Een interview met onze tante Pollewop en onze Beer

Via The Mommy Diaries kwam ik deze leuke tag tegen. Zij vulde hem zelf in voor haar peuter en kleuter. Ik heb hem iets aangepast en de kinderen zelf antwoord laten geven.

Wat is je naam en hoe oud ben je?

Peuter: “Beer” en ik ben twee.

Kleuter: ik heet “tante Pollewop” en ik ben vier jaar.

Wat is je favoriete eten?

Peuter: tatjes (=patatjes)

Kleuter: pizza

Wat is je favoriete drinken?

Peuter: fristi

Kleuter: fristi en melk

Wat is je favoriete tv programma/ Youtube kanaal?

Peuter: dino’s

Kleuter: bellinga’s en k3

Welk boek vindt je het leukst?

Peuter: brandweerman Sam

Kleuter: Pieter konijn brengt post rond.

Waar speel je het liefste mee?

Peuter: robocar poli

Kleuter: met mijn poppen

Wat maakt je boos/verdrietig?

Peuter: als ik ga vallen

Kleuter: pesten

Wat is het leukste en wat is het stomste aan papa?

Peuter: dat ik met papa mag stoeien vind ik het leukste. Als hij boos is vind ik het stomste.

Kleuter: het leukste dat papa zo’n mooi shirt heeft. Het stomste is als papa er gek uit ziet.

Wat is het leukste en wat is het stomste aan mama?

Peuter: dat je lief bent dat vind ik het leukste.

Kleuter: het leukste als je er mooi uit ziet. Als je me plaagt vind ik dat het stomste.

Welk speelgoed of welke knuffel wil je niet kwijt raken?

Peuter: mijn vechter dino

Kleuter: mijn knuffel si

Wat vindt je het allerleukste om te doen?

Peuter: de pasapas dansen en zingen

Kleuter: de pasapas dansen en zingen

Nog een paar vraagjes voor mama over de kinderen

Hoe laat gaan ze naar bed?

Beide gaan ze rond de klok van 19:00 uur naar bed, maar slapen doen ze dan nog niet gelijk. We maken wel even voor zeven al aanstalten om naar bed te gaan. We beginnen met de badkamersessie. Daarna lekker de pyjamaatjes in, verhaaltje lezen en dan lekker slapen.

Waardoor gaat hij/zij gek doen?

Peuter: Hij is onze clown in huis. Doet altijd wel even gek. Gewoon spontaan uit het niets. Komt ie op schoot zitten, gaat grapjes maken of gewoon lekkere gekke bewegingen maken. Wat is ie blij als hij de lachers op de hand krijgt.

Kleuter: Als ze iets spannend vindt dan gaat ze vooral thuis gek doen. Vliegt door het huis, soms komt er een echte draak los in haar. Gaat gekke dansjes doen of gaat voor ons gekke namen verzinnen. Verder is ze dan een levende stuiterbal.

Wat maakt hem/haar geweldig?

Peuter: Ons knulletje is bijna drie, maar zo ontzettend meegaand. Als je pijn hebt vraag hij een meerdere keren per dag. Gaat het weer? Hoe gaat het? Ik vind dat zo ontzettend lief van hem. Verder is hij gewoon een heerlijk kind vol ondeugende streken, maar kan ook ontzettend lief spelen. Ons heerlijke clowntje.

Kleuter: Ze is verschrikkelijk zorgzaam. Doordat ze alles aanvoelt heeft ze geen woorden nodig om te weten hoe je je voelt. Ze begrijpt veel en soms vergeet ze weleens kind te zijn. Verder is ze leergierig en een streber. Ze is geweldig om wie ze is.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial