HSP op stap: Santa’s high tea bij Intratuin Halsteren

In augustus boekte we, mijn beste vriendin en ik, al een plekje op de Santa’s high tea bij Intratuin Halsteren. We waren een aantal jaar geleden al een keer geweest, maar we hadden eigenlijk wel weer zin om een keer te gaan. Hoe ik dit als HSP heb ervaren deel ik graag met jullie.

Over Intratuin Halsteren

Intratuin Halsteren, gelegen op de grens van Brabant, Zeeland en Vlaanderen, begon als een bescheiden huiswinkel en is nu uitgegroeid tot een van Nederlands grootste Intratuin-vestigingen. Ontdek hier ruim 25.000 m2 overdekt winkelplezier, perfect voor het aankleden en onderhouden van huis en tuin. Van planten, tuinmeubelen tot sfeervolle en kerst gerelateerde producten, het assortiment heeft het allemaal.

Tijdens de wintermaanden verandert Intratuin Halsteren tot dé plek voor kerstshoppen. Laat je betoveren door de prachtig gedecoreerde entree en dompel jezelf onder in de ultieme kerstsfeer.

De Santa’s high tea

Om een kaartje te bemachten voor de Santa’s high tea bij Intratuin Halsteren moet je er vroeg bij zijn. Zoals ik in de introductie als schreef kochten wij onze kaartjes al eind augustus. Zeker als je net als ons in het weekend wil, moet je vroeg boeken.

Bijzondere locatie

De Santa’s high tea vindt plaats op een bijzondere locatie op het terrein van Intratuin Halsteren. Het is namelijk in een authentieke spiegeltent uit 1898. De spiegeltent heeft ooit dienst gedaan bij de Koninklijke familie. Je voelt de historie in de tent, maar het geeft ook zo zijn uitdagingen om aan de vraag van de hedendaagse faciliteiten te voldoen.

Wat kun je verwachten tijdens de Santa’s high tea

De Santa’s high tea is er in een buffetvorm. Dus je kan zelf kiezen waar je van gaat smullen. Wordt het smullen van de heerlijke hartige gerechtjes, verse soep of ga je voor de zoete lekkernijen. Je kunt hierbij denken aan de volgende dingen.

Zoet buffet

 • diverse soorten brownies
 • mini Berlinerbol
 • mini dessertglaasjes
 • mini wafels
 • scones met marmelade
 • diverse huisgemaakte kerstchocolade
 • diverse soorten chocozoenen
 • kerstboom cupcakes
 • gevulde kerstmeringue
 • diverse minitaartjes
 • kerstbrood met roomboter
 • kwark met fruit en muesli
 • mini chocoladebroodjes
 • mini croissantjes
 • diverse soorten zoet beleg
 • red velvet tartelette

Hartig buffet

 • diverse soorten brood met smeersels
 • rauwe ham
 • beenham
 • Beemsterkaas
 • brie
 • mini saucijzenbroodjes
 • schuitjes met rundvleessalade
 • eiersalade
 • zalmcocktailtje met krabstukjes
 • hartige muffins
 • diverse soorten broodjes

Verschil in de ochtend en middag

De Santa’s high tea wordt op verschillende momenten op de dag gehouden. Er is per dagdeel wel een verschil in assortiment in het buffet. Het ochtendbuffet wordt aangevuld met versgebakken omeletje, spiegeleitje, pancakes met warme kersen en verse tomatensoep. Het buffet in de middag wordt aangevuld met verse tomatensoep, kippenpasteitje, op de plaat gebakken varkenslapjes met champignonroomsaus en rösti aardappelen.

Allergieën of vegetarisch

Heb je allergieën? Dan kan je beter niet de high tea boeken. Het is niet mogelijk om allergiewensen aan te geven, ook niet na het boeken. Wel zijn er diverse vegetarische opties in het buffet te vinden.

Hoe heb ik het als HSP ervaren

Halsteren is voor mij ruim een uur rijden. Auto rijden in Nederland vind ik niet erg, dat doe ik graag. En met de auto van mijn man is dat helemaal ontspannen. Bij aankomst zagen we al dat het erg druk was en we besloten om de auto op P2 te zetten. Een klein stukje lopen, maar dat vind ik niet zo erg. Wat was ik blij dat we die keuze hadden gemaakt, want het was echt aansluiten en hopen op een plekje vrij op het hoofdparkeerterrein (we hadden om 12:00 uur de high tea geboekt op een zondag). Op P2 konden we zo parkeren op aanwijzing van de verkeersregelaars.

Een van de kamers in de intratuin halsteren, waar alles wit is. Waaronder hertjes, kerstbomen en andere versiering in het wit om een leuke foto te maken.

Het tuincentrum in

Aangezien mijn beste vriendin al vaker kerstshows bezocht heeft en ook al vaker bij Intratuin Halsteren is geweest zei ze, we gaan eerst plassen. Zo gezegd zo gedaan. We waren er lekker op tijd, maar moesten nog wel even wachten voor we naar de high tea konden. We hebben een beetje in het eerste deel van de kerstshow rond gelopen. Het enige nadeel was dat het net op dat moment een hele grote groep bezoekers was binnen gekomen. Dat het best overweldigend was.

De Santa’s high tea ervaring

We hadden eerlijk gezegd een heel fijn plekje in een hoekje. Waar we rustig konden zitten. Bij binnenkomst was het erg rumoerig, iedereen zijn of haar plekje vinden. Toen iedereen eenmaal ook de eerste ronde eten had gepakt werd het ook minder rumoerig. Bij het hartig buffet was het erg druk, omdat iedereen wilde beginnen met hartig. Wij besloten daarom met zoet te beginnen. Daardoor konden we in alle rust alles uitzoeken. Door mijn gevoeligheid voor chocolade had ik de pech dat ik veel zoete lekkernijen niet kon nemen. Veel was gedecoreerd met chocolade. En dat snap ik ook wel, maar stiekem baalde ik daar wel van. Bij de hartige hapjes had je wel minder keuze, maar voldoende. Op de tafel stonden zes verschillende thee soorten en de thermoskan kon je zelf bijvullen met warm water.

Rondje tuincentrum voor de kerstshow

En als je er dan toch bent bij Intratuin Halsteren, dan loop je ook nog een rondje over de kerstshow. En die is groot, maar indrukwekkend. Hoe mooi om te zien hoe ze hele dorpen hebben gebouwd. Maar ook de grote hoeveelheid aan kerstornamenten is geweldig. Ik kan daar echt wel van genieten.

Een pop die naar een kerstboom staat te kijken.

Mijn persoonlijke ervaring

De binnenkomst vond ik heel intens, maar iets wat er wel gewoon bij hoort. Eenmaal gesetteld vond ik het goed te doen. Kon ik genieten van de thee, hapjes, muziek, maar zeker ook van het gezelschap. De overkill aan chocolade vond ik oprecht heel jammer. Sommige toppings hadden best zonder chocolade gekund. Het tuincentrum zelf was echt druk. Hele gezinnen en families die kwamen om naar de kerstshow te gaan. Het was vooral bij de kerstdorpen heel druk. Toen we de drukte voor konden blijven was het fijner lopen door het tuincentrum. Ja het was druk, maar vond het wel de moeite waard om er naartoe te gaan.

Maar Inge, raak je daar dan niet mega overprikkeld?

Ik hoor je al denken, Inge raak je daar dan niet mega overprikkeld. Ja dat word ik ook. Maar moet ik dan alles aan me voorbij laten gaan omdat ik er van overprikkeld raak? Ik vraag me altijd af is het de overprikkeling waard om samen met een vriendin een gezellige middag te hebben? Of is het feestje de overprikkeling waard? Is het antwoord ja, dan ga ik. Is het antwoord nee? Dan kies ik ervoor of om niet te gaan of om eerder weg te gaan om mijn eigen grenzen te bewaken.

Mijn tips voor jou

Ik heb deze blog uit mijn eigen ervaring geschreven en ook heb ik de Santa’s high tea zelf betaald. Doordat ik van te voren weet dat ik overprikkeld raak maak ik bepaalde keuzes. Dit zijn keuzes die mij helpen. De tips die ik je kan geven zijn als volgt:

 • Als je overprikkeld op geluid en je wil niet met een koptelefoon op te lopen gebruik dan eventueel de loop earplugs.
 • Ga met iemand die jouw begrijpt.
 • Ga met je rug naar de lopende mensen zitten als dat gaat, dat scheelt weer prikkels.
 • Over eet je niet en drink voldoende thee.
 • Woon je dichtbij? Overweeg om op de fiets of lopend te gaan. Zo kan je na afloop beter de prikkels verwerken.

Iedereen is anders

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial