Boekentip: Het meisje dat doet wat ze niet durft

Is jouw kind snel angstig bij nieuwe dingen? Verzint jouw kind smoesjes als het iets niet durft? wil je op ene simpele manier je kind vertellen dat het oké is dat iets niet altijd gelijk lukt? Lees dan eens mee met onze ervaring met het prentenboek “Het meisje dat doet wat ze niet durft”.

Waarom schafte ik dit boek aan?

Drie kinderen die hooggevoelig zijn en ieder op zijn of haar eigen manier. De een vindt alles spannend, de andere is een durfal. Het is kind eigen om te vergelijken en hoe vaak ik ook kan vertellen dat het oké is om iets spannend te vinden, met onze beelddenkers is een prentenboek een goed alternatief om het uit te leggen. Je ziet ze dan namelijk aan de hand van de prenten en het verhaal denken en herkennen.

Wat vertelt het boek “het meisje dat doet wat ze niet durft?

Het meisje dat doet wat ze niet durft heet Demi. Samen met haar vrienden beleeft ze spannende avonturen. Tot dat haar vrienden besluiten iets te doen wat zij niet durft, in een boom klimmen. Ze heeft dat namelijk nog nooit gedaan. Dan komen de beren op de weg, van alles bedenkt ze waarom zij dit avontuur niet aankan. Haar vrienden spelen lekker door terwijl zij maar blijft malen. De vriendjes en vriendinnetjes willen het haar leren, maar Demi wil met rust worden gelaten. Balen vindt ze het wel en gaat bedenken hoe ze dan wel in die boom komt. Ze gaat het gewoon proberen. Het lukt helaas nog niet, maar ze beseft wel dat ze het steeds moet blijven proberen.

Wat vinden onze kinderen van het boek?

De kinderen vinden het een geweldig boek en willen het keer op keer opnieuw lezen. Ze zijn niet het type kinderen om te zeggen dat ze op het hoofdfiguur lijken, maar de denkbeeldige radertjes zien we gaan in hun hoofdjes. Dat het boek vol enthousiasme wordt gepakt zegt voor mij meer dan genoeg.

Reageren of op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze ervaringsverhalen, reviews van boeken gerelateerd aan hsp abonneer je op dit blog en krijg direct een mailtje als er een nieuwe blog online is. Ook via Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter kunnen jullie ons blijven volgen. Zie ik je daar? Wil je maandelijks op de hoogte blijven van tips, een blik achter de schermen en de laatste blogs? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Wil je op de bovenstaande blog reageren, dan kan dat uiteraard door een berichtje hieronder achter te laten, te mailen of via de social media een berichtje te sturen. 

Niet schrikken! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over het product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken en het product te kopen steun je Inge Beleeft. Wil je er meer over weten, kijk dan op affiliate links.

Please follow and like us: