Landal Reeuwijkse Plassen, onze ervaring als HSP

Tijdens de lockdown een weekend weg? Daar moest ik vorig jaar echt niet aan denken. Ik ga toch niet naar een park als er toch niets te doen is? Inmiddels sta ik daar wel anders in. Begin januari besloot ik twee weekendjes weg te boeken. Een vond nog plaats in januari, de andere wat een paar weken later. Het eerste weekend weg gingen we naar Landal Reeuwijkse plassen. In dit blog lees je meer over onze ervaringen op dit waterrijke park Reeuwijkse Plassen.

Een waterrijk park

Al een tijdje had ik dit park op het oog. Wilde hier heel graag een keertje heen met het gezin. Toch hield de hoeveelheid water me tegen. Al deze vakantiewoningen staan aan het water en met kinderen zonder zwemdiploma vond ik dit wel een dingetje. Toch trok het park me weer aan afgelopen januari en besloot toch eens te gaan kijken op de website.

Het vakantiehuis op een kindereiland

Mijn oog viel uiteindelijk op een 8 persoons kinderwoning. Nu zijn wij dan wel met zijn vijven, maar de luxe van alle kinderen een eigen slaapkamer vind ik wel heel fijn. Deze kinderwoningen staan op een autovrij en volledig omheind kindereiland. Op dit eiland is tevens een speeltuin aanwezig. Hoe heerlijk is het dat je kind zo het vakantiehuis uit kan lopen, kan spelen en je niet druk hoeft te maken of ze op de auto’s letten en nog belangrijker het water.

huis landal reeuwijkse plassen
8 persoonskinderhuis

Hoe zit het met de activiteiten?

Gezien de huidige coronamaatregelen zijn de activiteiten wat beperkt. Toch wordt er nog veel georganiseerd. Voor de kinderen was er nog voorlezen met Bollo. Een speurtocht over Bollo kon je met je gezin lopen. De knutselactiviteiten vinden in de eigen vakantiewoning plaats. Bij de receptie kan je je daarvoor opgeven en op de betreffende dag kan je de spullen ophalen. Zo hadden wij bijvoorbeeld koekjes bakken in de vakantiewoning en vogelvetbolletjes maken in de vakantiewoning. Aan het begin van het park zit een mooie natuurspeeltuin. Daar hebben we veel tijd doorgebracht, ondanks de kou.

Ook interessant: Het belang van ritme en beperken van schermtijd op vakantie voor een HSP

thuis uit eten
Thuis uit eten

Thuis uit eten

Het restaurant van de Reeuwijkse Plassen was helaas niet open om daar te eten, maar met een QR-code kwam je op de site van het restaurant en kon je bestellen en direct afrekenen. Op het gewenste tijdstip kan je de maaltijden ophalen en in het vakantiehuis opeten. Het is gewoon al fijn om niet te hoeven koken. Ook stond er een frietkraam op de parkeerplaats zodat er ook patat met een snackje gegeten kan worden. Naast het restaurant en deze frietkraam hebben ze ook een ijssalon. We vonden het te koud voor een ijsje, maar uit betrouwbare bron heb ik begrepen dat het echt waanzinnig lekker ijs is wat ze er verkopen.

Leestip: Ook als hoogsensitief persoon kan je relaxt op vakantie

De omgeving van de Reeuwijkse plassen

De Reeuwijkse plassen is een heerlijke omgeving om te wandelen, fietsen of te varen. Zeker in de zomermaanden lijkt me dat geweldig. Wij waren er in de winter, maar ook dan is het fijn. Rotterdam, Den Haag (het kinderboekenmuseum is een aanrader voor de basisschool kinderen), Gouda en Utrecht liggen ook redelijk dichtbij. Zeker als je er wat langer verblijft is een uitstapje naar een van de grote steden of een pretpark in de omgeving leuk om te doen. Maar ook een fluisterbootje huren om lekker vanaf het water de omgeving te verkennen. Mand met lekkers mee en lekker genieten.

Uitstapjes rondom de Reeuwijkse plassen

De grote steden hebben genoeg te bieden. Hieronder wat uitstapjes die je kan doen zodra het mogelijk is en op max 45 minuten afstand (met de auto) is van het park:

Maar ook de stad Rotterdam lig dichtbij de Reeuwijke Plassen. Rotterdam met kinderen bezoeken is ook heel leuk. Zo kun je bijvoorbeeld naar:

Ook interessant: Landal Hoog Vaals, een weekje weg in de herfstvakantie

Wat vonden wij van Landal Reeuwijkse Plassen?

Landal Reeuwijkse plassen is een van de nieuwe parken van Landal. De vakantiehuizen zien er dan ook echt tip top uit. In het 8 persoonskinderhuis is er veel ruimte. Mooie kamers, fijne bedden, zowel beneden als boven slaapkamers en badkamers. Wat ook heel fijn is van deze huizen dat ze verwarmd worden door vloerverwarming. De kinderen kunnen zich niet verbranden aan verwarmingsbuizen of de verwarming zelf. Vaatwasser, oven en koken op inductie. Ook het park zelf vonden we erg fijn. Naast de twee kindereilanden met allebei een speeltuin en de natuurspeeltuin is er verder geen speeltuin op het park. Er is een zwembad aanwezig, helaas konden we daar geen gebruik van maken tijdens ons verblijf. Wij hebben ondanks de coronabeperkingen een heel fijne tijd gehad op dit park.

Please follow and like us:

2 gedachten over “Landal Reeuwijkse Plassen, onze ervaring als HSP”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial