Video van Sint: een fijne manier om als HSP Sinterklaas te vieren

De Sinterklaastijd komt er weer aan en iedere ouder is vast en zeker al bezig met wat voorbereidingen. Laten we de Sint met zijn gevolg thuis komen, of zijn er andere manieren om het Sinterklaasfeest te vieren. Ik neem je graag mee in hoe hier in huis gesproken wordt over de video van Sint. En als je na het lezen van de blog net zo enthousiast bent als ons, dan mag ik je misschien wel verblijden met een van de twee codes die ik mag verloten onder de lezers.

Speculaties over wat de Sint te vertellen heeft

Sinterklaas komt in november weer naar Nederland en ze zien de kruid- en pepernoten overal weer liggen. En dat vormt stof voor gesprek voor de kinderen. Ik luister rustig naar het gesprek tussen de kinderen onderling. Ze speculeren of ze weer een videobericht van de Sint krijgen. Zal hij weer grappige feitjes van ons weten. Dat je niet in je neus mag pulken want dat is zo een vies gezicht. Of zien de pieten dat we turnen en voetballen. Weet je nog die foto die in het huis van Sinterklaas hing. Heeft hij ook onze nieuwe foto’s? Het is mooi om ze er al over te horen dat ze hier stiekem weer op hopen.

Een enorme uitkomst de video van Sint

De video van Sint is voor onze kinderen een enorme uitkomst. In het laatste weekend voor 5 december vieren we op zondagochtend Sinterklaas. De kinderen mogen die zaterdag hun schoen zetten en dan ligt daar bij de schoenen de video van Sint. Aanwijzingen volgen en dan uiteindelijk de zak met cadeautjes vinden. Wat een feest is dat. De spanning van de Sint in huis is weg. En ze zien hem met de intocht, op de sportvereniging en op school live. Dat is meer dan genoeg.

Vol verwachting klopt het hart

Als we de video dan aanzetten, zitten ze allemaal wiebelend op de billetjes te wachten wat er komen gaat. De verbaasde en verrassende blikken zijn prachtig om te zien. Het blijft op deze manier magisch voor ze. Stiekem ben ik benieuwd naar de jongste. Die was vorig jaar bijna vier en gaat sinterklaas dit jaar veel bewuster beleven. Ik kan niet wachten dat koppie te zien.

Sinterklaas in video van Sint.

Wat kan je in 2023 verwachten van video van Sint?

De video van Sint hebben wij al een aantal jaren in huis, dit jaar vieren ze hun 15-jarig jubileum. Wat mag je ook dit jaar weer van ze verwachten? In het verhaal staat Sinterklaas en de Magische Stoomtrein centraal.

 • Je kan kiezen uit de volgende 3 opties:
  • DVD of
  • Download of 
  • Compleet (download + DVD met veel extra’s)
 • Een video met een tijdsduur ongeveer 15 minuten. Bij meerdere personen is de tijdsduur iets langer.
 • Er kunnen in de video 1 tot en met 10 personen genoemd worden.
 • Een nieuw avontuur (2023)
 • Je kan kiezen uit 6 onderwerpen waaronder complimenten, opvoedtips en lievelingseten
 • De Sint verklapt de verstopplek (optioneel) of anders is er een neutraal einde.
 • Kies je voor compleet, dan ontvang je ook een gesigneerde kaart en een envelop uit Spanje

Onze ervaring met Video van Sint

Zoals ik al vertelde hebben wij naast de twee eerdere jaren dat ik over video van Sint schreef, al meerdere malen gebruik gemaakt van video van Sint. Alle drie de kinderen zijn enthousiast en wij genieten van de blijde gezichten van onze kinderen. Hoe mooi is het om een persoonlijke boodschap van Sinterklaas te krijgen. Het Sinterklaasfeest zo afsluiten is echt een feestje. De kinderen hebben het er echt nog over hoe de eerdere video’s waren en kijken er echt naar uit om weer een nieuwe video te ontvangen. Ik kan dan oprecht alleen maar enthousiast zijn over video van Sint. Wil je onze eerdere ervaringen lezen?

Winactie: een zelf samen te stellen video van Sint

Ben jij na dit blog net zo enthousiast over video van Sint? Zou jij dit ook willen voor in jouw hoogsensitieve gezin? In samenwerking met video van Sint mag ik vanwege het jubileumjaar twee video’s ter beschikking stellen aan mijn lezers. Met deze te winnen code is keuze van bestellen vrij.

Hoe doe je mee met de winactie?

Lees snel wat je moet doen om mee te doen aan de winactie.

 • Laat onder deze blog weten dat je meedoet.
 • Heb je me al gevonden op Facebook en/of Instagram?
 • Het delen van deze blog op Facebook of Instagram zou ik leuk vinden, maar ook geen vereiste voor de winactie.
 • Een geldig e-mailadres bij je reactie is gewenst als je hieronder reageert. Heb ik geen geldig e-mailadres dan kan ik je niet op de hoogte brengen dat je gewonnen hebt.
 • Je kan tot en met zondag 19 november 2023 tot 12:00 uur meedoen aan de winactie.
 • Op zondagavond 19 november 2023 zal ik de twee winnaars per mail informeren. In verband met de privacy zal er over de winnaar niet worden gecorrespondeerd.
 • Beantwoord de e-mail binnen 48 uur, anders zal ik een andere winnaar kiezen. Let op, regelmatig komt mijn mail in de spambox. Doe je mee, check dan ook even je spambox.
 • Uitgebreide informatie over deelname aan winacties via Inge beleeft kan je hier vinden.
 • Voor deze winactie kan er ook vanuit België worden deelgenomen.

Deze blogs zijn geschreven uit eigen ervaring. Regelmatig raadpleeg ik bronnen om bepaalde dingen uit te leggen over hoogsensitiviteit. Deze bronnen worden dan bij de blog vermeld. Wil je tips gericht op jou of jouw gezin, raadpleeg dan een HSP coach.

Deze blog is voortgekomen door middel van een samenwerking.

Foto’s zijn met toestemming van Video van Sint verkregen.

Ook leuk om te lezen:

Please follow and like us:

27 gedachten over “Video van Sint: een fijne manier om als HSP Sinterklaas te vieren”

 1. Hallo Inge,

  Wat een geweldige winactie. Graag doe ik mee voor onze hooggevoelige temperamentvolle enthousiaste kleuterzoon. Wij kennen deze Sint video boodschap nog niet. Wij proberen de Sinterklaas tijd zo prikkelarm maar wel voorspelbaar voor onze zoon te laten verlopen. Dit zou daar perfect bij passen.

  Beantwoorden
 2. Wauw wat een uitkomst! Hoe kan ik hier nou nog nooit van gehoord hebben? Dat ziet er echt super leuk uit. Onze oudste is al vanaf baby aan een ontzettend gevoelig jongetje, drukke omgevingen zijn niets voor hem. Afgelopen jaar hebben we voor het eerst de Sint intocht bijgewoond in ons dorp met beide kinderen (dit jaar 5 en 3). Wat een drama… Het was zo druk, de muziek zo hard, etc, etc. Ik zag de paniek in de ogen bij m’n oudste. Dat was voor hem echt niet leuk en daarmee voor ons ook niet (ben zelf ook hsp, hij heeft het niet van een vreemde, maarja voor je kinderen denk je ik ga mee). Resoluut hebben m’n man en ik dus besloten niet meer naar de intocht te gaan. Maarja, wat dan? Je wil ze toch de vreugde van het Sinterklaasfeest kunnen meegeven. Dit lijkt me echt een fantastisch alternatief.

  Beantwoorden
 3. Heeeeel leuk!!! Ik doe ook graag mee voor mijn petekind van 3 jaar. Ondanks mijn zonen al 17 en 11 zijn, blijft dit een hele mooie, maar ook spannende tijd. Mijn zoon van 11, is rond deze tijd (okt jarig) t/m Oud & Nieuw hieperdepiep. Maar ook kan hij genieten van deze gezellige tijd!

  ♥️ ik wens alvast iedereen een hele fijne Sinterklaas tijd toe, soms druk, maar later denk je met een warm gevoel terug aan deze mooie tijd. Iedereen viert dit op z’n eigen manier, doe wat bij jullie past! ♥️

  Beantwoorden
 4. Lijkt me zó leuk, om voor de laatste keer de verwondering in Dax zijn ogen te zien. Half december wordt hij 8, dus dit jaar echt het laatste jaar met vol geloof de decembermaand in.

  Beantwoorden
 5. Ik doe graag mee! We hebben er al vaker een gehad, het is een heerlijk rustpuntje in de drukke pakjesmiddag bij mijn ouders (met inmiddels 9 kleinkinderen van 0-10 jaar!)

  Beantwoorden
 6. Wat super leuk! Ik doe graag mee voor mijn dochtertje. Die krijgt het dit jaar allemaal wat meer mee en denk dat die het super leuk zou vinden!

  Beantwoorden
 7. Ideaal zo een video voor mijn gezinsleden met autisme. Kunnen ze lekker thuis vieren maar wordt het toch extra spelciaal. Ik doe dan ook graag mee.

  Beantwoorden
 8. Wat een super leuke winactie!!! De spanning bij mijn zoon neemt nu al helemaal toe nu het steeds vaker voorbij komt in winkels en op tv. Met een live sintbezoek zou ik hem echt geen plezier doen dat zou veel te spannend zijn. De video van Sint hebben we eerder gedaan en was een groot succes heeft hij nog heel vaak terug gekeken. Zijn zusje kent dit nog niet maar komt nu ook meer in de leeftijd dat ze het mee krijgt.

  Beantwoorden
 9. Lijkt me extra speciaal om dit met het sintfeest binnen ons gezin te kunnen doen. Erg prikkelgevoelige kinderen en vrouw, dus fijn dat dit gewoon vanop de bank kan.

  Beantwoorden
 10. Super leuk! Wij vieren het met de hele familie bij opa en oma. Alle kleinkinderen bij elkaar, Het zou tof zijn om dan te starten met de video van Sint. Ik kijk al uit naar de reacties van de kinderen als Sint tegen ze praat en ze zichzelf in de video zien.

  Beantwoorden
 11. Wat leuk! Dit jaar beleven mijn kinderen (3) en (5) de Sint allebei heel actief mee. Een video boodschap zou dan ook een hele grote verassing zijn! Wie wilt nou geen boodschap van onze grote vriend? Wij doen graag mee 🙂

  Liefs , angela

  Beantwoorden
 12. Wat gaaf! Video van de Sint is elk jaar een traditie bij oma…zou leuk zijn om haar dit jaar te verrassen met een gewonnen video…🍀🍀🍀

  Beantwoorden
 13. Ik maak heel graag kans pakjesavond nog specialer te mogen maken voor mijn zoontje Bart met een echte videoboodschap van Sinterklaas! 📺🎁🍀

  Beantwoorden
 14. Wat leuk dit, ik denk dat de kinderen nu de juiste leeftijd hebben dus het zou een leuke verrassing zijn voor pakjesdag om met zijn allen gezellig naar de video van Sint te kijken

  Beantwoorden
 15. Hallo Inge

  Normaal ‘spreken’ we elkaar op insta en ben ik op je blog een stille lezer, maar voor deze winactie klim ik in de pen voor onze kindjes! Het lijkt me heerlijk voor ze om ondanks dat alle persoonlijke/live sinterklaasactie snel teveel is, ze op deze manier toch iets persoonlijks met sinterklaas mee mogen maken. Ook de optie om tussendoor even op stil te zetten en op adem te komen en de optie om het terug te kijken lijkt me voor onze bijzondere kinderen ideaal…

  Dus, ik doe héél graag mee aan deze winactie! 😊

  Fijn weekend alvast! 🧡💜❤️

  Beantwoorden
 16. Wat een leuke actie! Ik wil graag mee spelen voor ons dochtertje Mila van 5. Ze zit al de hele week elke avond om 18:00 achter de buis gekluisterd om te kijken naar het Sinterklaas journaal en vanmorgen natuurlijk met spanning naar de intocht! Ze is heel lief geweest en heeft zeker een boodschap van Sinterklaas verdient.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial