Review: Landal Kaatsheuvel aan de Loonse en Drunense Duinen

Half maart hadden we nog een weekendje weg staan naar Landal Kaatsheuvel. Heerlijk om in deze rare tijd er even tussenuit te zijn. In januari boekte we deze locatie samen met een ander weekendje weg bij Landal Reeuwijkse Plassen. Eerlijk gezegd heb ik toen alleen naar de huisjes gekeken en verder niet naar het park. Want ja in deze coronatijd kan er gewoon niet zo heel veel. Misschien denk je nu wel: hé dit heeft toch niets meet hoogsensitiviteit te maken? Nee, dat klopt. Het is er niet aan gerelateerd, maar ook jij als hoogsensitief persoon gaat ook weleens op vakantie. Toch geef ik je graag inspiratie voor leuke vakantielocatie.

De accomodatie

We kozen ook deze keer voor ons weekendje weg een kinderaccomodatie op Landal Kaatsheuvel. Voor de kinderen is het dan extra feest als we zo een kind vriendelijk huisje hebben. Een van de kamers heeft dan een extra gave kinderkamer. Uit luxe kozen we een achtpersoonshuisje, zodat ieder kind ook zijn/haar eigen slaapkamer had. Nu hadden we wel heel erg geluk met ons kinderhuis, want in de achtertuin stond de speeltuin. Helaas was het zwembad dicht, maar die zat dus ook aan de overkant. De kinderen hebben bijna het hele weekend doorgebracht in de speeltuin. Het huis zelf is een royaal huis, met beneden woon- en eetkamer en een keuken. Separaat toilet en een ouderslaapkamer met douche en wastafel. Boven zijn er 3 slaapkamers (2x 2 eenpersoonsbedden en een kamer met een tweepersoonsbed), separaat toilet, bad, douche en wastafel. Ook zat er beneden een van buiten benaderbare berging. Buiten een veranda met tafel en stoelen. Voordeel van een kinderhuisje is dat er ook speelgoed voor binnen en buiten aanwezig is.

acht persoonskinderhuis bij Landal Kaatsheuvel
Het achtpersoonskinderhuis

Het park

Landal Kaatsheuvel is een vrij nieuw park. Het is overigens niet een heel groot park. Een voor auto’s doodlopende weg deelt het park in tweeën. Naast dit park ligt ook een vakantiepark van Belvilla. Een heel kleine campingwinkel, de receptie en een zwembad met peuterbad is aanwezig. Ondanks de kinderhuisjes op het park is er geen animatie of Bollo op het park. Je zit binnen enkele minuten lopen zo op de Loonse en Drunense Duinen. Houd er wel rekening mee dat je al snel op de honden loslooproute Roestelberg terecht komt. En voor je op deze route komt, steek je een in het weekend druk bezocht mountainbike parcours over en een ruiterpad. Ook is er geen cafetaria of restaurant aanwezig. Wel kan je er broodjes bestellen.

Leestip: Tips voor een relaxte vakantie voor hoogsensitieve kinderen en volwassenen.

De omgeving

Zoals ik net al aangaf zit je echt binnen enkele minuten in het natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen, waar je mooie wandelingen kan maken, maar ook heerlijk kan fietsen. Dat laatste niet door de zandverstuiving heen, maar wel er langs. Restaurant Roestelberg schijnt ook heerlijke soepen te serveren, begreep ik op de social media. Kaatsheuvel zelf zegt het ook al, De Efteling is er in de buurt. Op de fiets zelfs heel goed bereikbaar vanuit het park, scheelt je weer in de file staan als ze weer open zijn.

Onze ervaring bij Landal Kaatsheuvel

Ondanks dat we bij het boeken van het park geen vooronderzoek hadden gedaan. En dan vooral op het gebied van animatie of restaurant heeft dit uiteindelijk ons niet belemmerd. Een week voorafgaand neem ik altijd door wat er wel en niet is op en rondom het park. Daardoor konden we met het eten rekening houden. We besloten van huis uit voor de eerste avond pannenkoeken mee te nemen. De tweede avond haalde we tapashapjes bij de supermarkt. Maandag moesten de kinderen weer naar school, dus besloten we op zondagmiddag weer naar huis te rijden. Dus aten we de laatste avond thuis. Vanuit de receptie kregen we wat folders mee van locale restaurants waar je kon bestellen. Nu weet ik niet hoe dat zit buiten coronatijd om, maar in de omgeving zijn er genoeg restaurants. We zijn er onderweg een aantal tegen gekomen. Het is een fijn klein park, heeft een speeltuin en iets verderop staan twee doeltjes. Verder is er naast het zwembad niet heel veel vertier. Dit moet je dus echt zelf opzoeken of meenemen. Wij hebben er een uitstekend verblijf gehad op dit kleine, mooie en overzichtelijk park van Landal Kaatsheuvel.

speeltuin bij kinderhuis landal kaatsheuvel
De enige speeltuin van het park

Wil je op de bovenstaande blog reageren, dan kan dat uiteraard door een berichtje hieronder achter te laten, te mailen of via de social media een berichtje te sturen. 

Wil je op de hoogte blijven van onze ervaringsverhalen, reviews van boeken gerelateerd aan hsp abonneer je op dit blog en krijg direct een mailtje als er een nieuwe blog online is. Ook via Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter kunnen jullie ons blijven volgen. Zie ik je daar? Wil je maandelijks op de hoogte blijven van tips, een blik achter de schermen en de laatste blogs? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Niet schrikken! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over het product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken en het product te kopen steun je Inge Beleeft. Wil je er meer over weten, kijk dan op affiliate links.

foto’s zijn eigendom van Inge Beleeft

Please follow and like us: