MadMattr perfecte klei om te ontprikkelen

Wij hebben het al jaren in huis, maar MadMattr is echt nog een ondergeschoven kindje in het speelmateriaal voor prikkelgevoelige kinderen. Lees je mee met onze ervaring met MadMattr.

Wat is MadMattr?

Ken jij MadMattr al? MadMattr is een combinatie van lichtgewicht klei en kinetisch zand. Het mooie van MadMattr is dat het niet uitdroogt. Daarom is het ook geschikt om er eindeloos mee te spelen. Figuren kneden en bouwen of in vormpjes ‘gieten’. Ook is het allergenen- en glutenvrij, zodat iedereen er mee kan spelen. Het is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Onze ervaring met MadMattr

We hebben MadMattr inmiddels al ruim drie jaar in huis en er wordt met veel plezier mee gespeeld. Het fijne van dit product is dat het net even anders is dan speelzand. Het voelt veel prettiger aan. Het is rekbaar, zacht en voelt zelfs een beetje fluffy. En toch is het ook stevig om er bouwwerken van te maken. Net als andere sensorische materialen is MadMattr ook ideaal om in te kneden, te friemelen, te snijden, maar ook om uit elkaar te trekken. Waar je speelzand overal kan vinden en wat lastiger op te ruimen is, ervaar ik dat niet met MadMattr. Zet ik het hier op tafel, dan zit er altijd wel een kind mee te spelen.

Waarom is sensorisch spelen fijn voor hoogsensitieve kinderen?

Sensorisch spelen is is fijn voor hoogsensitieve kinderen om verschillende redenen:

 1. Zintuiglijke prikkels: Hoogsensitieve kinderen kunnen overweldigd raken door intense zintuiglijke ervaringen. Sensorisch spel biedt gecontroleerde prikkels die ze helpen om op een fijne manier verschillende sensorische positieve prikkels te ervaren.
 2. Kalmerend effect: Sensorisch spelen kan rustgevend zijn. Activiteiten zoals spelen met zand, water of klei kunnen een kalmerend effect hebben op kinderen, waardoor ze zich beter kunnen ontspannen en stress kunnen verminderen.
 3. Emotionele regulatie: Sensorisch spel biedt een veilige omgeving waarin kinderen hun emoties kunnen verkennen en reguleren. Het stelt ze in staat om op een natuurlijke manier te leren omgaan met verschillende gevoelens en ervaringen.
 4. Zelfexpressie: Het moedigt creativiteit en zelfexpressie aan. Door sensorisch spel worden kinderen aangemoedigd om hun verbeelding te gebruiken en zichzelf op een niet-verbale manier uit te drukken.
 5. Sociale interactie: Het kan sociale vaardigheden bevorderen. Samen sensorisch spelen met andere kinderen biedt kansen voor samenwerking, het delen van ervaringen en het ontwikkelen van sociale interactievaardigheden.

Ieder kind is anders

Vergeet niet dat hoogsensitieve kinderen individuen zijn en hun reacties op sensorisch spel kunnen variëren. Het is belangrijk om hun reacties te observeren en te respecteren, zodat ze zich comfortabel en ondersteund voelen tijdens het spelen.

Van oorsprong een bloghop

Deze blog was oorspronkelijk een bloghop uit november 2020. Om de content up to date te houden heb ik hem aangepast naar een review van Madmattr. Je kon destijds hoppen naar Cassandra, moeder Leia en vrouw van een gamer en de oprichtster en eigenaresse van Momambition. Momambition.nl is hét online feel-good magazine voor moderne vrouwen, moeders en zwangeren die naast het moederschap ook voor zichzelf durven te kiezen.

Voor wie toen niet bij mij is begonnen met hoppen kwam vast en zeker bij Martine van Supermoms vandaan. De in de eind jaren 70 geboren Martine is vrouw van, moeder van, maar vooral zichzelf. Ze vertelt in haar blogs graag over persoonlijke ervaringen als één van de supermoms (ze blogt samen met haar zus Suzanne). Ook is ze oprichtster van de website eenkadovoor.nl. Op haar blog zullen dan ook regelmatig cadeautips voorbij komen.

De bloghop werd georganiseerd door Esmée en Amanda. Dames bedankt voor de organisatie.

Please follow and like us:

51 gedachten over “MadMattr perfecte klei om te ontprikkelen”

 1. O dat klinkt echt als iets voor mijn dochter. Ze heeft adhd en is altijd bezig met kneedgum etc. Dit lijkt me een fijnere variant voor haar ( en voor mijn meubels waar het wel eens op blijft liggen… )

  Beantwoorden
 2. Superleuk die bloghop!! Kijk er elk jaar weer zo naar uit!
  Dit cadeau gaat mijn dochter zo leuk vinden! Ik doe dus heel graag mee en ga o-zo-snel verder hoppen!
  Liefs van Saskia

  Beantwoorden
 3. Wat een super gaaf pakket is dit en helemaal om te mogen winnen. ik doe naar wat graag mee voor mijn kleinzoon, die zou dit echt geweldig leuk vinden!!

  Beantwoorden
 4. Heel graag voor onze drie schatten 🙋🙋🙆🎁. Morgen is het mijn verjaardag en een weekje voor de Sint komt van 1 van de kindjes. Normaal ging hij op de verjaardag van de Sint geboren worden. Teveel toeval om nu geen extra geluk hieraan te koppelen, nietwaar 😁🍀🌞🎉? 1 van onze kindjes is ook heel sensitief, hij wil altijd helpend voor anderen zijn. Dit is deigene die na mij jarig is. Zou fijn zijn 😍!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial