Brief aan ons Draakje: Hoera 4 jaar

Lieve Draakje

Het is weer tijd voor je jaarlijkse brief en dat betekend dat het vandaag je verjaardag is. Een traditie die ik graag in ere hou.

Waar we vorig jaar nog met allerlei maatregelen zaten met je verjaardag, kunnen we het dit jaar eindelijk weer normaal vieren. En wat heb je daar weken naar uitgekeken. Je was al maanden aan het aftellen wanneer je naar de basisschool mag. Daar ging de kalender weer. Dan is het mijn feestje. En nu is dat feestje dan eindelijk! Je wilde heel graag appeltaart voor je feestje, slingers van superhelden en kleding van spiderman. Nou dat hebben we voor je geregeld.

Maar laten we eens door het jaar heen gaan, want er is wel weer een hoop gebeurt dit levensjaar.

Je maakte dit jaar een enorme ontwikkeling in je spraak. In september 2021 werd je geopereerd aan je neusamandel en die bleek toch flink in de weg te zitten in je spraak. Dat gaf ons en de leidsters van het kinderdagverblijf wel zorgen. Maar juist omdat je die stappen maakte, lieten we het nog even voor wat het is. Afgelopen september werd toch wel duidelijk dat je toch nog een flinke achterstand hebt en we zijn weer het medische traject in gegaan. Uiteindelijk kwam daar uit dat je vocht achter je trommelvliezen hebt zitten, waardoor je niet goed de klanken kan horen en dat zorgt dat je spraak achter blijft. Je komt op de wachtlijst voor trommelvliesbuisjes. En we hebben inmiddels een datum. Je wordt binnenkort geopereerd. Wat zal dat een wereld van verschil voor je zijn.

Verder gingen we dit jaar ook een paar keer op vakantie. We begonnen met een weekendje weg naar de Katjeskelder. Waar we heerlijk genoten in de kou. Gingen zwemmen, spelen en genieten van en met elkaar. Maar dat was niet onze enige keer dat we een weekend weg gingen. Zo gingen we met hemelvaart naar Cromvoirt. Daar brachten we een bezoekje aan Den Bosch, waar we uiteraard genoten van een bosche bol. Maar we brachten ook een bezoekje aan de ijzeren man. Ook gingen we dit jaar met elkaar naar Landal de Vers in Overloon. En laten we naast al deze weekendjes weg de zomervakantie niet vergeten. We brachten drie weken door in Frankrijk. En wat deed je het daar goed. Je baalde als een stekker dat je nog niet de vrijheid kreeg die je broer en zus wel kregen. Maar je genoot. En dat was alles waard.

Maar we genoten ook van uitjes naar de dierentuin, het museum, een ritje met de metro. Of gewoon wandelen op het strand, bos of een park in de buurt. Zo ging je dit jaar op 18 december voor het eerst schaatsen. Wat was je boos dat je moet wisselen met je broer. Want er was maar een paar schaatsen voor jullie samen. Boos dat we weggingen. Maar we maakte ook uitjes waarvoor we werden uitgenodigd. Zo gingen we met elkaar lunchen bij Makani Beach en mochten we slijm maken bij Dr. Green.

Het was dit jaar ook ons laatste jaartje samen thuis, waar ik enorm van heb genoten. Je wilde me altijd helpen. Keken samen filmpjes, bouwde met lego of duplo en lazen samen heel veel boekjes. Dan kwam je altijd lekker bij me op schoot zitten en de een na het andere boekje lazen we weg. Gingen we samen naar de bakker en de slager en aten we stiekem samen een taartje als we thuis waren. Maar genoot ook van de momenten dat je zo lief zelfstandig aan het spelen was met je lego, of dat van je broer, je auto’s of het andere speelgoed. En de laatste weken hebben we samen met je lieve vriendinnetje en haar mama gespeelt bij de peutergym. En nu gaan jullie allebei na de kerstvakantie naar school.

Ook geniet ik van ons slaapritueeltje. Even knuffelen en dan afsluiten met de woorden: Slaap lekker, tot morgen, love you. Waarop je altijd antwoord: Slaap lekker mama, tot morgen en mama you. Het heeft tot een paar weken geleden geduurd dat ik snapte waarom je altijd zegt mama you. Want Love is wat klinkt voor jou als je naam.

Ook leerde jij dit jaar fietsen zonder zijwieltjes. Zonder dat je het doorhad reed je weg. Wat was je daarover verwonderd. Zindelijk worden was wel even een dingetje. Ik was oprecht wel even bang dat je dat niet ging redden voordat je naar de basisschool zou gaan. Maar zorgen om niks.

Vijf weken geleden zijn we begonnen met ochtendjes wennen op de basisschool. Ik stond toe te kijken hoe jij naar binnen rende zonder gedag te zeggen. Je had er helemaal zin in. En het voelde voor jou alsof het niet anders is geweest. Je hebt twee geweldige juffen dus dat gaat helemaal goed komen. Jij hebt er zin in om te starten, ik zal je aanwezigheid thuis gaan missen. Maar we zijn er allebei klaar voor dat we een nieuw hoofdstuk gaan starten. Lief Draakje, blijf je mooie zelf waarin je lief bent voor andere, geniet van de dingen en opgaat in je spel. Maar voor nu geniet van jouw feestje waar je al maanden naar uitkijkt. Vandaag is het jouw dag.

Liefs,

Mama

Please follow and like us:

1 gedachte over “Brief aan ons Draakje: Hoera 4 jaar”

  1. Hiep hiep hoera voor je jongste! Ook al vier zeg, wat gaat het snel. Ik begrijp dat je hem mist als hij alle dagen naar school gaat, maar nu komt er ook wat meer tijd voor je vrij. Wat wel aangenaam is natuurlijk. Ik heb dit zelf ook en dan neem ik even tijd voor mezelf.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial