij wel mee wat ik graag wil hebben? Moet ik hem een handje geven of een liedje zingen voor zijn neus? De pieten toch een beetje spannend om te benaderen? Wist je dat je met de video van Sint toch Sinterklaas in huis kan laten komen? Wij doen dit al een paar jaar. Lees mee hoe wij dit ervaren en aan ik mag in samenwerking met Video van Sint een van jullie een code geven om een video te maken.

Hoe ziet de sinterklaas periode er bij ons uit?

Visueel maken is in deze periode voor ons heel belangrijk. Daarom beginnen we niet eerder dan een week van te voren met aftellen. De kinderen mogen iedere dag een sticker plakken. Op onze maandkalender kunnen de kinderen zien wanneer ze hun schoen mogen zetten. Dat is iedere zaterdag en woensdag. Dan is het voor de kinderen gewoon duidelijk.

Extra sinterklaas uitjes slaan we over, want met een feestje op school, schoen zetten bij opa en een klein feestje bij opa en oma is het al meer dan genoeg. Op de sportvereniging is er vaak ook nog een bezoekje. En dat is vaak al spannend zat en heel veel prikkels.

Ook interessant: Uitgebreide blog over hoe wij als hoogsensitief gezin Sinterklaas vieren.

Waarom is de video van Sint fijn voor hoogsensitieve kinderen?

Al een paar jaar laten we de Sint en zijn pieten komen in de vorm van een video. Eerst twee, maar inmiddels drie gespannen kopjes op een rij voor de televisie. Vol verwachting klopt hun hart. En het klopt ook echt wat de Sint verteld. Mooi om die verwondering te zien. Je neemt met de video van Sint de volgende prikkels weg:

 • Moet ik een liedje zingen voor de Sint?
 • Moet ik op schoot?
 • Het in de belangstelling staan
 • Waar gaan de pieten strooien?
 • Kan ik dan wel strooigoed bemachtigen?

De spanningsprikkels neem je niet weg, maar onze kinderen raken niet zwaar overprikkeld. Daardoor blijft pakjesavond of in ons geval pakjesochtend of -middag leuk.

Het verhaal van 2021

Dit jaar is er weer een splinternieuw avontuur helemaal in het teken van Sinterklaas en de Supersonische Pietenhulp. Profpiet heeft een nieuwe uitvinding bedacht die alle informatie van het Grote Boek kan inladen in een Supersonische Pietenhulp maar uiteraard gaat dit niet allemaal volgens plan…

Tijdens het avontuur worden de foto’s en namen van de kinderen op verschillende leuke manieren in de video getoond en verteld Sinterklaas ook weer van alles over de kinderen/volwassenen  uit het Grote Boek. 

Verder wordt er ook nog lekker gedanst tijdens het populaire Sinterklaasliedje ‘Hey, Hey Sinterklaas’ en als klap op de vuurpijl verteld Sinterklaas aan het einde van de video waar de cadeautjes verstopt liggen.

Het liedje Hey Hey Sinterklaas die ook in de video van Sint terug komt

Wat kan je verwachten bij video van Sint?

Het concept video van Sint bestaat al heel wat jaren. Maar wat kan je er van verwachten?

 • Je kan kiezen uit de volgende 3 opties:
  • DVD of
  • Download of 
  • Compleet (download + DVD met veel extra’s)
 • Een video met een tijdsduur ongeveer 14 minuten. Bij meerdere personen is de tijdsduur iets langer.
 • Je kan kiezen uit 6 onderwerpen waarvan 2 optioneel
 • De Sint verklapt de verstopplek (optioneel) of anders is er een neutraal einde
 • De prijs gelijk gebleven aan vorig jaar
 • Verzenden binnen 24 uur via Post.nl  (dus niet binnen 24 uur ontvangen)
 • Voor België verzending 3 – 4 werkdagen

Ook interessant: Hoe koop ik de cadeaus in voor Sinterklaas voor ons hoogsensitief gezin.

Welke nieuwe onderdelen zijn er dit jaar?

Video van Sint heeft dit jaar wat nieuwe dingen toegevoegd. Dit zijn:

 • Dit jaar (2021) staat de Video van Sint helemaal in het teken van “Sinterklaas en de Supersonische Pietenhulp”
 • Voorheen was er ruimte voor 8 personen in de video en gaat nu naar 10 personen per bestelling 
 • Keuze uit ruim 300 nieuwe onderwerpen.  
 • Ook voor volwassenen is er een ruime keuze
 • Alle onderwerpen zijn vooraf te beluisteren voordat je besteld (Uniek dit jaar)
 • Klant kan dit jaar 2 verschillende persoonlijke foto’s uploaden per persoon voor in het Grote boek (vorig jaar 1)
 • De klant kan dit keer 3 algemene foto’s uploaden (zoals bv. een vakantie foto, foto huisdier, gezinsfoto (vorig jaar 2) 
 • Dit jaar nieuwe verstopplekken toegevoegd, ook grappige, zoals bv ‘in de koelkast’
 • Dans en zing mee met het populaire Sinterklaasliedje ‘Hey, Hey Sinterklaas

Leuke extra’s bij de video van Sint

Ook is het mogelijk om nog extra dingen bij te bestellen bij de video van Sint. Dit zijn de volgende items:

 • Post van Sint met 5 postkaarten en 1 spoed-envelop
 • Puzzel Speurtocht met houten puzzelstukjes die de weg wijzen naar de pakjes. Dit geeft het feest een extra tintje.
 • Bakpiet gaat zijn 5 heerlijkste Sinterklaasrecepten verklappen.

Winactie: een zelf samen te stellen video van Sint

Ben jij na dit blog net zo enthousiast over video van Sint? Zou jij dit ook willen voor in jouw hoogsensitieve gezin? In samenwerking met video van Sint mag ik één video ter beschikking stellen aan mijn lezers. Met deze te winnen code is keuze van bestellen vrij.

Hoe doe je mee met de winactie?

Lees snel wat je moet doen om mee te doen aan de winactie.

 • Laat onder deze blog weten dat je meedoet.
 • Heb je me al gevonden op Facebook en/of Instagram? Wellicht heb je je ingeschreven op de maandelijkse nieuwsbrief. Onwijs gaaf! Mocht je dit nog niet doen, dan zou ik het tof vinden als je dit doet, maar is geen verplichting voor deelname.
 • Het delen van deze blog op Facebook of Instagram zou ik leuk vinden, maar ook geen vereiste voor de winactie.
 • Een geldig e-mailadres bij je reactie is gewenst als je hieronder reageert. Heb ik geen geldig e-mailadres dan kan ik je niet op de hoogte brengen dat je gewonnen hebt..
 • Je kan tot en met zondag 14 november 2021 meedoen aan de winactie.
 • Op maandag 15 november 2021 zal ik de winnaar per mail informeren. In verband met de privacy zal er over de winnaar niet worden gecorrespondeerd.
 • Beantwoord de e-mail binnen 48 uur, anders zal ik een andere winnaar kiezen. Let op, regelmatig komt mijn mail in de spambox. Doe je mee, check dan ook even je spambox.
 • Uitgebreide informatie over deelname aan winacties via Inge beleeft kan je hier vinden.
 • Voor deze winactie kan er ook vanuit België worden deelgenomen.

Foto’s zijn met toestemming van Video van Sint verkregen.

Please follow and like us:

16 gedachten over “Video van Sint, een uitkomst voor hoogsensitieve kinderen”

 1. Yes! Ik doe heel graag mee voor mijn meiden. Denk dat dit gezien hun leeftijd zo’n beetje het laatste jaar is dat ze beiden geloven dus hoe tof als we dan iets extra’s kunnen geven.

  Beantwoorden
 2. De video van de Sint is echt geweldig! Vorig jaar heb ik de video besteld en het jaar ervoor ook. Wat een groot succes was dat zeg! En dit jaar is onze Ravi er voor het eerst bij, dus het lijkt me geweldig op dit jaar een video te hebben voor onze drie kindjes! Ik werk in de zorg en ik moet op pakjesavond werken, dus wij vieren het gewoon met ons gezinnetje op 4 december. Een boodschap van de sint maakt het wel extra speciaal!

  Beantwoorden
 3. Ik maak heel graag kans mijn zoontje Bart te mogen verrassen met zo’n leuke video om pakjesavond nog specialer te maken! 🤩❤️📺🎁🤞🏼🍀

  Beantwoorden
 4. Ik had de winactie op Instagram al voorbij zien komen en hij blijft maar door mijn hoofd spoken, hoe geweldig zou dit zijn voor onze pleegkinderen! Ik doe dus héél graag mee!! 🙂

  Beantwoorden
 5. Jeetje wat is dit onwijs leuk zeg! Een leuke blog om te lezen en een mooie winactie!

  Ik doe graag mee voor mijn lieve dochtertje! Nu met al die maatregelen is dit een hele fijne rustige optie! Ik duim 💚🍀🙏🏻🥳

  Beantwoorden
 6. Leuk zo’n video van Sint. het maakt pakjesavond extra speciaal. Ik doe graag mee voor mijn kinderen en mijn neefjes en nichtjes, we vieren het samen bij opa en oma. Dit zal waarschijnlijk het laatste jaar zijn dat ze allemaal nog geloven, hoe leuk zou het zijn om de avond te starten met de video. Ik ben erg benieuwd naar de reacties van de kinderen als ze zichzelf in de video terugzien.

  Beantwoorden
 7. Hi, wij gaan voor het eerst sinterklaas vieren met ons zoontje van bijna 4. Vor9g jaar hebben we bewust gekozen om er weinig aan te doen. Een video van de sint klinkt super leuk.
  En een aftelkalender ben ik vorige maand gestart want bijna 4, wennen op school en sinterklaas zorgt voor hele gebroken nachten.
  Maar nu met wennen op school al geconfronteerd met het sinterklaas journaal; hij gaf duidelijk aan de juf aan dat hij dit niet leuk vindt. Thuis geprobeerd om samen te kijken maar hij bleef roepen dat het uit moest. Gisteren samen gekeken ging wel al knuffelend op de bank.

  Beantwoorden
 8. Wat een goed idee! Ik herken mijn zoontje Floris hier helemaal in. Ik doe dan kom heel graag mee voor mijn zoontjes Floris & Beau, om hen een hele bijzondere pakjesavond te geven! 🍀

  Beantwoorden
 9. Ik doe graag mee. Mijn oudste heeft ASS en is helemaal in de ban van de Sint, maar er hangt voor hem zoveel spanning aan vast en drukte dat hij dat niet trekt. Dit zou een leuke manier zijn om hem toch een persoonlijke boodschap te geven, en zijn broertje en zusje ook natuurlijk.

  Beantwoorden
 10. Wat een gave win actie.. Ik doe heel graag mee voor mijn dochter van 3,5. Vorig jaar hadden we de Sint thuis en dat was toch net iets te spannend voor haar. Daarom wat rustiger aan dit jaar.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial