Boekentip: Het meisje dat doet wat ze niet durft

Is jouw kind snel angstig bij nieuwe dingen? Verzint jouw kind smoesjes als het iets niet durft? wil je op ene simpele manier je kind vertellen dat het oké is dat iets niet altijd gelijk lukt? Lees dan eens mee met onze ervaring met het prentenboek “Het meisje dat doet wat ze niet durft“.

Waarom schafte ik het meisje dat doet wat ze niet durft aan?

Drie kinderen die hoogsensitief zijn en ieder op zijn of haar eigen manier. De een vindt alles spannend, terwijl de andere een durfal is. Je ziet het veel kinderen doen, ze vergelijken zichzelf met een ander kind. Als ouder kan ik dan nog zo vaak vertellen dat het oké is om iets spannend te vinden. Met onze beelddenkers is een prentenboek een goed alternatief om het uit te leggen. Je ziet ze dan namelijk aan de hand van de prenten en het verhaal denken en herkennen.

Korte samenvatting van het boek

Het meisje dat doet wat ze niet durft heet Demi. Samen met haar vrienden beleeft ze spannende avonturen. Tot dat haar vrienden besluiten iets te doen wat zij niet durft, in een boom klimmen. Ze heeft dat namelijk nog nooit gedaan. Dan komen de beren op de weg, van alles bedenkt ze waarom zij dit avontuur niet aankan. Haar vrienden spelen lekker door terwijl zij maar blijft malen. De vriendjes en vriendinnetjes willen het haar leren, maar Demi wil met rust worden gelaten. Balen vindt ze het wel en gaat bedenken hoe ze dan wel in die boom komt. Ze gaat het gewoon proberen. Het lukt helaas nog niet, maar ze beseft wel dat ze het steeds moet blijven proberen.

Wat vinden onze kinderen van het boek?

De kinderen vinden Het meisje dat doet wat ze niet durft een geweldig boek en willen het keer op keer opnieuw lezen. Ze zijn niet het type kinderen om te zeggen dat ze op het hoofdfiguur lijken, maar de denkbeeldige radertjes zien we gaan in hun hoofdjes. Dat het boek vol enthousiasme wordt gepakt zegt voor mij meer dan genoeg.

Wat vind ikzelf van het boek

Bij ons in het gezin is alles bespreekbaar. Daarom vind ik het belangrijk om ook faalangst bespreekbaar te maken in ons gezin. Laten zien dat ze niet de enige zijn die iets spannend vinden. Ook dat je om hulp mag vragen als je iets spannend vind. Ik vind het daarom ook fijn dat dit soort onderwerpen in boeken bespreekbaar worden gemaakt op een kindvriendelijke manier.

Algemene informatie

Titel: Het meisje dat doet wat ze niet durft

Auteur/illustratie: Ashley Spires

Aantal bladzijde: 32

Uitgeverij: Bazalt

ISBN: 9789461182791

Te koop bij: Bol.com, Bazalt, Libris en bij de lokale boekhandel.

Geadviseerde leeftijd: vanaf 6 jaar

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial