Review: Kerstkaarten maken bij Fotofabriek

Nog even en dan komen de kerstdagen eraan. Waar we met zijn allen normaal zo naar uitkijken, zal het dit jaar anders zijn dan anders. We kunnen niet met zijn allen kerst gaan vieren zoals we dat gewend zijn. Daarom is een kaartje sturen met kerst dit jaar misschien nog wel belangrijker dan ooit. Je kan natuurlijk standaard kaartjes kopen, maar hoe tof is het om je eigen fotokaart te sturen of een standaard kaart met eigen tekst te maken? Bij Fotofabriek is dit allebei mogelijk. In deze blog review ik de kerstkaarten van Fotofabriek.

Verschillende soorten formaten

Ga je kerstkaarten maken bij Fotofabriek dan zijn er verschillende opties in formaat. Ook is er de keuze voor een enkele of dubbele kaart. Maar ook staand, liggend en vierkant. De formaten zijn er in A4, A5 en A6 of de vierkant 14 bij 14 cm en 10 bij 10 cm.

Hoe wil je je project vullen?

Heb je je keuze gemaakt voor het formaat kaart dan kan je aan de slag met de sjablonen of je eigen ontwerp. Het standaard sjabloon is er om je te helpen als je snel klaar wil zijn met je kaart. Een vaste achtergrond, vast formaat van de in te voegen foto of zelfs al voor ontworpen kerstkaarten. Met je eigen ontwerp kan je helemaal zelf je gang gaan in de sjablonen, achtergronden en teksten. Goed om te weten is, dat je via de website een grotere keuze standaard sjablonen hebt dan wanneer je de software gebruikt. Ook kan je de tekst voor de binnenkant van de kaart meegeven. Ook met cliparts kan je de binnenkant en buitenkant voorzien van een persoonlijke touche.

Mijn gekozen opties

Ik heb gekozen voor de dubbelen vierkante kaarten van 10 bij 10 cm en ben zelf aan het ontwerpen geslagen in de software. Daar heb je een aantal achtergronden die kerst gerelateerd zijn. Ook koos ik ervoor om een foto van de kinderen op de kaart te verwerken. De randen paste ik aan zodat het een speels effect kreeg. Daarnaast wilde ik graag een tekst die de huidige situatie weergeeft. De binnenkant van de kaart liet ik leeg zodat ik bij iedere kaart nog een persoonlijke noot kan toevoegen. Oh en de foto werd een beetje een foto van het moment, je kent het wel als je van je eigen kroost een foto wil nemen. Ze zitten er niet zo netjes bij als bij een professionele fotograaf. We gaan er vast een lach op de gezichten mee toveren.

Lees ook: Fotofabriek, een review van het product fotoboek

Wat vind ik van het product?

Mijn kerstkaarten van Fotofabriek zijn mat afgedrukt, wat ik persoonlijk mooi vind bij een kaart. Dit is natuurlijk iets persoonlijks. Het is een mooie stevige kaart die goed te beschrijven is met een persoonlijke boodschap. Als je er echt even voor gaat zitten kan je heel gave creaties te voorschijn toveren. Dan kan je je creatieve geest helemaal laten gaan. Kies je, net als ik, voor gemakt, dan heb je zo een leuke persoonlijke kerstkaart. Ook krijg je bij de kaarten een bijpassend formaat witte enveloppen. Ik vind dit een mooi product van Fotofabriek.

Welke tip wil ik je nog meegeven?

Wil je kaarten maken via Fotofabriek dan wil ik je de tip geven dit via de website te doen en niet via de software. De keuze in thema’s is daar net wat groter dan wanneer je met de software aan de slag gaat.

Op de hoogte blijven

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met Fotofabriek.

Ben je nieuwsgierig naar andere producten van Fotofabriek? Ik mocht eerder een fotoboek reviewen.

Please follow and like us:

1 gedachte over “Review: Kerstkaarten maken bij Fotofabriek”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial