Vakantiepark Molenwaard, op vakantie bij Fien en Teun

Wil jij vakantie vieren op vakantiepark Molenwaard? Ben je benieuwd naar ervaringen van anderen? Is het een leuk park voor kleine kinderen? Of is het nog wel leuk voor oudere kinderen? In de herfstvakantie van 2021 hebben wij een midweek, op eigen kosten, doorgebracht op vakantiepark Molenwaard. In dit blog deel ik jullie ervaring met dit vakantiepark.

Vakantiepark en avonturenboerderij niet naast elkaar

Wat wij in eerste instantie hadden gedacht en dus niet hadden verwacht is dat het vakantiepark en de avonturenboerderij Molenwaard niet naast elkaar liggen. De avonturenboerderij Molenwaard ligt in Groot-Ammers. Het vakantiepark Molenwaard ligt in het plaatsje Ottoland. Het is een kleine 10 kilometer tussen het vakantiepark en de avonturenboerderij.

Accommodatie Biesboschchalet type 6 personen

Voor onze midweek hadden we de Biesboschchalet. Een heel mooi en knus chalet/stacaravan. Bij binnenkomst was de tafel gedekt en stond er een schaal met appels op tafel. Ook zijn de bedden opgemaakt bij aankomst. De kinderen hadden een Fien en Teundekbedovertrek.

Verder heeft de accommodatie een comfortabele hoekbank en fijne keuken. Mooie basics, waarbij ik niet het gevoel had dat het basic was.

Het Biesbosch chalet op vakantiepark Molenwaard.

Lees ook: Review Bospark Lunsbergen (Roompot) in Borger

Op het vakantiepark Molenwaard

Het park is eind mei 2021 geopend en is nog niet af. Er komen nog een aantal accommodaties bij op het park, maar dan blijft het nog steeds een kleinschalig vakantiepark. Het park is rondom een meer gebouwd, waaraan een aantal chalets zijn gebouwd. Aan twee zijden van dit meer is een ligweide. Het hele meer is omheind. Bij het boeken van onze chalet hadden we dat dus niet door en daarom wilde we liever niet een chalet aan het water. Achteraf gezien had het dus wel gekund.

Op het park is er een restaurant aanwezig, kan je afhaalmaaltijden halen en is er een kleine boerenwinkel aanwezig. Hiervoor geldt wel, op is op. Daar liepen wij op de dag van aankomst tegenaan. We hadden geen boodschappen meegenomen en dachten we halen wel wat in het winkeltje. Helaas, pindakaas, we moesten het even doen met de spullen die we wel hadden meegenomen.

Het restaurant is gericht op streek- en seizoensproducten. Op donderdagavond is er een boerenbuffet. Ook daar hebben we gebruik van gemaakt en was goed. Verwacht er geen heel uitgebreid assortiment, want het is zonde om eten weg te gooien. Ik vond de keuze meer dan genoeg, ook voor de kinderen.

Ook is het mogelijk om fietsen, e-bikes of een bakfiets te huren.

Daarnaast is het park autovrij en mag er alleen op de aankomstdagen met de auto naar het chalet/tent.

Fien en Teun op vakantiepark Molenwaard.

Genoeg vertier voor de kinderen

Op het park zijn meerdere speeltuintjes, waaronder achter in het park een waterspeeltuin. Ook een kinderboerderijtje is er aanwezig. Bij de kruidenier (het winkeltje) kan je voor € 1,00 een zakje biks kopen om de schaapjes, geitjes of knaagdiertjes wat te eten te geven.

Bij de kinderboerderij is het openlucht theater en de Kas. In de Kas vinden de activiteiten van het animatieteam plaats. De meeste activiteiten zijn gratis (knutselen, spelletjes en bingo). In de Molenwaardcourant staat precies wat er die week te doen is. Ook zijn er betaalde uitstapjes mogelijk.

Na het inchecken krijgen de kinderen een polderpaspoort. Hierin staat leuke spelletjes voor in de accommodatie, op het park of voor er buiten. Op donderdag is de inhuldigingsceremonie en krijgen ze een medaille als ereburger.

Let op: Er is niet het hele jaar entertainment aanwezig!

Schaapje voeren met biks op vakantiepark Molenwaard.

Ook interessant: review: Landal Reeuwijkse Plassen

Diverse arrangementen mogelijk

Naast een chalet of tent huren is het ook mogelijk om diverse arrangementen te boeken. Zo heb je speciaal met Sinterklaas, Kerst en oud en nieuw arrangementen. Ook zijn er naast deze feestdagenpakketen ook andere arrangementen beschikbaar. Hierbij zit dan vaak een uitje naar een boerderij (met een stier die wereldkampioen is) of de Kinderdijk. Ontbijten met Fien en Teun in het restaurant is ook mogelijk.

Onbeperkt toegang tot avonturenboerderij Molenwaard

Zoals ik in het begin al aangaf ligt de avonturenboerderij niet naast het vakantiepark. Het ligt ongeveer 10 km uit elkaar. Als je er met de auto naartoe gaat, krijg je de parkeermunt gratis in plaats van €5,– te betalen. Wij zijn uiteindelijk twee keer naar de avonturenboerderij Molenwaard geweest tijdens ons verblijf. Doordat je onbeperkt toegang hebt, ga je ook makkelijker voor 2 uurtjes.

Onze ervaring

Wat vonden wij nu van het vakantiepark? We werden op de aankomstdag warm welkom geheten. Er stond een gastheer ons op te wachten en wees ons naar de receptie. Bij binnenkomst in de accommodatie was de tafel gedekt en de bedden opgemaakt. Dat was echt wel heel fijn.

De kinderen hebben enorm genoten. De oudste twee hebben we vooral heel erg hun gang laten gaan. Die kwamen vaak even tussendoor gedag zeggen en zijn veel aan het schooieren geweest op het park. Gingen zelf naar “De Kas” of naar het openluchttheater. Nu moet ik ook wel zeggen dat we om de hoek van het sociale gebeuren zaten. Met het polderpaspoort op pad. Ze waren lekker zelfstandig in de weer.

De voorstellingen van het grote Dierenfeest zijn afwisselend. Fien en Teun zie je minimaal één keer per dag. De ene keer met een parade, de andere keer met de pyjamaparty.

Voor ons was het een zeer geslaagde vakantie. Onze 7-jarige vond het nu nog heel leuk op het vakantiepark, maar weet niet of dat over één à anderhalf jaar nog zo is.

De avonturenboerderij was voor onze 7-jarige niet meer voldoende uitdagend. Die zag een tweede bezoekje eigenlijk niet meer zitten.

Met ruim 100 accommodaties vind ik dit bij een kleinschalig park horen en daardoor heel fijn. De Kas is daar tegenover ‘klein’. In die ruimte zitten dan veel kindjes in een ruimte. Dit kan voor een flinke overprikkeling zorgen, zeker in het hoogseizoen.

Waar te boeken?

Naast dat je natuurlijk zelf bij vakantiepark Molenwaard kan boeken, zijn er ook diverse organisaties waar je een chalet kan boeken op het vakantiepark Molenwaard. Dit zijn de volgende organisaties:

Deze blog is uit eigen initiatief tot stand gekomen. Er is dus geen sprake van een samenwerking. De reden dat ik ook dit soort blogs publiceer is omdat hoogsensitieve mensen ook op vakantie gaan. Daarom vind ik ook dat dit soort dingen gedeeld kunnen worden ter inspiratie.

Please follow and like us:

2 gedachten over “Vakantiepark Molenwaard, op vakantie bij Fien en Teun”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial