Boekentip: Hoogsensitief ouderschap van Bieke Geenen

Ben je op zoek naar een boek over hoogsensitief bij kinderen? Hoe je daar als ouder mee om kan gaan? Wat helpt wel en waarbij blokkeren hoogsensitieve kinderen? Ervaringsverhalen aangevuld met kennis van professionals. Het boek Hoogsensitief Ouderschap van Bieke Geenen bevat het allemaal. Lees verder om erachter te komen wat ik van dit boek vind.

Wie is Bieke Geenen?

De uit België afkomstige Bieke Geenen is dramatherapeut en coach. Zijzelf en haar zoon zijn beide hoogsensitief. Juist vanuit eigen ervaring weet ze hoe belangrijk het is om een goede balans in het gezin te hebben. Deze kennis neemt ze mee in haar begeleiding van andere hoogsensitieve mensen in haar praktijk.

Is er een verschil tussen hoogsensitief en hooggevoelig?

Het boek Hoogsensitief Ouderschap

De inleiding van het boek geeft al aan dat je als ouder moet kijken welke tips bij jou en jouw gezin past. Er zijn vele tips om je hoogsensitieve kind en jezelf te helpen. Ook hoogsensitieve mensen zijn allemaal anders en niet alle tips helpen bij jou, jouw kind of jouw gezin. Uiteindelijk ben jij als ouder degene die het gezin het beste kent. Het boek bevat een combinatie van uitleg van de triggers, handvatten en ervaringsverhalen.

Welke onderwerpen komen aan bod?

In het boek Hoogsensitief ouderschap komen negen triggers aan bod.

  1. Overprikkeling
  2. Conflict
  3. Afscheid
  4. Stress
  5. Kritiek
  6. Onbegrip
  7. Onrechtvaardigheid
  8. Oppervlakkigheid
  9. Dominantie
het e-book hoogsensitief ouderschap van bieke geenen.

Wat vind ik van het boek?

Na goede verhalen over dit boek en Bieke Geenen zelf volgen op instagram, werd het tijd om dit boek zelf aan te schaffen. Ik lees graag boeken over hoogsensitiviteit. Alleen het aantal boeken wordt steeds meer, dus tijd om in dit genre boeken te kopen als e-boek. Kan er heel veel kwijt op mijn e-reader. Maar terug naar het boek Hoogsensitief Ouderschap van Bieke Geenen. Het is een heel fijn en laagdrempelig boek. Ik vind hem heel goed te lezen.

De combinatie van de uitleg, de handvatten en ervaringsverhalen maakt het een heel fijn boek, waarbij een feest van herkenning is. Het is een boek dat ik iedere ouder met een hoogsensitief kind kan aanraden. Of voor iedere hoogsensitief persoon met kinderen.

Het boek ga ik zeker nog een tweede keer lezen. Dan haal ik er namelijk opnieuw informatie uit die ik de eerste keer wel gelezen heb, maar niet goed opgeslagen heb.

Ook interessant: Help ik hou niet van verrassingen.

Zelf ook gebruik gemaakt van de handvatten

Zoals ik net ook al schreef ga ik het boek zeker nog een keer opnieuw lezen. Juist om het weer even op te frissen. De kinderen groeien in hun sociaal emotioneel zijn. Je krijgt dan toch weer nieuwe inzichten. Hoe fijn is het om bevestigd te krijgen dat wat je al deed het juiste is. Of hoe belangrijk soms één woordje in een zin is. Zoals Bieke Geenen ook in hoogsensitief ouderschap aangeeft is het gewoon heel belangrijk om te kijken wat er bij jou, jouw gezin en jouw kind past. Vaak werkt het wel, soms een keer niet.

Algemene informatie

Titel: Hoogsensitief Ouderschap

Auteur: Bieke Geenen

Aantal bladzijde: 361

Uitgeverij: Lannoo BV

ISBN: 978 94 014 6762 9

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial