Samen 70 jaar feestje

Sinds de geboorte van onze dochter vieren we onze eigen verjaardagen eigenlijk niet meer groots. Daarom besloten we vanaf dat moment de lustrum verjaardagen wel te vieren. Daar willen we dan ook echt wel het nodige voor uit de kast trekken. Dit jaar is een lustrum jaar voor ons en hoe we dat dit jaar vierden, lees je vandaag in deze blog.

Samen 70 jaar

Ik ben in februari 35 jaar geworden, manlief wordt in de zomer 35 jaar, dus tijd voor een feestje. We hadden al een beetje in gedachten hoe we dit wilde doen. We moesten alleen nog een datum prikken. Dat deden we dus in februari en veel bekende informeerde we op mijn verjaardag dat we onze verjaardagen op 3 mei zouden vieren. Alsof we het zo hadden uitgekiend, was het precies in het midden. Ik was dan net 3 maanden 35 en manlief moet nog 3 maanden wachten. Dat het precies in het midden was, was puur toeval. We besloten er een samen 70 feestje van te maken.

Van alles regelen

We wilde het groots vieren, maar wel thuis. Dat werd dus nadenken wie we zouden uitnodigen en hoe we het zouden gaan doen. We hadden bij onze buren al stiekem een beetje gespiekt. Die hadden hetzelfde gedaan. We kozen ervoor om tijdens het feestje een pubquiz te doen. Dus daar gingen we eerst achteraan. Hier in de regio heb je de Quiz Brothers. Bij dit bedrijf bestelde wij een pubquiz die we zelf zouden gaan presenteren. Ons feest is op vrijdagavond en vrijdag is ook mijn werkdag. Ik wilde niet de hele avond in de keuken staan, dus besloten we ook om een cateraar in de schakelen voor de hapjes.

De uitnodiging

Een twee weken voor het feest ging de uitnodiging de deur uit. De meeste mensen hadden we al een save the date gestuurd via de what’s app. Nu met een ouderwets kaartje. Samen met de kinderen deden we even een rondje door de regio om de grootste deel van de kaarten te bezorgen. Ons meiske vond het maar wat geweldig om alle kaartjes in de brievenbus te doen. Dat was al een feestje op zich.

De dag zelf

En dan is het ineens zover. Alles geregeld, nu nog de laatste dingen in huis regelen. De weersomstandigheden waren niet zo heel denderend. We hadden toch nog wel wat extra ruimte nodig, Dus we besloten een partytent neer te zetten, samen met een terrasverwarmer. Zo zou het in ieder geval aangenaam blijven. Met 30 man wil je toch wel een beetje ruimte hebben, zodat je goed de pubquiz kan doen. De woonkamer even ombouwen, extra stoelen neerzetten en wat bloemetjes en kaarsjes voor de sfeer. Niks meer aan doen al zeg ik zelf.

Let the party begin

Om 20:30 uur kwamen de eerste gasten. We hadden ze wel gevraagd om voor 21:00 uur binnen te zijn, zodat we op tijd met de pubquiz konden beginnen. Het stroomde in een keer dan ook echt vol, maar prima en heerlijk om zoveel mensen om ons heen te hebben om onze verjaardag te vieren. Verschrikkelijk verwent door iedereen. Koffie, thee, frisje en chocolaatje. Even over negen starten we met de pubquiz. Drank stond koud en kondigde aan dat iedereen vrij was om zelf wat te drinken te pakken. Zelf was ik chef catering, manlief chef pupquiz. De quiz bestaat uit acht rondes. Een met plaatjes, een met slogans, een met muziek en vijf met vragen. Tussen de rondjes door serveerde ik de warme en koude hapjes uit.

Een avond met een gouden randje

Het was een heerlijke en sfeervolle avond. Net even wat anders dan normaal, maar juist door de mensen te mixen ontstonden er leuke andere groepjes en gesprekken. Van iedereen kregen we de complimenten voor deze topavond. Dat was de bedoeling om iedereen een sfeervolle avond te bezorgen. Dat is gelukt. Voor ons was het een avond met een gouden randje. We hebben intens genoten. Op naar nog meer van dit soort mooie feestjes.

Ik ben erg benieuwd, vieren jullie een lustrum verjaardag uitgebreid? Zo ja hoe heb je dat gedaan? Of vier je gewoon ieder jaar je verjaardag?

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial