Boekentip: Het meisje dat nooit fouten maakte

Perfectionisme een eigenschap van jouw kind? Bang dat het fouten maakt (faalangst)? Wil jij je kind het uitleggen dat fouten maken niet erg is, maar is je kind meer een beelddenker? Lees dan vooral deze review over het boek “Het meisje dat nooit fouten maakte“.

Waarom schafte ik het meisje dat nooit fouten maakte aan?

Mijn gezin bestaat uit allemaal hoogsensitieve mensen. Een van de kinderen is een beelddenker en heeft veel baat bij boekjes. Met prentenboeken kan er in plaatjes gedacht worden. Ook doen prentenboeken het hier heel erg goed. Met een kind dat perfectionistisch is moeten we uitkijken voor faalangst. Als we dat door er over te praten het kind kunnen helpen is dat mooi meegenomen. Want zeg nou zelf fouten maken mag.

Een samenvatting van het boek

Isabella is de hoofdpersoon in het boek het meisje dat nooit fouten maakte. Ze deelt op een belangrijke vrijdag haar ochtendritueel. Ze doet het ochtendritueel altijd in een vast patroon. Als ze naar school gaat staan buiten haar fans om haar te begroeten. Je zult wel denken fans? Ja, ze doet namelijk mee aan de talentenshow die ze al drie jaar achter elkaar heeft gewonnen.

Bijna niemand kent haar naam, ze kennen haar alleen als het meisje dat nooit een fout maakte. Isabella heeft ook een broertje Coen. Hij is heel anders dan zijn zus. Coen is gek op fouten maken.

Op school gaat het bijna mis bij Isabella. Dat zette haar aan het denken, haar bijna fout. Die avond is ze zenuwachtig, maar haar vader stelt haar gerust. Ze maakt namelijk nooit een fout. Maar tijdens het optreden…..maakt ze een bijzondere fout. Iedereen kijkt elkaar aan en daarna barstten iedereen inclusief Isabella in lachen uit. Na deze fout slaapt ze beter dan ooit en geniet ze nog meer van alle dingen.

Wat vinden onze kinderen van het boek?

Vooral onze dochter is gek op het boek het meisje dat nooit fouten maakte. We hebben het al veelvuldig samen gelezen. Dan pakt ze het boek erbij en komt ze bij me zitten om het samen te lezen. Tijdens het lezen zie je de spreekwoordelijke radertjes lopen in haar hoofd.

Wat vind ik van het boek?

Ik vind het mooi om te zien hoe in een boek naar voren komt dat je fouten mag maken. Zeker in een wereld waar veel op prestatie is gericht. Met een boek praat het zo veel makkelijker met je kind. Aan de hand van het voorbeeld kan je laten zien wat je bedoelt en er samen in gesprek over gaan. Ik vond het heel waardevol om samen met de kinderen hierover in gesprek te gaan.

Algemene informatie

Titel: Het meisje dat nooit fouten maakte

Auteur/illustratie: Mark Pett/Gary Rubinstein

Aantal bladzijde: 32

Uitgeverij: Bazalt Educatieve Uitgaven

ISBN: 9789461182524

Te koop bij: Bol.com, Bazalt, Bruna en de lokale boekhandel

Geadviseerde leeftijd: vanaf 4 jaar

Please follow and like us:

2 gedachten over “Boekentip: Het meisje dat nooit fouten maakte”

  1. Ik heb nog nooit van dit boek gehoord, bedankt dat je erover vertelt! Klinkt als een geweldig boek voor één van onze pleegkinderen, ik ga meteen zoeken of de bieb hem op voorraad heeft…

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial