Brief aan onze Beer, hoera je bent 5 jaar

Inmiddels echt een traditie om het jaar door te nemen van de kinderen in de vorm van een brief. Vandaag is onze Beer jarig, 5 jaar alweer. We maken er vandaag zijn feestje van, met een Ninjago thema en heel veel cadeautjes.

Lieve Beer,

Eindelijk is het zover, na maanden van vragen wanneer je nu eindelijk 5 jaar bent is het vandaag zover. Je vijfde verjaardag. We gaan er vandaag jouw feestje van maken, maar eerst ga ik even terugblikken.

Starten op school

Vorig jaar mocht je zonder te wennen op school gelijk gaan starten. Dit was toen nog halve dagen, want we waren net uit de lockdown. We mochten niet mee naar binnen. Daar stond ik dan je uit te zwaaien met tranen in mijn ogen. Daarna volgde er een vervelende tijd, want ik was niet de beste versie van mezelf. Dat was voor jullie ook niet altijd makkelijk. Een mama die geen energie had om met jullie dingen te ondernemen.

De zomervakantie

Al snel mocht je hele dagen naar school en je hebt het er erg naar je zin. Na twee maandjes school breekt de zomervakantie aan. Gaan we met elkaar naar Frankrijk en wat had je het daar naar je zin. Springen in het zwembad, spelen met je buurjongetje van de camping, slenteren over de camping. Je genoot enorm. Alleen baalde je dat je nog steeds geen zwemles had gehad, maar tijdens de vakantie werden we gebeld dat je mocht beginnen na de zomervakantie.

Zwemlessen gaan starten

Ook dat pakte je snel op. Je was al snel watervrij. Lekker aan het zwemmen, maar dat zorgt er ook voor dat je iedere zaterdag echt op bent. Het vraagt veel van je de zwemlessen, maar je vindt het maar wat leuk.

Het gaat heel goed op school

Op school hoorde we van de juf dat je het enorm goed doet. Je vindt het leuk om nieuwe kindjes wegwijs te maken in de klas. Je bent een echte knul, maar ook een knul met het hart op de goede plek. Ook heb je wat meer uitdaging nodig en die wil de juf je na de kerstvakantie gaan geven. Alleen toen gingen we weer in lockdown. Zaten we weer met zijn allen thuis. Toch deed je dit super goed. Deed wat werkjes van school, speelde met je broertje of alleen.

Creatief op je eigen manier

Je ontpopte tot een echte creatieveling op je eigen terrein. Namelijk met blokken, clicks of lego. Daar kan jij helemaal je ei in kwijt. En als onze interieur verzorgster komt, ga je haar graag helpen. De wekelijkse zoom meetings met je juf en 3 klasgenootjes vond je altijd een feestje. Deed graag mee en wilde eigenlijk altijd antwoord geven.

Yes weer naar school

Wat keek je er naar uit om weer naar school te gaan. Heerlijk spelen met al je vriendjes en vriendinnetjes. Weer speelafspraakjes te hebben. Daar geniet je enorm van, maar ook geeft het de nodige overprikkeling. Ook vindt je het heerlijk om te klimmen, klauteren en racen op je fiets. Als het even kan race je over de weg achter ons huis, ziet daarbij soms een paal over het hoofd. Toch heb je iedere keer een engeltje op je schouder.

Lekker druk manneke

Thuis ben je ook gewoon een heerlijk kind. We moeten alleen zo wennen aan het feit dat je soms zo druk bent. Druk in je gedrag (stoeien), maar ook ben je een enorme kletskous. Je maakt met iedereen een praatje op straat. Maakt niet uit wie het is. Mensen met een hond mogen vooral rekenen op je aanspraak, want het liefst heb je gewoon ook een diertje thuis om mee te knuffelen.

School na lockdown 2.0

Inmiddels hebben we een tweede gesprek gehad met je juf. Ook na de lockdown pak je school heel goed op. De uitdaging zoals beloofd krijg je ook echt en dat doet je goed. Afscheid nemen doe je niet eens meer. Dat kan echt niet meer mam als je bijna vijf ben. Na school moet ik wel zorgen dat ik wat te eten bij me heb voor je want, dan heb jij echt een knaagje in je maagje waar je echt niet gezellig van wordt.

Lekker ondernemend

Samen met je zus onderneem je ook veel, maar er zijn ook dagen bij dat jullie elkaar niet kunnen luchten. Echte broer en zus dus. Of samen met papa voetballen of AJAX kijken. Maar ook met je kleine broertje spelen vindt je leuk. Samen met de auto’s of de dino’s. Ook je buurmeisje kan op je rekenen. Je neemt het voor haar op en gaat graag met haar spelen.

Lieve lieve Beer, je bent een topper van een knul met een gouden hart. Blijf zoals je bent lief, spontaan en een echte beer. Je doet je pseudoniem meer dan eer aan.

Heel veel liefs van Mama

Lees ook de andere brieven aan onze beer:

Verjaardagsbrief aan onze 6-jarige beer
Een brief aan onze 4 jarige beer
Een brief aan onze 3 jarige beer
Een interview met onze tante Pollewop en onze Beer
Een brief aan onze beer: hallo peuterpuber

Please follow and like us:

3 gedachten over “Brief aan onze Beer, hoera je bent 5 jaar”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial