7 maandkalenders die fijn zijn voor hoogsensitieve mensen

Vind je het fijn om een goed overzicht te hebben van alle afspraken? Ben je op zoek naar een maandkalender voor het komende jaar? Zie jij door de bomen het bos niet meer? Eerlijk, dat laatste kan ik beamen. Want voor dit blog ging ik dus op zoek en vond het echt lastig fijne kalenders te vinden. Het is gelukt zoals je ziet en ik vond zeven maandkalenders. Deze zijn fijn in gebruik, om de afspraken (van je gezin) overzichtelijk te houden.

Planner addict

Ik ben een groot liefhebber van plannen. Dat deed ik altijd in een schoolagenda, die werd vervangen door een digitale agenda. Die laatste vond ik niet fijn en ging weer over op een papieren agenda. Dat is sinds vorig jaar een bullet journal geworden. De agenda die ik ieder jaar zelf helemaal in elkaar knutsel. Wist je dat je door creatief bezig te zijn met je agenda, je afspraken ook beter onthoud? Ieder zaterdag werk ik mijn agenda en maandkalender bij.

Waarom een agenda en maandkalender?

De agenda is een weekagenda, de maandkalender spreekt voor zich. De maandkalender hangt zichtbaar in huis, waardoor iedereen kan zien wat de afspraken zijn voor die maand. Heel overzichtelijk voor het hele gezin. Mijn agenda is wel echt mijn ding. Daar schrijf ik echt alles in op, ja echt alles. Dus de een is een soort dagboek, de ander een overzicht van alle afspraken. Juist met de maandkalender hoef je niet heen en weer te bladeren.

Betaalde of gratis kalenders

In de winkels en webshops vind je betaalde kalenders, maar je kunt er ook voor kiezen om voor thuis (of als je in het onderwijs zit voor op school), een gratis printable kalender te gebruiken. Een heel fijne free printable kalender van 2024 is die van Hip en Hot.

Een zoektocht naar een kalender

Het is ieder jaar weer een zoektocht naar een fijne maandkalender. Let op het zijn maandkalenders, geen familieplanners. Daarom wil ik jou een handje helpen met zeven maandkalenders op een rij. Je vindt ze hieronder.

Ook interessant: 13x aftelkalenders: maak aftellen leuk voor hoogsensitieve kinderen

De maandkalender van Zoedt

De maandkalender van Zoedt is heel fijn. Vierkant, fijne hokjes om in te schrijven en enkelzijdig bedrukt. De kalender is vierkant en monochrome kleuren. Hij is daarom rustig qua kleuren en zorgt niet voor een overprikkeling als hij aan de muur hangt. Deze maandkalender is onder andere te koop bij Bol.com en kost € 13,95 inclusief verzendkosten.

Maandkalender van Winkeltje van Anne

Ook de maandkalender van het Winkeltje van Anne is monochrome. Anders dan de hiervoor genoemde maandkalender zijn de hokjes wat kleiner, maar kan je er notities naast zetten en is er een bladzijde voor mijn jaar in een notendop. Deze maandkalender is te koop bij onder andere invulboekjes en kost € 14,95.

Magnetische maandplanner

Dit magnetische maandplanner is ideaal voor op de koelkast. Een klein nadeel aan deze maandplanner is dat je alles zelf moet invullen. Het voordeel is dat je nooit meer op zoek hoeft naar een maandkalender en hij daarom erg duurzaam is. Je moet wel een ondergrond hebben waarop deze magneet planner geplaatst kan worden. Deze maandplanner van RX Goods Premium is onder andere te koop bij Bol.com en kost € 24,95 inclusief verzendkosten.

De Super Family Planner

Hoewel deze kalender kleurrijk is, is het ook zeker een heel fijne maandkalender. Fijne hokjes met lijntjes om de afspraken in te verwerken. Deze kalender kost € 19,99 exclusief verzendkosten. De Super Family Planner is onder andere te koop bij Gezinnig en Bol.com.

Ook interessant: Bullet journal: hoe ga ik er mee aan de slag?

Zelf maken via Albelli

Wil je een fotokalender maken? Dat kan bij Albelli. Daar hebben ze ook maandkalenders. Met eigen foto’s is het echt een heel persoonlijke kalender. Weet je wat het fijne van deze kalender is? Je kan vooraf al belangrijke data invullen. Je kiest zelf het papiersoort uit. En deze kalender hoeft dus niet op 1 januari te beginnen. Jij bepaald wanneer deze kalender begint. Deze kalender kost € 16,99 exclusief verzendkosten.

Zelf een maandkalender maken bij Albelli.
De maandkalender van Albelli

De blanco maandkalender

De blanco maandkalender is niet helemaal blanco, want de dagen van de maand zijn uiteraard wel ingevuld. Toch kan jij hier je eigen creativiteit in kwijt zodat het een heel persoonlijke maandkalender gaat worden. Iedere maand je eigen ontwerp maken, hoe tof is dat. Je vrije geest stimuleren op een leuke manier. Voor hoogsensitieve mensen juist heel fijn om te doen. De prijs van deze kalender verschilt per aanbieder, maar is van origine € 6,99 en te koop bij de Readshop.

Maandkalender van thuismusje

De maandkalender van thuismusje is een heel complete maandkalender. Naast de maandkalender, kan je er ook notities op kwijt. De rustige kleur en de minimalistische vormgeving zorgen voor een rustig geheel. Deze is onder andere te koop bij Bol.com. De kalender kost € 21,95 inclusief verzendkosten.

Ook de moeite waard om te lezen: 5x planners die fijn zijn voor HSP

Veel meer kalenders

Er zijn natuurlijk nog heel veel meer maandkalenders te vinden. Ze moeten vooral HSP-proof zijn. De ene hoogsensitieve persoon is de andere niet. De een vindt bonte kleuren wel heel fijn, de ander juist niet. Ik hoop hiermee een fijn overzicht voor jullie te hebben gemaakt. Het belangrijkste is om te kijken wat voor jou heel fijn is.

Please follow and like us:

1 gedachte over “7 maandkalenders die fijn zijn voor hoogsensitieve mensen”

  1. Hoi Inge, wat leuk dat de LUNA Familieplanner in je lijstje staat. Super. Mag ik aan het lijstje van voordelen toevoegen dat het van biotop papier is; het papier heeft dus een zachte en natuurlijke uitstraling (niet chloorgebleekt). Ook heeft het hulplijntjes zodat je de afspraken netjes op kunt schrijven. We zoeken altijd de balans tussen een leuke / speelse en rustige vormgeving. Ik hoop volgend jaar weer tussen jouw lijstje staan! Groetjes, Naomi 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial