Boekentip: Komt Goed – Annemarie Geerts

Misschien ken je haar wel van het Instagram account De Mamma van, Annemarie Geerts. Afgelopen zomer/najaar kwam haar boek “Komt Goed” uit. Het boek waarin ze omschrijft hoe ze ondanks alles toch leuk moeder kan zijn. Het is misschien niet het boek dat je verwacht had op dit blog, maar ik zal je hier zeker gaan uitleggen waarom ik dit boek als boekentip geef op Inge Beleeft.

Wie is Annemarie Geerts?

Hoewel een groot deel van Nederland wel weet wie Annemarie Geerts is, zal ik voor wie haar niet kent een korte introductie geven. Annemarie deelt op Instagram, maar ook op Facebook het leven van het gezin dat ze samen met Maarten heeft gesticht. Het gezin telt acht kinderen. Door structuur aan te brengen in haar gezin en met een dosis vertrouwen dat het goed komt laat ze zien hoe zij dat als gezin doen.

Het boek Komt Goed

Naast dat Annemarie hun gezinsleven deelt op social media kwam eind augustus 2023 haar boek Komt Goed uit. In dit boek deelt ze een stukje uit haar eigen jeugd. Maar ook hoe ze de moeder werd die ze nu is. Ze verteld eerlijk waar ze in de eerste jaren tegenaan liep als moeder. Dat ze fouten maakte en hulp zocht. Maar ook waarom ze bepaalde (onpopulaire) keuzes maakte voor zichzelf en het gezin.

Waarom is dit boek interessant voor hoogsensitieve ouders?

Annemarie volg ik al een lange tijd op Instagram. Door de content die ze deelt had ik al een aantal keer het gevoel dat enkele van haar kinderen hoogsensitief zijn. Zelf ben ik altijd een stille volger dus heb dat nooit aan haar gevraagd. Ze benoemt het op de socials ook niet op die manier. Toch herkende ik een aantal dingen. In haar boek verteld ze er dus wel over en passeert een aantal keer hoogsensitiviteit. En het mooie is dat we raakvlakken hebben in ons gezinsleven en de opvoeding van onze kinderen. Mocht je ons allebei volgen, dan zie je dus soms dezelfde soort content voorbij komen. Alleen leg ik de nadruk wel op hoogsensitiviteit en Annemarie niet. Dat maakt ons beide uniek.

Voorkant van het boek Komt Goed van Annemarie Geerts.

Lees tip: Boekentip: Hoogsensitief ouderschap van Bieke Geenen

Wat vind ik van het boek Komt Goed?

Het zal je vast niet verrassen dat ik het boek als een feest van herkenning zal beoordelen. En daarom het ook een heel fijn boek vind. Maar ook een stukje bevestiging. Ik vind het mooi hoe ze op een respectvolle manier dingen bespreekbaar maakt. Ook de niet leuke onderwerpen. Mocht je het boek nog niet hebben gelezen? Dan kan ik het je zeker aanraden. Mindset, jezelf recht in de ogen aankijken, vallen en weer opstaan. In dit boek laat Annemarie zien, dat het soms zwaar is, maar ook zeker leuke kanten zitten aan het ouderschap.

Lekker weg te lezen

Met een gezonde dosis humor, eerlijkheid maakt ze ieder onderwerp bespreekbaar in haar boek. Daardoor leest het boek heerlijk weg en is het lastig weg te leggen. Ze schrijft op een manier die mij aanspreekt. En naast dat ze dus via Instagram een kijkje in haar leven geeft, doet ze dat nu ook met dit boek.

Algemene informatie

Titel: Komt Goed. Hoe je ondanks alles tóch leuk moeder kunt zijn.

Auteur: Annemarie Geerts

Aantal bladzijde: 224

Uitgeverij: Cargo

ISBN: 9789403128238

Te koop bij: de lokale boekhandel en online onder andere bij: Bol, Bruna

Prijs: € 20,99

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial