HSP op stap: Legoland Billund Denemarken

Voor ons tien jarig huwelijksjubileum gingen we een midweek naar Legoland Billund in Denemarken. Zelf was ik als kind al gek op Lego, maar als volwassenen vind ik het ook nog steeds heel leuk. Ook onze jongste twee zijn gek op Lego. En omdat we iets anders zochten dan Euro Disney kwamen we uit op Legoland. Wat we van dit pretpark vinden lees je hieronder.

Legoland Denemarken ligt niet naast de deur

Legoland Billund in Denemarken ligt voor ons niet naast de deur. Daarom besloten we het te combineren met een vakantie. En eigenlijk op de manier zoals je dat ook bij Disney doet. We boekte bij onze vakantie een resort pass. Daar zat dus ook onbeperkt toegang bij voor Legoland. We brachten onze vakantie door op het vakantiepark Lalandia Billund dat praktisch schuin tegenover Legoland ligt. Maar je kunt ook overnachten in het Legoland Hotel in Billund.

Kaartjes kopen voor Legoland

Het loont om online kaartjes te kopen voor Legoland Billund. Maar misschien is het goed om vooraf te bedenken of je er een dagje naartoe gaat of dat je er meerdere malen naartoe gaat. En biedt jouw vakantie accommodatie een resort pass waar toegang tot Legoland bij inbegrepen zit. Koop je een kaartje bij de ingang van Legoland dan betaal je DKK 499 per persoon. Koop je online een kaartje en ver vooruit dan betaal je nog maar DKK 329. Hoe dichterbij je de datum van het bezoek komt, hoe meer je betaald. (DKK 100 = ongeveer € 13,00)

Het personeel

We hebben tijdens onze vakantie Legoland vier keer bezocht. Wat we opvallend vonden is hoe gastvrij en vriendelijk het personeel van Legoland is. Reed je langs met het treintje, dan werd er oprecht gezwaaid. Een praatje bij de ingang. Hield je je niet aan de regels van de attractie, dan vroegen ze het eerst vriendelijk, daarna streng.

Opgedeeld in thema’s

Het attractiepark Legoland Billund is opgedeeld in thema’s. Zo heb je de volgende thema’s:

 • Miniland
 • Duplo®land
 • Imagination Zone
 • Pirate Land
 • Legoredo® town
 • Adventure Land
 • Knights’ Kingdom
 • Polar Land
 • The Lego® movietm world
 • Lego® Ninjago® world
 • Brick Street

Miniland en Duplo®land zijn erg gericht op de allerkleinste en liggen samen met Brick Street vooraan in het park. De andere thema’s hebben attracties voor het hele gezin of juist voor de grotere.

Mag je er wel of niet in

Bij iedere attractie staat aangegeven hoe lang je moet zijn om zonder begeleiding naar binnen te kunnen. Dan is de kleur van de paal groen. Ben je groot genoeg voor de attractie, maar verwachten ze volwassen begeleiding, dan is die lengte geel gekleurd. Ben je te klein of te groot, dan is dat deel van de paal rood gekleurd. Ook staat er bij iedere attractie en bord met symbolen en omschrijvingen van wat wel en niet kan in het Deens en Engels. Toch is het soms af en toe gissen wat je kan verwachten van de attractie.

Overzichtelijk pretpark

Legoland in Billund is niet een enorm groot park en daarom erg overzichtelijk. Ik had het in eerste instantie misschien wel groter bedacht, omdat het zo bekend is. Maar qua oppervlakte is het een beetje te vergelijken met Drievliet hier in Nederland. Het is ook ruim opgezet. Nu waren we er in de meivakantie. De eerste dagen dat we er waren was het er druk, maar niet overvol. De laatste dag was het beduidend rustiger. Bij de populaire attracties stond er vooraan een teller hoe lang de wachttijd is. Ook kan je met de Legoland app op je telefoon de meest up to date wachttijd opzoeken. En moet je lang wachten? Dan kan je altijd nog spelletjes doen in de wachtrij van een attractiepark.

Leuk voor elke leeftijd

Legoland is leuk voor elke leeftijd. En ook als je niet van achtbanen houdt zoals ik. Miniland heeft niet alleen attracties, maar ook een soort Madurodam maar dan gebouwen gebouwd met legostenen. Echt iedere keer zag ik weer nieuwe dingen. Echt super gaaf om te zien. Er zijn attracties om met het hele gezin te doen. Kledder nat te worden. Met een treintje of een monorail rond te rijden. Voor de wat meer durfallen zijn er een aantal achtbanen. Maar er gaat er geen een over de kop.

Faciliteiten bij Legoland

Legoland heeft door het hele park heen toiletten staan. Het sanitair ziet er schoon uit. Ook aan het eind van de dag. Ook zijn er meerdere punten waar je souvenirs kan kopen, maar ook voldoende eetkraampjes. In Brickstreet kan je ook een navulfles kopen waarin je op punten snel je drinkfles kan vullen. Rondom Legoland zijn er voldoende parkeerplaatsen aanwezig. Voor een dagje parkeren betaal je ongeveer DKK 60,00.

Niet dagelijks open

Het pretpark Legoland is niet dagelijks open. Er zit voor ons Nederlanders niet echt een vast ritme in, maar misschien voor de Denen ook niet. Daarom is het als je een verblijf gaat boeken rondom Legoland belangrijk om even te kijken of het pretpark open is op het moment dat je er bent. Zou zonde zijn als je er bent en het park is niet open.

Legoshop

Legoland zonder Legoshop zou niet compleet zijn. Voor de echte Legoliefhebber is dat dan ook de snoepjeswinkel voor de echte Legofans. Met daar dus ook items die je alleen in Denemarken kan kopen. Je moet hierbij denken aan de attracties uit Legoland Billund die je kan maken.Best een hoop geluiden

Net als in ieder ander pretpark heeft ook Legoland veel geluiden. Als je nu prikkelgevoelig bent voor geluid is het ook een idee om met oordopjes in rond te lopen. We hebben in het park meerdere keren mensen gezien die oordopjes in hadden. Denk dan ook gewoon aan jezelf. Als je hierdoor juist net wat meer kan genieten, dan vooral doen.

Legohouse

Wat ook de moeite waard is om te bezoeken is het Lego house. Afhankelijk van de periode is de entree DK 199, DKK 269 of DKK 299. Wij hebben het uiteindelijk niet bezocht. Toch heb ik van horen zeggen begrepen dat het Lego House leuker (en bij slecht weer helemaal omdat alles binnen is) is dan Legoland zelf.

Lego House gebouwd van Lego stenen in Legoland.

Met korting naar Legoland of Legohouse

Heb je nu geen resort pass maar wil je wel met korting naar Legoland? Als je de app van supermarktketen Lidl op je telefoon zet en hem dan op Denemarken als land, dan kan je tot 50% korting krijgen op de entree prijs. Ook in de lego catalogus die verkrijgbaar is in de speelgoedwinkels zit een kortingsbon. Ook op site pepper worden kortingen gedeeld.

Onze ervaring met Legoland Billund

Wij zijn tijdens onze vakantie vier keer naar Legoland geweest, maar waren er niet de hele dag. We hebben het er enorm naar ons zin gehad. En ja na de vakantie kwamen we met een prikkelkater thuis, maar dat was voor ons het meer dan waard. De blijde gezichten van de kinderen die echt op zoek gaan naar de prikkels van de achtbanen waren het allemaal waard. Onze hoogsensitiviteit heeft ons niet tegen gehouden om niet te gaan. Ik heb tijdens een vakantie de kinderen nog nooit zo zien genieten als tijdens deze vakantie. Ze hebben nog nooit zo hard gerend om ergens naartoe te gaan. Voor ons was het een uitje met een goud randje.

Deze blog is voortgekomen uit eigen ervaring. En is op geen enkele manier gesponsord, we hebben zelf betaald.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial