Een brief voor draakje, van baby naar dreumes

Lief Draakje,

Vandaag ben je alweer 1 jaar! Wow, wat is dat jaar voorbij gevlogen. Een terugblik op het afgelopen jaar met jou!

Je leest het goed

Ja echt je leest het goed, onze baby is geen baby meer. Van een hulpeloze baby naar een ondernemende dreumes. Wat is dit jaar voorbij gevlogen. Want heb ik intens genoten van deze laatste keer een baby in huis.

Verjaardag gevierd

Zondag hebben we je verjaardag al gevierd. We hebben het klein gehouden. Eerlijk is eerlijk het was ook wel even prima zo. Aan het eind van de middag kwam de familie die ook nog eens lekker mee bleef eten. Je bent goed verwend en het was een gezellig feestje.

Ontwikkeling de afgelopen maanden

De afgelopen weken heb je veel last gehad van doorkomende tanden en kiezen. Mensen, die luiers waren zuur en soms tot aan je nek toe onder. Daardoor lijk je in de ontwikkeling even stil te staan. Je kan ook immers niet alles tegelijk. Toch laat je wel echt zien dat jij er ook bij hoort en aap je graag je broer en zus na.

Aan tafel

Op de Stokke kinderstoel hadden we een mooi blad zitten. Mooi dat jij dat niet wil en dus gewoon gelijk bij ons aan tafel wil zitten. Niks een eigen tafeltje op je stoel. Bord op tafel en smullen maar met die vingertjes. Uhm mama, zie ik jullie eten met een vork. Waarom krijg ik er geen een? Yeah ik heb er een te pakken, zo nu kan ik net als de rest gewoon van een vork eten. Zie hem glunderen van oor tot oor.

Praten, wat is dat?

Praten doe je niet. Al lijkt er iets van papa uit je mond te komen, maar daar blijft het bij. Het is vooral nog lekker in je eigen taaltje brabbelen. Toch kijk ik stiekem wel uit naar je eerste woordjes. Gelukkig kan je nog een leven lang kletsen, dus ik maak me er vooral niet te druk om. Maar ben zo benieuwd naar hoe jouw stem de klanken gaan vormen.

Vrolijk mannetje

Je bent vooral een vrolijk mannetje dat dol is op knuffelen. Wat kan ik daar van genieten. Kruip je lekker met dat koppie van je in mijn nek. Ja dat wat die hele kleine baby’s ook doen. Heerlijk en dan brabbel je aahhhaaaahhhhaaaaahhhh. En als ik dat dan ook doe, dan kruip je nog even lekker extra in mijn nek. Je lacht veel en je hebt een aanstekelijk lachje. Je kan je in huis ook echt alleen goed vermaken. De auto’s van je broer vindt je maar wat interessant. Ook de blokjes weet je wel raad mee. Stiekem achter je broer aan kruipen of met je zus gek doen. Als je het zat bent, laat je het wel even weten.

Vooral lekker jezelf

Bovenal ben je vooral lekker jezelf. Een lief vrolijk jongetje met een ondernemend karakter. Weet goed wat je wil en niet wil. Je bent er graag bij. Je slaapje wat later op de dag is geen probleem als je overal maar bij kan zijn. Net als dat je vorig jaar al besloot er met kerst al te zijn. Je wilde dit graag al met ons meevieren. Het was een bijzondere kerst, die altijd anders zal zijn dan voor jouw komst, maar mooier dan ooit. Het mooiste kerstcadeautje ooit. Lieve Draakje we proosten op jouw eerste verjaardag, dat er nog maar vele mooie mogen komen en je mag ontwikkelen tot een prachtige knaap die geniet van het leven.

Veel liefs, Mama

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial