Boekentip: Het meisje dat nooit fouten maakte

Perfectionisme een eigenschap van jouw kind? Bang dat het fouten maakt (faalangst)? Wil jij je kind het uitleggen dat fouten maken niet erg is, maar is je kind meer een beelddenker? Lees dan vooral deze review over het boek “Het meisje dat nooit fouten maakte”.

Waarom schafte ik dit boek aan?

Mijn gezin bestaat uit allemaal hooggevoelige mensen. Nu is de oudste sowieso een beelddenker en heeft veel baat bij boekjes waar ze in plaatjes kan denken. Prentenboeken zijn hier nog favoriet. Tante Pollewop, onze oudste, is perfectionistisch en heeft daardoor ook een vorm van faalangst.

Wat verteld het boek?

Isabella, de hoofdpersoon in het boek, deelt op een belangrijke vrijdag haar ochtendritueel. Ze doet dit altijd in een vast patroon. Als ze naar school gaat staan buiten haar fans om haar te begroeten. Ze doet namelijk mee aan de talentenshow die ze al drie jaar achter elkaar heeft gewonnen. Bijna niemand kent haar naam, ze kennen haar alleen als het meisje dat nooit een fout maakte. Haar broertje Coen is heel anders. Die is gek op fouten maken. Op school gaat het bijna mis. Dat zette haar aan het denken, haar bijna fout. Die avond is ze zenuwachtig, maar haar vader stelt haar gerust. Ze maakt namelijk nooit een fout. Maar tijdens het optreden…..maakt ze een bijzondere fout. Iedereen kijkt elkaar aan en daarna barstten iedereen inclusief Isabella in lachen uit. Na deze fout slaapt ze beter dan ooit en geniet ze nog meer van alle dingen.

Wat vinden onze kinderen van het boek?

Vooral onze dochter is gek op het boek het meisje dat nooit fouten maakte. We hebben het al veelvuldig samen gelezen. Dan pakt ze het boek erbij en komt ze bij me zitten om het samen te lezen. Tijdens het lezen zie je de spreekwoordelijke radertjes lopen in haar hoofd.

Wil je op de bovenstaande blog reageren, dan kan dat uiteraard door een berichtje hieronder achter te laten, te mailen of via de social media een berichtje te sturen. 

Please follow and like us:

2 gedachten over “Boekentip: Het meisje dat nooit fouten maakte”

  1. Ik heb nog nooit van dit boek gehoord, bedankt dat je erover vertelt! Klinkt als een geweldig boek voor één van onze pleegkinderen, ik ga meteen zoeken of de bieb hem op voorraad heeft…

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers liken dit: