Brief aan ons draakje: Hoera 3 jaar!

Het is inmiddels een traditie om bij iedere verjaardag van een van de kinderen een brief aan ze te schrijven. Vandaag is de jongste telg aan de beurt. Hij wordt vandaag 3 jaar. Soms vraag ik me af hoe het kan dat de tijd zo snel gaat.

Lief Draakje van ons,

Het is vandaag alweer 3 jaar geleden dat wij ons allermooiste kerstcadeau ooit kregen. Jij, want zo zien we je echt als ons kerstcadeau. De kers op onze taart. Je wilde gewoon gelijk je eerste kerst met ons vieren.

Jouw feestje

Vorig jaar moesten we je verjaardag on tour vieren, maar dit jaar hebben we het wel lekker thuis kunnen doen. We kochten een mooie dripcake en versierde die met stekertjes van de Paw Patrol en natuurlijk Paw Patrol versiering. Ben je heerlijk verwend. Van ons krijg je vandaag een echte grote jongensfiets.

Altijd papa en mama om je heen

Vorig jaar na je verjaardag hadden we je nog een aantal weken thuis en jij weet niet beter dan dat papa en mama altijd thuis zijn. Heerlijk de hele dag je papa en mama om je heen. Je bent de enige van de drie die we zo bewust veel om ons heen hebben gehad. Het was niet altijd makkelijk werken met jullie om ons heen, maar ik genoot er ook van om alle stapjes zo dichtbij mee te maken. Half februari ging het kinderdagverblijf weer open en mocht je gelijk naar de peuters toe, waar je pas twee keer geweest was om te wennen.

We zaten weer thuis

Twee weken na de opening van de scholen en kinderdagverblijven moesten we je weer thuis houden en zaten we met het hele gezin in isolatie. We testte alle vijf positief op corona. Uiteindelijk zaten we twee weken thuis. Jij bleef lang klachten houden.

Het was best gek

Je ontwikkelde je als een speer en vond het gek dat papa op kantoor ging werken toen hij in maart startte met zijn nieuw baan. Je was steeds op zoek naar papa. Ging op zolder kijken of hij daar wel was. Je moest er zo aan wennen!

Even aanpassen

In mei besloot ik oma te gaan helpen, want die was zo ziek dat ze het huishouden niet meer bij kon houden. Ze had net in het ziekenhuis gelegen en hulp vanuit de WMO zou nog wel even duren. Om daar te helpen kon ik jou niet meenemen en bracht ik jou vaak naar de andere opa en oma. Dat was natuurlijk een feestje, maar vond je het afscheid nemen ook soms lastig.

Tijd voor een groot bed

Je besloot zelf dat het tijd was voor een groot bed, want je klom met slaapzak en al zo over het ledikant. Ik moest wel even slikken, want nu werd mijn kleine knul toch echt heel groot. Wat deed je dat gemakkelijk slapen in een groot bed. Een uitvalrekje had jij niet meer nodig, want nadat we die weg haalde ging jij beter slapen.

Je ademhaling

Ook ontdekte ik in die tijd dat jouw ademhaling niet heel fijn klonk en besloot ermee naar de dokter te gaan. Ze stuurde ons door naar de KNO arts en gelukkig werd al heel snel een afspraak gepland. Uiteindelijk hadden we geluk en kon je 1 september geopereerd worden. Een enorme neusamandel belemmerde je spraak en ademhaling. Gelukkig zien we nu een enorme verbetering.

Afscheid nemen

Voor het eerst in je jonge leventje moest jij afscheid nemen. De dag voor de operatie zijn we samen even bij oma op bezoek geweest. Heb je nog even met haar kunnen knuffelen. Omdat oma door haar ziekte een gelige huidskleur had gekregen vond jij het lastig om bij oma te zijn. Toch ben ik blij dat jullie samen nog even hebben kunnen knuffelen en ‘spelen’ voordat ze een paar dagen later overleed. Wat had ik je meer tijd gegund met oma. Ze was zo gek op je. Doordat je spraak nog wat achterloopt kan jij je nog niet goed uitdrukken, maar het zal me niets verbazen dat je nog wel weet wie ze was. We proberen haar in ieder geval levend bij je te houden.

SpeelgoedSpeelgoed

De waterpokken

Het duurde even, maar inmiddels heb jij ze ook gehad, de waterpokken. Begin december werd je snot verkouden, hangerig, moe en een beetje koortsig. We waren eerst nog ‘bang’ dat het een tweede keer corona zou zijn. Maar op 3 december kwamen de pokken op je lijf en dat was de bevestiging waarom jij klachten had. Je was er echt wel ziek van, maar gelukkig zat je niet van top tot teen onder.

Praten gaat je steeds beter af

Het praten was wel even een dingetje dit jaar. Waar ik veel leeftijdsgenootjes om je heen hele verhalen hoorde vertellen, kwam jij niet verder dan een aantal worden. Soms kwam er wat twijfel, maar snel wist ik al dat er niks mis was met je. Je begreep alles wat wij je vertelde. Daar reageerde je op. Nu je geopereerd bent komen er dagelijks nieuwe woorden uit je mond en wordt communiceren met jou steeds leuker.

Veel mooie momenten

Het was een levensjaar met ups en downs, maar wat zijn wij trots op jou! Je doet het super goed en we hebben veel mooie momenten met je gehad. We hebben echt genoten van jou en je grapjes. Want dat vind je leuk om te doen. Grapjes uithalen. Stoeien met papa of je broer is een feestje en je laat zeker niet het kaas van je brood eten.

Je bent een mooi en lief kind en hoop dat je dit altijd zal blijven. Je knuffels, kusjes en liefde zijn er in overvloed. Geniet lief vriendje! We houden van jou.

Dikke kus en knuffel,

Mama

Iedere hoogsensitieve persoon is anders en reageert anders op prikkels. Ook heeft iedereen iets anders nodig om te ontprikkelen. Daarom is het goed om te kijken welke tips bij jou of jouw kind/gezin passen.

Deze blogs zijn geschreven uit eigen ervaring. Regelmatig raadpleeg ik bronnen om bepaalde dingen uit te leggen over hoogsensitiviteit. Deze bronnen worden dan bij de blog vermeld. Wil je tips gericht op jou of jouw gezin, raadpleeg dan een HSP coach.

Niet schrikken! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over het product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken en het product te kopen steun je Inge Beleeft. Wil je er meer over weten, kijk dan op affiliate links.

foto’s zijn van pixabay.

Please follow and like us:

3 gedachten over “Brief aan ons draakje: Hoera 3 jaar!”

  1. Proficiat met jullie grote kerel. Drie jaar al, het gaat snel he. Van die kleinsten gaat het nog het snelste van allemaal vind ik. Wat fijn dat hij al zo grapjes kan maken. Dat babbelen komt echt helemaal goed.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial