Inge’s boekenkast juli t/m december 2023

Lezen gaat momenteel niet van harte. Het lukt me amper om te lezen. Maar dit zijn de boeken die ik de afgelopen half jaar heb gelezen.

Komt goed

Welkom in het leven van Annemarie Geerts, beter bekend als @demammavan. Als moeder van 8 kinderen, een aantal dat ze eigenlijk nooit had verwacht, heeft ze haar oudste inmiddels zien opgroeien tot 23 jaar oud, terwijl de jongste pas 2 jaar is. Het ouderschap, hoe prachtig het ook is, brengt een aantal uitdagingen met zich mee: slaaptekort, opstandige (peuter)pubers en overvolle agenda’s. Maar het omvat ook gevoelens van onzekerheid, schuldgevoelens en mogelijk onverwerkte bagage uit je eigen jeugd, wat het soms behoorlijk uitdagend kan maken.

Op haar bijzonder populaire en eerlijke social mediakanalen deelt Annemarie hoe ze met deze uitdagingen omgaat. Ze herstructureert haar gezinsleven grondig en doet dat met een flinke dosis vertrouwen, ongeacht of je nu 2 of 8 kinderen hebt.

Lees ook: Boekentip: Komt Goed – Annemarie Geerts

In haar boek, “Komt goed”, neemt Annemarie je mee in haar persoonlijke ervaringsverhaal. Dit boek is zowel praktisch als inspirerend, en Annemarie voegt hier en daar een vleugje humor toe. “Komt goed” biedt jou en je gezinsleden rust en houvast, waardoor er meer tijd en energie vrijkomt om te investeren in zowel jezelf als in elkaar.

Waardering: 5 uit 5.

De stadstuin deel 1 Maud – Anne West

De stadstuin is een trilogie van Anne West. De zussen Maud, Yara en Britt ervan na het overlijden van hun vader zijn stadstuin in Amsterdam. In deze moestuin worden aardbeien geteeld. Zelf kijken ze amper om naar de stadstuin en geven dit uit handen aan de kameraad van hun vader. Als het geld op dreigt te raken voor de tuin, trekt deze kameraad aan de bel. Gaat het verkocht worden aan een vastgoedmagnaat die er een villa wil gaan bouwen of houden ze de tuin aan. In dit eerste boek draait het om de oudste van de drie zussen Maud. Hoe staat deze zakelijke zus in de stadstuin? Houden of zo snel mogelijk verkopen. Ook krijg je een kijkje in haar leven waarin ze carrière probeert te maken en de strubbelingen die dat met zich meebrengt.

Waardering: 4 uit 5.
Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial