Verjaardagsbrief aan onze 6-jarige beer

Lieve grote Beer,

Zes jaar geleden op zondagavond werd jij geboren en vandaag vieren we deze zondag jouw zesde verjaardag. Je bent er al weken mee bezig, vind je het spannend, maar ook heel leuk.

We trapte af met je kinderfeestje in Ballorig. Samen met 4 van je vriendjes had jij een geweldige middag. genoot je en was je samen aan het boeven! Kreeg je cadeautjes die echt bij jou passen. Hielden we in de auto disco met jouw favoriete muziek.

Vrijdag trakteren in de klas en mama mocht daarbij zijn. Wat vond ik dat leuk. Wat fijn dat de juf jouw wensen hierin voorop stelt en dat als jij aangeeft dat het zingen echt niet jouw ding is, dat ze dat ook gewoon achterwege laat. Je mocht 6 dingen uit de verjaardagsdoos kiezen en wat koos je leuke dingen. Zoals uit het raam roepen dat jij lekker jarig bent en jullie lekker niet. Een ballon kapot prikken met een prikpen, opgetild worden en een kaart kiezen. Je laatste feestje bij de kleuters!

En vandaag het grote mensenfeest. Maar dat feest moet je dit jaar wel delen samen met je grote zus. Niet omdat ze jarig is, maar omdat ze haar eerste communie doet. Maar toch maken we er ook jouw feestje van.

cupcakes met kaarsjes.

Maar ik wil even terugblikken op dit levensjaar.

Vorig jaar hadden we nog allerlei maatregels met jouw verjaardag. In kleine groepjes kreeg je visite of ging je naar de visite toe omdat ze niet naar jou konden komen. Zoals jouw lieve oma, ze had toen net weer medicijnen gehad. Samen genoten jullie bij haar thuis van jouw feestje en ben je enorm verwend.

Op school maak je enorme stappen en na de zomervakantie mag je naar groep 2. Je wordt oudste kleuter. Daar heb je enorm veel zin in. Maar eerst gaan we op vakantie. Dat vindt je wel wat, want je kan de plaatsnaam onthouden aan een van je series die je graag volgt. We gaan deze zomer naar Borger, Bospark Lunsbergen. Het is zo mooi je zien te groeien, letterlijk en figuurlijk.

Gingen we nog samen met opa en oma op de foto voor hun huwelijksjubileum. En was je erbij toen oma werd gehuldigd voor haar vrijwilligerswerk. Dat was bijzonder he. Niet veel later moest je ook afscheid gaan nemen van jouw lieve oma. Op dat moment zelf had je het nog niet echt door, maar samen met papa ben je er nog even geweest. Even nog een keer knuffelen. Wat zijn we dankbaar dat je dit nog met haar hebt kunnen doen. Want wat mis jij haar. Kan er nog regelmatig intens verdrietig om zijn. En huilen we samen om het gemis. Ik vind dat fijn om dat samen met jou te doen en te praten over hoe ze was en wat ze met je deed.

Naast het verdriet hebben we ook veel leuke dingen gedaan. Zo gingen we in september naar Drievliet. Dat vond jij wel wat. Lekker banjeren, leuke dingen doen en vooral stralen en heel veel kletsen. In de herfstvakantie gingen we een midweekje naar Vakantiepark Molenwaard. Wat een feest vond je dat. Samen met je zus dolen door het park en lekker spelen en ravotten.

Ondertussen ben je ook lekker bezig met je zwemlessen en zit je nu in je laatste badje voor je A diploma. Soms maak je er een potje van tijdens de zwemlessen, want als iets je interesse niet heeft, dan heb je er geen zin in om het te doen. Terwijl je eigenlijk gewoon uitgedaagd moet worden, net als op school. Hopelijk net voor de zomervakantie je zwemdiploma.

Weet je wat jij ook zo ontzettend leuk vind, naar de dierentuin gaan en het museum. Dan natuurlijk wel met het openbaar vervoer. Je kletst ook gewoon honderduit tegen iedereen. Je bent een echt sociaal dier. Praat graag met mensen en hebt oog voor detail.

Grapjes maken is ook wel aan jou besteed. Als je even kan dan neem je het er van om een grapje te maken. Gek te doen en weer de clown uit hangen. Maar naast dit aanwezige, ben je ook heel gevoelig.

Daarnaast is je liefde voor dino’s en pokémon gegroeid. Bijzonder om te zien hoe snel je de namen kent van beide.

En ik heb zo van je genoten toen je samen met papa kindervuurwerk stond af te steken. Maar dan denk ik wel weer: jeetje jongen, wat wordt je groot. Steeds vaker ga je in de buurt alleen op pad. Hoewel je echt nog wel grenzen hebt, vindt je dat oké. Als je buiten maar kan ravotten, moddersoepjes kan maken of insecten kan bestuderen. Maar ook samen een ijsje eten, battle-en en leuke dingen ondernemen vind jij geweldig.

Lieve kleine grote beer, blijf zoals je bent en we gaan van dit nieuwe levensjaar gaan we weer een feestje maken.

Liefs,

Mama

Lees ook de andere brieven aan onze beer
Brief aan onze Beer, hoera je bent 5 jaar
Een brief aan onze 4 jarige beer
Een brief aan onze 3 jarige beer
Een interview met onze tante Pollewop en onze Beer
Een brief aan onze beer: hallo peuterpuber

Please follow and like us:

1 gedachte over “Verjaardagsbrief aan onze 6-jarige beer”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial