Laat het los, inspiratiekaarten

Sinds 20 oktober 2023 verkrijgbaar inspiratiekaarten Laat het los van uitgeverij Deltas. Hoogsensitieve mensen staan er om bekend dat ze kampioenen zijn in piekeren. Deze inspiratiekaarten zijn er om al je zorgen even te vergeten. Ik mag ze reviewen en deel graag mijn ervaring met jullie.

Waarom piekeren we?

Piekeren is iets wat heel veel mensen doen. Zo zijn er verschillende redenen waarom we piekeren. Dit kan komen door:

  • het overanalyseren van het verleden: je bent je steeds maar aan het bedenken hoe je beter had kunnen reageren op iets wat is gebeurt.
  • angst voor de toekomst: niemand weet hoe de toekomst eruit ziet. Toch kan je door verschillende omstandigheden angst voor de toekomst hebben en hier steeds mee bezig zijn. De angst om bijvoorbeeld ernstig ziek te worden etc.
  • perfectionisme: jezelf druk maken over hoe je kan blijven voldoen aan je eigen of andermans verwachtingen.
  • onopgeloste problemen: soms blijven problemen onopgelost. Toch blijven deze zaken in je hoofd rond spoken in de hoop toch er een oplossing voor te vinden.
  • gebrek aan controle: het gebeurt soms dat je over bepaalde zaken geen controle hebt. Dat je die controle uit handen moet geven is niet makkelijk. Maar ook het geen grip op de dingen krijgen die buiten je macht liggen. Deze situaties kunnen zorgen dat je gaat piekeren.
Inspiratiekaarten ik laat het los. Een stapel kaarten en een kaart in een kaarthouder.

Overprikkelen en ontprikkelen van piekeren

Piekeren is normaal, maar kan ook zorgen voor overprikkeling. Om piekergedachten stop te zetten is het zoeken naar een oplossing om er mee om te gaan. En zo te voorkomen dat je overprikkeld raakt van je eigen gedachten. Het is aan jezelf om te ontdekken wat voor jou helpt om de piekergedachten los te laten. Zo kan je ervoor kiezen voor mindfulness of stellen van grenzen aan je gedachten. Praat met iemand over je gevoelens of zorgen. Maar ook ademhalingsoefeningen of meditatie kunnen helpen de piekergedachten stop te zetten. Of gebruik positieve inspiratie of affirmatiekaarten om het los te laten.

Lees tip: Hoe gebruik je de inspiratiekaarten uit een kaartendeck?

Laat het los

Laat het los, je zult het vast al vaak hebben gehoord. Het is veel makkelijker gezegd dan gedaan. Toch zit er waarheid in dit cliché antwoord dat je vaak krijgt. Maar hoe zit het dan met de inspiratiekaarten. Voor deze blog heb ik ze allemaal eens bekeken. En heel eerlijk, er zitten echt rake inspiratiekaarten bij. En die zorgen dan niet voor weer nieuwe piekergedachten, maar juist voor een ‘oh ja’ moment. Maar ook kaarten van: ‘zo had ik het nog niet bekeken’.

Inspiratiekaart ik laat het los in de kaartenhouder met op de achtergrond een plant. De inspiratiekaart kan je helpen om piekeren los te laten.

Liefde voor inspiratiekaarten

Wie mij al langer kent, weet dat ik een voorliefde heb voor inspiratiekaarten. Iets in deze set trok me aan. Mede ook door de houten kaartenhouder die erbij zit en je de kaart bijvoorbeeld een week lang op een plek kan zetten waar je hem regelmatig ziet. Daarnaast zijn inspiratiekaarten perfect om iemand cadeau te geven. Maar wat vind ik nu van deze inspiratiekaarten Laat het los. Het zijn mooie subtiele kaartjes die goed passen binnen ieder interieur. De quotes zijn pakkend en/of verhelderend. Wat mij betreft een aanvulling van mijn verzameling inspiratiekaarten.

Algemene informatie

Titel: Laat het los

Aantal kaarten: 52

Uitgeverij: Deltas

ISBN: 978-90-447-6523-6

Te koop bij: de lokale boekhandel of online

Prijs: € 22,50

Iedereen is anders

Iedere hoogsensitieve persoon is anders en reageert anders op prikkels. Ook heeft iedereen iets anders nodig om te ontprikkelen. Daarom is het goed om te kijken welke tips bij jou of jouw kind/gezin passen.

Deze blogs zijn geschreven uit eigen ervaring. Regelmatig raadpleeg ik bronnen om bepaalde dingen uit te leggen over hoogsensitiviteit. Deze bronnen worden dan bij de blog vermeld. Wil je tips gericht op jou of jouw gezin, raadpleeg dan een HSP coach.

foto’s zijn eigendom van Inge Beleeft

Ook leuk om te lezen:

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial