Hoogsensitief: Sinterklaas cadeautjes inkopen

Ben jij en/of je kind hoogsensitief? Vindt je het lastig om cadeaus uit te zoeken of maakt je kind zich druk over de cadeautjes? In dit blog geef ik je een kijkje in onze keuken hoe wij dit aanpakken. Hoe je niet wordt bedolven onder de grote hoeveelheid cadeautjes die ze willen hebben. Ik hoop dat dit ook jullie helpt in een fijne sinterklaastijd.

Hoe koop ik cadeautjes van Sinterklaas voor een hoogsensitief kind?

In een keer een groot aantal cadeautjes kopen kan heel onoverzichtelijk zijn voor een hoogsensitieve ouder. Wat kies ik uit de grote berg cadeaus die mijn kinderen willen hebben? Je zou er bijna overprikkeld van raken. Ze mogen hier op woensdag en op zaterdag hun schoen zetten. Op de zaterdagen dat we bij de families sinterklaas vieren, mogen ze thuis niet hun schoen zetten.

Ik gebruik de volgende regels bij het inkopen van de cadeaus:

  • Iets uit de top 5 cadeaus van de kinderen;
  • Iets te eten;
  • Iets wat ze nodig hebben;
  • Iets om te lezen;
  • Iets om te ontprikkelen;
  • Iets om af te tellen naar kerstmis.

Iets uit de top 5

De kinderen mogen uit het grote boek alles aan geven wat ze graag willen hebben, maar uiteindelijk moeten ze wel een top 5 maken. Hier probeer ik dan minimaal 2 dingen uit te halen die ze krijgen in de periode tussen de aankomst van Sinterklaas en pakjesavond. Zo maak je het kleiner voor de kinderen maar ook voor jezelf. Zo weten ze dat Sinterklaas in ieder geval iets van die vijf dingen kiest.

Iets wat ze nodig hebben

Op het moment dat Sinterklaas aan komt heeft hij de verlanglijstjes nog niet. Dus daarom krijgen ze in hun schoen de eerste keer altijd iets wat ze nodig hebben. Dus ik zoek altijd een leuke winterpyjama voor ze uit en nieuwe pantoffels. Ideaal dus voor de wintermaanden. Daarnaast krijgen ze alle drie een nieuwe onesie met pakjesavond.

Hebben ze geen pyjama of pantoffels nodig? Dan kan je natuurlijk ook voor sokken, ondergoed, sjaal en wanten of een muts cadeau geven. Het zijn spullen die je toch vaak al moet kopen, waarom niet ook gelijk door Sinterklaas te laten geven.

Ook interessant; Hoe vieren wij sinterklaas als hoogsensitief gezin.

Iets om te lezen

Lezen is altijd een goed idee, daarom komt er met Sinterklaas altijd een nieuw boek in huis. Voor meisjes zijn bijvoorbeeld de boeken van “de zoete zusjes” heel leuk. Maar er zijn natuurlijk een tal van leuke boekjes te bedenken om kinderen cadeau te doen. Om in het thema van hoogsensitiviteit te blijven, dan zijn de Draakje Vurig boeken, langmutsboeken, smoeltjesschrift of slaapklets wel een goed idee.

Iets te eten

De schoenen hoeven echt niet gevuld te worden met alleen maar cadeautjes. Daarom krijgen ze bij ons een zakje kruidnoten, een chocoladeletter of chocolademuntjes en een mandarijn in hun schoen. Op deze manier leer je ze ook gelijk dankbaar te zijn voor de kleine dingen. Hier kijken ze echt uit naar de chocoladeletter of chocolademuntjes in hun schoen.

Sinterklaas cadeautjes rondom een schoen met wortel.

Iets om te ontprikkelen

De Sinterklaas is voor een hoogsensitief kind een intense periode vol met prikkels. Geef ze dan ook iets om te ontprikkelen. Zo geven we ze hier bruisballen cadeau in hun schoen. Het zitten in bad zorgt al voor ontprikkeling, maar een bruisbal dus ook. En ze vinden een bruisbal hier echt een feestje.

Met de video van Sint, haal je Sinterklaas toch een beetje in huis. En scheelt het een hoop prikkels.

Aftellen naar kerstmis

Aftellen is een goede manier voor hoogsensitieve kinderen om visueel te krijgen hoe lang iets nog duurt. Na Sinterklaas gaan we gelijk door naar de kerst. Wij kopen altijd een adventskalender voor de kinderen, dus die komt ook gewoon in hun schoen.

Sint 2021Sint 2021

Cadeaus kopen in de winkel zorgt voor overprikkeling

In deze periode is het kopen van Sinterklaascadeaus voor een hoogsensitieve moeder ook wel een dingetje. Ik shop daarom veel online. Dat scheelt me heel veel prikkels. Vaak check ik ook of een winkel aangesloten is bij CashbackXL. Daardoor kan je een klein deel van je aankopen terug krijgen en er een klein spaarpotje voor jezelf opbouw.

Iedere hoogsensitieve persoon is anders en reageert anders op prikkels. Ook heeft iedereen iets anders nodig om te ontprikkelen. Daarom is het goed om te kijken welke tips bij jou of jouw kind/gezin passen.

Wil je op de bovenstaande blog reageren, dan kan dat uiteraard door een berichtje hieronder achter te laten, te mailen of via de social media een berichtje te sturen. 

Niet schrikken! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over het product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken en het product te kopen steun je Inge Beleeft. Wil je er meer over weten, kijk dan op affiliate links.

foto’s zijn van pixabay.

Please follow and like us:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers liken dit: