Een brief aan ons draakje, je wordt een peuter

Traditiegetrouw schrijf ik bij iedere verjaardag van een van onze kinderen een brief aan ze over het afgelopen jaar. Nu de verjaardag van de kleine man is aangebroken, vandaag een brief voor zijn tweede verjaardag.

Lief Draakje,

Vandaag is het zover je tweede verjaardag! Wat is het weer hard gegaan. Vorig jaar vierde we voor het eerst je verjaardag en dat was voor ons wel een beetje gek om met de kerst een verjaardag te hebben. Het is nu eenmaal zo en daar maken we gewoon een feestje van, jouw feestje.

Je eerste verjaardag

Vorig jaar vierde we je eerste verjaardag klein met cadeautjes en een appeltaart. Je tweede verjaardag gaan we wat groter vieren, dachten we nog. Met al nog wat slaapjes overdag was het toch wat lastig plannen.Dat het nu zo anders zou lopen dit jaar had niemand kunnen bedenken. Toch maken we er een feestje van met cupcakes, borrelpakketjes en cadeautjes. Stiekem hadden we al verwacht dat je met je eerste verjaardag zou lopen, maar niets was minder waar. Zoals alles doe je dat lekker op je eigen tempo.

Corona en de eerste stapjes

Twee maanden na je verjaardag brak de corona crisis uit. Niet meer spelen bij de kindjes, maar jij kreeg er weinig van mee. De verkoudheden verdwenen, je kreeg de ene na de andere tand en kiezen. Maar tijdens de lockdown 1.0 deed jij je eerste stapjes los. Geholpen door je broer en zus stapte je vrolijk rond in de tuin. En papa en mama konden achter je aan. Want nu je kon lopen, wil je ook graag met je broer en zus meedoen.

Je kent geen angst

Tijdens de vakantie in Frankrijk kwamen we erachter dat jij geen angst kent. Klimt en klautert overal op. Met bandjes om loop je zo dat zwembad in. We zijn je de hele tijd in de gaten aan het houden. Je loopt maar wat graag rondjes over de camping. Bent vriendelijk en deinst voor niemand weg.

Man van weinig woorden

Je bent echt een man van weinig woorden. Want verder dan papa, die en deze kom je de eerste tien maanden van dit levensjaar niet. Als in oktober die laatste kies doorkomt, lijkt je woordenschat ineens te vergroten. Toch weet je ondanks je kleine woordenschat heel goed aan te geven wat je wil. Je trekt aan ons om ervoor te zorgen dat we met je meelopen.

Gek op eten

Je bent gek op eten en dat laat je ook vaak merken. Met de geluidjes van mjam, mjam, mjam maak je dat ook echt kenbaar. Pasta en pannenkoeken zijn wel echt je favoriet of zou dat stiekem van ieder kindje wel zijn. Toch ga je nu ook wel echte peutertrekjes krijgen en doe je vooral je broer en zus na. Zeg je samen met hun BAH en vies bij het aanzien van je bord, maar gaat uiteindelijk wel eten.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nu ben je twee en ben je een echte peuter

De eerste trekjes van een peuter komen naar voren. Nee is je nieuwe stopwoordje. Kan heel boze gezichten opzetten en de eerste driftbuien beginnen vorm te krijgen. Ja, je bent echt twee! Een iets minder leuke eigenschap…..je bijt je broer en zus als je je zin niet krijgt. Verder doe je je er niet voor onder. Want je doet echt met ze mee en zij vinden dat net zo leuk. Ontdek, leer en bewonder zoals je altijd doet, draakje en we kijken uit naar nog meer mooie momenten met jou.

Liefs,

mama

Please follow and like us:

2 gedachten over “Een brief aan ons draakje, je wordt een peuter”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial