HSP op stap: WOW Park en Givskud Zootopia (Denemarken)

Tijdens ons verblijf op Lalandia brachten we naast Legoland ook een bezoek aan WOW park en Givskud Zootopia. In dit blog deel ik met beide parken onze ervaring.

Wat is het WOW park?

Ben je gek op klimmen en klauteren? Dan is het WOW-park echt wat voor jullie. In de natuur klimmen, klauteren, wandelen over hoge hangbruggen tussen de bomen en schommelen. Een park vol uitdagingen en uren speelplezier voor jong en oud.

Waar vind je het park?

Het WOW-park vind je in twee steden in Denemarken. De een is in Skjern (Løvstrupvej 1), de ander in Billund (Havremarken 15). Voor deze blog ga ik me richten op het WOW park in Billund, dat op vijf minuten rijden met de auto van de vakantieparken Lalandia en Legoland resort.

De kosten

Wij hadden een resort pass (Lalandia via Tui) waardoor we onbeperkt toegang hadden tot onder andere het WOW-park. Heb je de resort pass niet, dan betaal je voor iedereen vanaf 3 jaar DKK 249. Bestel je de kaartjes online dan betaal je DKK 219.

Een touwbrug tussen de bomen in het WOW-park.

Onze ervaring

We gingen een middagje naar het WOW-park. Het werd duidelijk aangegeven waar we moesten parkeren. Omdat het nog best fris was leek het om die reden ook wel rustig in het WOW-park. Op de parkeerplaats stonden in de meivakantie nog geen 50 auto’s. Bij aankomst dachten we dat we met de resort pass naar binnen konden via de poortjes, maar we moesten ons eerst melden bij de kassa. Daar kregen we bonnetjes waarmee we de poortjes konden openen.

Verrassend groot

We kregen tevens een overzichtskaart van het park. En eerlijk we hadden alleen even snel online gekeken wat het precies was waar we naartoe konden. We hadden eerlijk gezegd niet verwacht dat het zo groot was. Ze waren met uitbreiding bezig toen we er waren. Dit nieuwe onderdeel wordt 17 mei 2023 geopend.

Niet alles kunnen doen

Ons hoofddoel tijdens onze vakantie was naar Legoland. Dat we naar WOW park gingen was ter afwisseling. Maar zeker niet minder leuk. Het was juist heerlijk voor de afwisseling. Voor de kinderen lekker klimmen, klauteren, schommelen en grenzen leren ontdekken. Wat durf ik wel en wat durf ik niet. Omdat we er maar een middagje waren en het toch best fris was hebben we niet alles kunnen doen in het WOW-park. Maar ben je in de buurt, dan is het zeker de moeite waard voor de afwisseling. Een mooie toevoeging van activiteiten op de resort pass.

Kunstwerk van hout bij het WOW-park.

Wat kan je verwachten van Givskud Zootopia?

Vlakbij Billund vind je ook Givskud Zootopia. Een dierentuin waar je op safari kan met je eigen auto. Je kunt het een beetje vergelijken met Safaripark Beekse Bergen in Nederland. Vanaf de ingang kan je met je eigen auto of met de safaribus door het park rijden. In het park heb je meerdere parkeerplaatsen waar je uit kan stappen en een deel van de dierentuin/safaripark te voet kan bekijken. Als je de app van Givskud Zootopia download, dan heb je een gratis audioguide die je van alles over de dieren verteld terwijl je door het park rijd.

Waar vind je dit safaripark?

Het safaripark vind je Løveparkvej 3 in Givskud. Zoek je op google maps de dierentuin, dan vraagt ie welk parkeerterrein je wil. Dan kom je er ook gewoon. Vanuit Billund laat google maps je via de toeristische route naar het park rijden. Overigens ook leuk, want wie weet spot je nog echt wildlife langs de weg. Wij kwamen onderweg hertjes tegen. Niet alle auto’s hebben navigatie in Denemarken, dus je bent soms echt afhankelijk van Goolge maps.

Neushoorn in het Givskud zootopia.

Wat betaal je voor dit park?

Ga je alleen in het park rond rijden en lopen dan bedragen de kosten per persoon:

  • Gratis voor kinderen 0-2 jaar;
  • Kinderen 3-11 jaar DKK 150;
  • Vanaf 12 jaar DKK 250.

Het is ook mogelijk om Wake up zoo te doen. Dit houd in dat je samen met een verzorger een aantal dieren gaat wakker maken en eten geven. Daarna kun je ook nog zelf rond rijden en lopen in het safaripark. Deze kaarten zijn beperkt verkrijgbaar per dag. Hiervoor betaal je per persoon:

  • Gratis voor kinderen 0-2 jaar;
  • Kinderen 3-11 jaar DKK 175;
  • Vanaf 12 jaar DKK 350.

Onze ervaring met Zootopia

Ook hier gingen we zonder enige verwachting naartoe. Maar juist even ter afwisseling van Legoland en om ook even van het vakantiepark weg te zijn. Mede omdat Givskud Zootopia ook in de Resort pass zit van Lalandia (via Tui). Bij aankomst en het laten zien van onze resort pass konden we onze safaritour beginnen. Na een heel kort stukje rijden kwamen we al aan op P1. Waar je dus een lekker stuk kan lopen. Dit raad ik je overigens wel aan om te doen, omdat je anders een groot deel van het park echt niet ziet. Vanuit P1 rijd je verder door het park. Het blijft bijzonder om de dieren zo dicht bij je auto te hebben. Met regelmaat kom je ook de medewerkers van het park tegen in hun jeeps die altijd even naar je zwaaien.

We hebben bij iedere parkeergelegenheid even een stop gehouden en zijn het rondje gaan lopen. Wat misschien wel heel tof was, was het rondje door het leeuwenverblijf. Het blijft imposant om de dieren te zien. Het is op zich niet een heel groot park, maar wel een mooi park waar de dieren een mooi verblijf hebben. Wij hebben ongeveer 3 uurtjes in het park vertoeft.Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial