Boekentip: Dani’s Superduper-werkboek over hooggevoeligheid

Van Scrivo media kreeg ik de mogelijkheid om Dani’s Superduper-werkboek over hooggevoeligheid te reviewen. Samen met onze dochter ging ik aan de slag. Die zag dat wel zitten om samen een boekje over hooggevoeligheid in te vullen. Naast dat we samen aan de slag gingen mogen we er ook nog twee weggeven. We sluiten deze blog dan ook af met een winactie. Lees snel verder wat wij van dit werkboekje vinden en hoe je kans maakt op één van de twee superduper-werkboekjes.

Wie is Dani?

Dani is een 9-jarig meisje dat hooggevoelig is. In groep 4 kwamen Dani en haar ouders erachter dat ze hooggevoelig is. In haar zoektocht naar informatie over hooggevoeligheid, zocht ze naar boekjes die door kinderen zijn geschreven. Helaas vond ze er geen één. Daarom maakte ze er zelf een om andere hooggevoelige kinderen te helpen en te laten weten dat ze niet de enige zijn. Sinds maart 2021 is Dani’s superduper-werkboek over hooggevoeligheid te koop.

Dani's superduper werkboek

Zelf aan de slag

Zoals het boekje al aangeeft is het een werkboekje, dus je mag er zelf mee aan de slag. Vindt je kind het nog lastig om het zelf in te vullen? Geen probleem want je kan dit boekje ook met elkaar invullen als ouder/kind. Of neem het mee naar je coach en vul het samen met je coach in. Natuurlijk stelt Dani zichzelf ook voor en vertelt ze hoe ze erachter kwam dat ze hooggevoelig is. Naast dat Dani het vertelt mag je ook zelf vertellen hoe je erachter kwam dat je hooggevoelig bent. De ene keer mag je dat met woorden vertellen. De andere keer mag je een smoeltje omcirkelen. Even bewust bezig zijn met je hooggevoeligheid en daar is niks mis mee.

Op 1 mei 2021 verschijnt er een nieuw prentenboek met het thema hooggevoeligheid: Luce straalt weer (vanaf 4 jaar)

Tips, informatie en andere leuke dingen

Naast Dani zijn er ook volwassenen aan het woord. Zo verteld bijvoorbeeld de huisarts wat. Want veel hooggevoelige kinderen hebben buikpijn of hoofdpijn. Als ouder wil je ook zeker weten dat er echt niet iets medisch is waar de pijn vandaan komt. De juffen van toen en nu vertellen wat over Dani. Natuurlijk kunnen haar ouders ook niet ontbreken in dit boekje. Ook komen verschillende coaches aan het woord. Dani deelt ook leuke knutseltips die je als hooggevoelig kind kunnen helpen. Ze vertelt ook in het Superduper-werkboek welke tips haar enorm hebben geholpen, waardoor ze weer een vrolijke Dani is.

Wat vind mijn 6-jarige dochter van dit superduper-werkboek?

Mijn dochter vond het een heel fijn werkboek om mee aan de slag te gaan. Soms vond ze het lastig om antwoord op de vraag te geven. Dan sloegen we hem gewoon even over en kon ze er rustig over nadenken. Ook kende ze sommige woorden die gebruikt werden niet, maar omdat we hem samen invulde kon ik rustig de tijd nemen om dit ook uit te leggen. Ze vond het gaaf om er zo achter te komen dat mama al heel snel wist dat ze hooggevoelig is. Vol aandacht luisterde ze naar Dani’s verhaal en wat de grote mensen te vertellen hadden in het superduper-werkboek. Ook de knutselopdrachten gaan we nog een keer doen. Een van Dani’s tips hebben we zelfs uitgevoerd in onze eigen versie! De gelukssteen.

Dani's superduper werkboek
we maakte een gelukssteen.

Wat vind ik als ouder van dit werkboek?

Ik vind het een fijn boekje om samen met mijn hooggevoelige dochter in te vullen. Even bewust bezig zijn met de hooggevoeligheid. Zo kan je de minder leuke kanten benoemen en een plekje geven. De fijne kanten ervan juist omarmen, zodat het je kracht wordt. Met 3 hooggevoelige kinderen in huis is het sowieso leuk om met alle 3 een keer in te gaan vullen, maar dan wel als ze ouder zijn. De adviesleeftijd bij Bol.com staat voor dit werkboek vanaf 9 jaar. De vragen zijn vanaf dit moment ook veel beter te beantwoorden. De informatie zelf kunnen ze wel al iets eerder mee. Zeker de tips die Dani deelt kunnen al heel zinvol zijn voor de kinderen vanaf groep 3.

Waar is Dani’s superduper-werkboek te koop?

Ben je ook enthousiast geworden en wil je het werkboek aanschaffen voor jouw hooggevoelig kind? Het werkboek is via o.a. Scrivo Media te koop, waar je overigens veel mooie HSP boeken kunt kopen. Natuurlijk is het boek ook te koop bij de bekende boekenwinkels. Het boek kost € 12,50.

Hoe doe je mee?

Lees snel wat je daarvoor moet doen.

 • Laat onder deze blog weten dat je meedoet.
 • Heb je me al gevonden op Facebook en/of Instagram? Wellicht heb je je ingeschreven op de maandelijkse nieuwsbrief. Onwijs gaaf! Mocht je dit nog niet doen, dan zou ik het tof vinden als je dit doet, maar is geen verplichting voor deelname.
 • Het delen van deze blog op Facebook of Instagram zou ik tof vinden.
 • Een geldig e-mailadres bij je reactie is gewenst als je hieronder reageert. Heb ik geen geldig e-mailadres dan kan ik je niet op de hoogte brengen dat je gewonnen hebt.
 • Beantwoord de e-mail binnen 48 uur, anders zal ik een andere winnaar kiezen.
 • Deze win actie sluit op zondag 2 mei 2021 om 12:00 uur.
 • Zondag 2 mei 2021 in de loop van de middag zal ik de twee winnaars per mail informeren. In verband met de privacy zal er over de winnaar niet worden gecorrespondeerd.

Lees ook een de boekentips van Draakje Vurig (en de spiegel of op school)

Please follow and like us:

12 gedachten over “Boekentip: Dani’s Superduper-werkboek over hooggevoeligheid”

 1. Hi inge,
  Leuke blog!! Ik ben ontzettend benieuwd naar het werkboek en denk dat her ook zeker wat is voot zoëy.
  Dus doe ik graag mee aan deze winactie.

  Groetjes Annika

  Beantwoorden
 2. Wat leuk!! Ik doe mee voor mijn dochter Nieke (7) die veel op mij lijkt…. en ik denk dat we samen veel aan dit boekje kunnen hebben! Op insta heb ik ook gereageerd!

  Beantwoorden
 3. Dit lijkt mij een erg fijn boek om samen met mijn hoogsensitieve zoon in te werken. We lopen ontzettend vaak vast, met de nodige onrust van dien…

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial