Makani Beach, hotspot op ons favoriete strand in Ter Heijde

Ga jij binnenkort op vakantie aan de Westlandse kust? Woon je in het Westland of kom je er graag? Kom je graat op het strand? Ben je op zoek naar een leuk strandclub om te eten of te borrelen? Kom dan eens kijken bij Makani Beach in het dorp Ter Heijde (aan zee) in het Westland.

Makani Beach

Sinds 1 april 2022 is de droom van Miranda open, Makani Beach in Ter Heijde. Met haar passie voor kitesurfen, gastronomie en koken komt alles samen in Makani Beach. Dagelijks kun je hier vanaf 10:00 uur terecht voor een bakkie koffie, thee met eventueel gebak. Heb je nog niet ontbeten? Dan kun je ook voor een ontbijt terecht. Maar niet alleen voor een bakkie of een ontbijt kan je terecht bij Makani Beach. Ook voor een lunch, borrel of diner. Zoek je een leuke locatie voor een feestje (verjaardag, bedrijfsfeest, bedrijfsborrel of bruiloft)? Ook dan is Makani Beach een goede locatie.

Ook werken ze samen met een aantal bedrijven waardoor ze mooie producten kunnen aanbieden op hun kaart. Het gebak komt bij Non vandaag en ik kan je vertellen dat dat echt super lekker is. De kroketten komen bij de Haagse Croquetterij vandaan.

Heerlijk genoten van een lunch.

Waar vind je Makani Beach?

Bij strandopgang Karel Doormanweg ga je de met een trap de duin op en af. Eenmaal op het strand vind je aan de linkerkant Makani Beach en daarnaast Dreams Surfschool. In de duinen vind je ook bewegwijzering naar Makani Beach. In Ter Heijde kan je gratis parkeren. Er zijn wel plekken voor vergunninghouders zodat de Heijdenaren bij drukke dagen ook gewoon voor hun huis willen parkeren en niet alles is ingenomen door strandgangers.

Bewegwijzering in de duinen van Ter Heijde naar Makani Beach.

Lunchen met kinderen

Het strand is sowieso al onze lievelingsplek en van iets lekkers eten houden we ook. Hoe fijn is het als we deze twee kunnen combineren. Met ons gezin hebben wij genoten van een lunch bij Makani Beach. De lunchkaart heeft voor ieder wat. Vertrouwd voor de kinderen zijn bijvoorbeeld een tosti, boterham kroket of een pizza. Ook zijn er enkele vegatarische en veganistische gerechten op de menukaart. Manlief en ik kozen voor de club sandwich kip en rundercarpaccio. De kinderen genoten van een tosti met kaas of een tosti ham/kaas. De lunchgerechten smaakte goed.

Genoeg vertier voor de kinderen

Het strand kan altijd. Of het nu regent, waait, bewolkt of de zon schijnt. Bij Makani Beach hebben ze zowel binnen als buiten plek om te spelen. Binnen is er een speelhoekje gecreëerd met wat speelgoed. Buiten staat een speeltoestel met glijbaan en een klimrek. Daarnaast is het strand een grote zandbak, dus emmertje en schepje en ze kunnen heerlijk spelen in het zand. Of neem een klein balletje mee en ze vermaken zich ook prima.

Onze ervaring bij Makani Beach

Wij hebben enorm genoten bij Makani Beach. De sfeer is goed, het personeel is aardig. De muziek staat niet te hard, maar is sfeervol aanwezig. Ook onze lunch was heerlijk. De strandclub is sfeervol ingericht en heeft fijne hoekjes. Een hoekje voor de kinderen om te spelen. Een hoekje waar je heerlijk kan genieten van een magazine of een goed boek. Met een lekker bakkie koffie of thee genieten van het uitzicht over het strand en zee. Het plaatje is compleet, zowel binnen als buiten. Wij gaan zeker terug naar Makani Beach.

Ter Heijde

Ter Heijde (aan zee) is een dorp in de gemeente Westland. Het is een van de kleinste dorpjes in het Westland met ruim 700 inwoners. Ook staat Ter Heijde bekend als een goede en rustige surf hotspot. Ter Heijde heeft twee strandopgangen. Strandopgang Karel Doormanweg en Strandopgang Strandweg. Nu is Ter Heijde niet het meest bekende strand en maakt het daarom voor ons een heel fijn strand. Het staat er niet vol met strandclubs, zoals in Scheveningen of Noordwijk. Natuurlijk is het op een zomerse dag druk op het strand, maar dat zijn voor ons de momenten dat we het strand mijden.

De Westlandse kust

Het Westland is het kassengebied in de provincie Zuid-Holland. Tussen het strand van Hoek van Holland en Den Haag (Kijkduin) ligt het Westlandse strand, dat 8 kilometer lang is. Het gebied valt onder het Nationaal Park Hollandse Duinen. Hieronder vallen de stranden van ‘s-Gravenzande (slag Vlugtenburg), Ter Heijde en Monster (de Zandmotor). Het Westland heeft 8 strandopgangen:

  • Vlugtenburg (‘s-Gravenzande)
  • Beukel (‘s-Gravenzande)
  • Arendsduin (‘s-Gravenzande)
  • Strandweg (Ter Heijde)
  • Karel Doormanweg (Ter Heijde)
  • Molenslag (Monster)
  • Schelpenpad (Monster)
  • Watertoren (Monster)

Deze lunch werd ons (mijn man en ik) aangeboden door Makani Beach, omdat zij onlangs zijn geopend.

Meer leuke uitjes in de regio Westland:

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial