Recept: 2 keer spinazie op een andere manier bereid

Ben jij net als ik gek op koken, maar door de komst van de kinderen geen spannende recepten meer? Weer eens wat anders dan spinazie, aardappelen en vissticks of een gehaktbal? Sinds de kinderen met de pot mee eten is het iedere keer weer een uitdaging wat anders uit te zoeken. Als ik dan op de social media kinderen van alles zie eten word ik weleens jaloers. Aten mijn kinderen maar zo makkelijk. Als ik maar afwijk van het standaard dan willen ze ineens niet eten. Toch experimenteer ik weleens. Vandaag deel ik 2 spinazierecepten. Een die ik heel lekker vind en een die de kinderen zeer waarderen. Beide recepten zijn een beetje van Albert Heijn en een beetje van Inge. Recept is op basis van vier volwassenen.

Mijn favoriete spinaziegerecht:

Nodig:

  • 450 gram diepvries spinazie A la crème
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 4 middelgrote eieren
  • 200 gram gehakt
  • 150 gram geraspte pittige kaas (ik gebruik pittige boerenkaas)

Bereiding

  • Laat de spinazie en bladerdeeg ontdooien zoals op de verpakking staat.
  • Zet de oven aan op 200 graden
  • Vet de quicheschaal of springvorm in en bedek met bladerdeeg
  • Klop de eieren los met peper en zout
  • Rul het gehakt en breng het op smaak met gehaktkruiden
  • Roer het gehakt, spinazie, de eieren en de kaas tot een mooi mengsel
  • Giet het spinaziemengsel in de vorm
  • Zet de taart 40 minuten in de oven.
  • Eet smakelijk
Kampeerdorp de Zandstuve

Favoriete spinazie overschoten van de kinderen

Nodig:

  • 600 gram kruimige aardappels om zelf aardappelpuree te maken
  • 100 ml halfvolle melk
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 600 gram spinazie
  • 350 gram gehakt
  • Geraspte kaas

Bereiding

Verwarm de oven op 200 ºC. Schil de aardappelen en kook ze in 25 min gaar. Laat ze iets afkoelen. Verwarm de melk in een steelpan en smelt de boter erin. Schenk bij de aardappelen en stamp tot puree.

Verhit de olie en bak het gehakt in 8 min. rul. Verdeel het gehakt over de ovenschaal. Verhit de olie in een hapjespan en voeg de spinazie in delen toe en laat in delen slinken. Laat de spinazie uitlekken. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de spinazie over het gehakt, bedek met de puree en bestrooi met de kaas. Verhit ca. 10 min. in het midden van de oven. Eet smakelijk!

Please follow and like us:

2 gedachten over “Recept: 2 keer spinazie op een andere manier bereid”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial