Studiedag, 7x HSP-proof uitjes

In het het onderwijs zijn meestal 5 keer per jaar een studiedag of 1 keer per jaar een hele studieweek. Voor veel hoogsenstieve kinderen een fijn moment tussendoor om op te laden, maar misschien heeft jouw kind wel behoefte aan goede prikkels. Wat zou je dan kunnen doen tijdens een studiedag? Dan heb ik hier zeven leuke tips om jet je kind(eren) te ondernemen.

Bioscoop

Regent het pijpenstelen tijdens de studiedag? De bioscoop doet het altijd goed. Voordeel tijdens een studiedag, zijn niet alle scholen vrij en is het vaak ook nog rustig in de bioscoop. Kijk eens bij een grote bioscoop of juist een kleine lokale bioscoop of er een leuke film draait om met de kinderen naartoe te gaan. En op deze lijst zie je sowieso welke films eraan komen.

Museum

Een museum saai, nee echt niet. Tegenwoordig zijn er zo veel musea waar je met je kinderen zo veel kan doen. Iedere regio heeft zo wel zijn musea maar een paar suggesties zijn:

Schaatsen is leuk voor de wintermaanden

Valt de studiedag in de winter? Grote kans dat er ergens bij jullie in de omgeving een schaatsbaan open is. Heerlijk om even te gaan schaatsen. En wellicht heb je mazzel en heeft het net flink gevroren en is het zelfs mogelijk om op natuurijs te schaatsen. In de buitenlucht komen de prikkels wat meer gereguleerd binnen.

Lees ook: Kabouterpaden en bosdierpaden in Nederland

Dierentuin

De dierentuin doet het altijd goed voor jong en oud. Als het droog is kan je je daar prima een dagje vermaken met elkaar. Zoals net al bij het schaatsen gezegd, de buitenlucht doet het goed voor de prikkels.

Zwemmen

Veel zwembaden hebben tijdens de stakingsdagen extra vrij zwemmen en hanteren een speciaal stakingstarief. Dus kijk of informeer zeker even bij het zwembad bij jouw in de buurt. Kinderen kan je vaak niet blijer maken met een ochtendje/middagje zwemmen.

Binnenspeeltuin of natuurspeeltuinen

Is misschien niet het leukste voor de bovenbouw, maar kinderen uit de onderbouw vinden het heerlijk om naar de binnenspeeltuin te gaan. Neem voor jezelf oordopjes of een noice canceling koptelefoon mee. Liever niet naar binnen? Dan zijn er ook veel natuurspeeltuinen waar je terecht kan voor vertier.

Spelletjesdag of samen puzzelen

Dit is dan weer niet voor de kleintjes, want die kan je hier niet de hele dag mee bezig houden, maar met de oudere zeker wel te doen. Hou een spelletjesmarathon. Jullie hebben vast een kast vol met spelletjes, maak er naast de feestdagen eens gebruik van om ook nu een dag vol spelletjes te doen. Voor de kleintjes, maar ook voor de grote is het wellicht leuk om samen een puzzel te maken. Ideaal om met elkaar te doen.

Een studiedag of staking in de winter?

Een studiedag of gaan ze in het onderwijs weer staken in de winter? De meeste pretparken zijn ook gewoon dicht in de wintermaanden. Hoewel je daar ook wel een verschuiving ziet komen. Heeft je kind nou binnenkort of van het voorjaar nog een studiedag, dan kan je ook eens kijken tussen deze tips voor wat leuke activiteiten, die ook nog eens betaalbaar zijn.

Deze blogs zijn geschreven uit eigen ervaring. Regelmatig raadpleeg ik bronnen om bepaalde dingen uit te leggen over hoogsensitiviteit. Deze bronnen worden dan bij de blog vermeld. Wil je tips gericht op jou of jouw gezin, raadpleeg dan een HSP coach.

Please follow and like us:

2 gedachten over “Studiedag, 7x HSP-proof uitjes”

  1. Leuke tip! Hier gelukkig alleen vrijdag vrij. Er stond al studiedag gepland die dag. Donderdags is de school open met aangepast programma. Wel fijn, want dat is mijn werkdag. Anders kon ze wel naar de bso, maar dan kost het mij extra. Wij gaan waarschijnlijk zwemmen vrijdag!

    Beantwoorden
    • Bij ons was de donderdag een studiedag en die hebben ze nu een week verschoven. Een aantal klassen zijn donderdag en vrijdag vrij, ons meiske is alleen vrijdag vrij ivm de staking en de week erop is ze donderdag en vrijdag vrij. En dus allebei m’n werkdagen. Heb dus nu extra opvang moeten regelen.

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial