Brief aan: ons 5 jarige draakje

Er is er een jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat ben jij! Yes, eindelijk jouw vijfde verjaardag lieve Draak. Je kijkt al maanden uit naar dit moment en sinds afgelopen zomer tel je de dagen af. Dat het er in het begin ook meer dan honderd waren frustreerde je enorm. Nu is het toch weer het moment daar dat ik je deze brief mag schrijven omdat je weer een jaartje ouder bent geworden.

Na de kerstvakantie mocht je in 2023 eindelijk beginnen op de basisschool. Maar voordat je mocht beginnen, brachten we eerst nog een bezoekje aan het ziekenhuis. Je kreeg op woensdag 4 januari namelijk buisjes. Al die tijd bleek dat je ons niet goed hoorde. We omschrijven het maar dat je al die tijd met je oren onder water zat en dat het een soort bubbel was waarin je leefde. De ingreep ging voorspoedig en al snel was je op de uitslaapkamer. Daar kreeg je nog even wat extra zuurstof omdat je even een dipje had. Totaal gedesoriënteerd werd je wakker, maar uiteindelijk mochten we snel weer naar huis.

Na de kerstvakantie bracht ik je samen met opa naar school voor je eerste officiële schooldag. Je ging naar binnen alsof je al die jaren niets anders had gedaan. De eerste weken was je enorm moe na een dag school. Maar nu een jaar later kunnen we zeggen dat je je draai hebt gevonden. Je bent volgens de juffen een heerlijk mannetje dat vriendelijk en leergierig is. Maar ook voor iedereen klaar staat. Je bent ook af en toe een boefje en haalt echte jongensstreken uit. Praten laat je liever aan anderen over op school, maar als je een antwoord weet, dan geef je wel antwoord.

En dat praten, daar heb je wat hulp bij nodig. Sinds half augustus gaan we iedere week op vrijdagochtend naar logopedie. Wat je elders niet laat zien, maar thuis wel is dat je enorme sprongen hebt gemaakt. Je bent goed te verstaan en te begrijpen. Je bent minder gefrustreerd en boos. Toch zit je perfectionisme (hallo spiegeltje) je enorm in de weg. Dan zit er echt een kop op en zeg je niks meer.

Ook begon je in september met voetballen bij de mini’s. Vanaf dag één vind je dat het leukste om te doen en vraag je iedere dag of het al zaterdag is en je weer mag voetballen. Dat het nu winterstop is, vind je wel jammer. En ik geniet van het feit dat jij geniet van dat achter de bal aan rennen. En dat doe je ook de hele tijd vol enthousiasme.

Maar we hebben ook andere dingen beleeft dit jaar. Zo gingen we, omdat we 10 jaar getrouwd waren, met jullie naar Legoland in Denemarken. Wat een stoere bink ben jij die de achtbaan trotseerde waar je in mocht. En wat was je boos als je ergens niet in mocht omdat je net te klein was.

Ook genoot je van de vakantie in Frankrijk. Als het even kon probeerde je aan onze aandacht te ontsnappen om stiekem van de grote glijbaan af te gaan. Daar waren wij niet zo blij mee, want deze jonge man heeft nog geen zwemlessen. Laat staan een diploma. Dolle pret had je als mama met je mee ging glijden en je toch kon doen wat je het liefste deed.

Slapen vind je voor baby’s. Want ongeachte het tijdstip dat je naar bed gaat, pluk jij iedere dag. De ochtend begint tussen zes en half zeven. Gelukkig blijf je tegenwoordig wel in je bed liggen. De Sinterklaasliedjes zing je uit volle borst. Dat je daarmee de rest van het gezin wakker maakt, tja dat is niet anders.

Thuis ben je ook een deugniet, maar ook het enige kind dat vanuit zichzelf zelfstandig kan spelen. Je bouwt er vrolijk op los met je Lego of de Kapla. Want bouwen is toch wel je grootste hobby naast voetbal en de Nintendo. Dat je toe was aan een grote jongenskamer liet je niet met woorden horen, maar met een prachtige bruine tekening op je muur zien. Maar het uitzoeken van nieuw behang is best een opgave he.

Maar voor nu, gaan we je verjaardag vieren met jouw favoriete taart. Je wil geen figuurtjes op je taart, want wij maken jou het meest blij met appeltaart op je verjaardag. Nou die hebben we gister samen staan bakken. En dat was een feestje.

Lieve draak, blijf zoals je bent en geniet van jouw feestje. Gefeliciteerd met je vijfde verjaardag.

Dikke kus en knuffel,

Mama

Andere verjaardagsblogs voor ons draakje:

Please follow and like us:

1 gedachte over “Brief aan: ons 5 jarige draakje”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial