Review Bospark Lunsbergen (Roompot) in Borger

Ben je op zoek naar een vakantiepark in Drenthe? Ben je benieuwd wat mensen vinden van Bospark Lunsbergen van Roompot? Wat is er in de omgeving van Borger te doen? In de zomervakantie van 2021 gingen wij naar het Roompotpark Bospark Lunsbergen. Wat vonden we van het park? Welke activiteiten ondernamen we? Wat is er rondom te doen? Hoe beviel het chalet? Je leest het allemaal in deze review. Tot slot deel ik nog twee weekmenu’s die goed te bereiden zijn met de aanwezige keukeninventaris.

Het park Bospark Lunsbergen

Bospark Lunsbergen is gelegen in het Drentse plaatsje Borger. Het park is een mix van jaarplaatsen (stacaravans), camping (inclusief het huren van een tent), chalets en bungalows. Op het park is animatie, fietsverhuur, midgetgolf, speeltuin, zwembad, restaurant, minimarkt en een snackcorner aanwezig. Een deel van de chalets is opgedeeld in hofjes, waardoor het kleinschalig aanvoelt. Zoals de naam al aangeeft, bospark is het een groen park met veel bomen.

Het chalet voor 6 personen

Voor ons verblijf hadden we een chalet voor 6 personen. Hoe ik dit chalet het beste kan omschrijven? Als 2 stacaravans aan elkaar gekoppeld. Hierdoor heb ruimere slaapkamers en woon-/eetkamer. Net als in een stacaravan kan hoor je iedere stap in het chalet. Waar we overigens geen hinder van hebben ondervonden. De keuken is basic, maar prima te gebruiken. Koelkast met vriesvak aanwezig. De badkamer is een prima voorziening, wel even met de trekker je douchebak droogmaken, anders heeft de volgende een koud voetenbad ;-). Er is geen vaatwasser aanwezig, dus gezellig even de vaat met de hand wassen. Wel is er een combimagnetron. Een groot deel van deze chalets staan in hofjes, waardoor het park kleinschalig aanvoelt en je toch een connectie hebt met de buren. Ook zijn er chalets die zelfstandig staan.

Op zoek naar een ander vakantiepark in de provincie Drenthe? Wellicht is het Land van Bartje iets voor jullie.

Op het park

Op het park is er genoeg te doen voor de kinderen. De animatie die diverse activiteiten heeft voor verschillende leeftijdsgroepen. Een basketbal- en voetbal- en volleybalveld. Diverse kleine speeltuintjes en 2 grote speeltuinen, waarvan 1 bij het centrum. De hofjes zijn autovrij en er is voldoende parkeergelegenheid nabij de chalets en bungalows. Het park heeft beschikking van een binnenzwembad. De grote speeltuin grenst aan het restaurant/café. Papa en mama genietend van een lekker bakkie koffie en de kinderen lekker spelen. Omdat het park gelegen is in een bos, moet je ook rekening houden met teken. Er is dus een kans op een tekenbeet. Helaas hebben we hier ook zelf mee geconfronteerd en daarom vind ik dit wel belangrijk om te melden. Neem daarom ook altijd een tekenpincet mee op vakantie.

Meer informatie over het verwijderen van een teek, lees je hier.

Orvelte, nabij bospark lunsbergen
Historisch dorp Orvelte

In de omgeving

In de omgeving van Bospark Lunsberen is genoeg te doen. Hieronder een opsomming van de activiteiten die wij gedaan hebben. Uiteraard heeft het park zelf ook een opsomming van verschillende activiteiten die je kan doen in de omgeving. Of kijk eens op dit blog voor betaalbare en kleinschalige uitjes.

Reisbureau

Wij waren rijkelijk laat met het boeken van onze vakantie waardoor ik door de bomen het bos niet meer zag. Daarom besloot ik de hulp in te schakelen van Sylvia van der Ende, zij is reisadviseur via Personal Travel. Het was fijn om met Sylvia op zoek te gaan naar een fijne vakantieplek. We deelde haar onze wensen en budget voor onze vakantie. Daar kwamen leuke en verrassende suggesties uit voort. In eerste instantie hadden we een andere accommodatie op het oog, maar helaas was die op het moment van boeken net “uitverkocht”. Sylvia schakelde snel en regelde alvast een optie op het uiteindelijke verblijf. Ook het regelen van de reisbescheiden werd door Sylvia geregeld. Sylvia woont een dorp verderop en moest toevallig in de buurt zijn en kwam de reisbescheiden persoonlijk brengen. Ze had hier een leuk pakketje van gemaakt, inclusief inspiratie voor de toekomst. Bedankt Sylvia voor je goede zorgen voor het regelen van onze vakantie! Sylvia deelt veel leuke reisinspiratie op Facebook en Instagram. Volg haar zeker voor meer reisinspiratie.

Op vakantie gaan is voor hoogsensitieve mensen net even anders. Lees hier fijne tips voor een relaxte vakantie.

Onze ervaring bij Bospark Lunsbergen

Bospark Lunsbergen is een fijn en rustig park. Genoeg te doen voor de kinderen. Door de hofjes voelt het niet als een groot vakantiepark aan. Het zwembad is netjes, maar je moet zelf voor de uitdaging zorgen. Onze oudste kinderen liepen vrij rond op het park (5 en 7 jaar) en konden zich er samen met de vakantievriendjes en -vriendinnetjes goed vermaken. Het park leent zich goed voor een wandeling. Vanuit het park zit je ook zo op diverse wandel- en fietsroutes. In de omgeving van het park is genoeg te doen voor als je even van het park af wil. Wij hebben er een heel fijne vakantie gehad en de kinderen hebben genoten. De activiteiten spreken de kinderen aan. Onze dochter ging bijna iedere ochtend naar de Koos Kids Club om te knutselen. Onze zoon deed graag mee met de minigames. Iedere woensdag tijdens onze vakantie was er een kinderbingo. We bestelde er tevens een feestontbijt, en ze zeggen weleens hotelontbijtjes zijn de beste, maar onze ervaring met ontbijtjes bij vakantieparken zijn wat ons betreft ook super goed!

ontbijt op bospark lunsbergen
Ontbijtjes bij vakantieparken zijn de beste.

Weekmenu

Gemak dient de mens en daarom kies ik tijdens de vakantie voor de makkelijke maaltijd. Het is ook voor mij vakantie en ga dan echt niet uren in de keuken staan om een maaltje te maken. Daarom kozen wij voor het onderstaande menu. Wellicht inspiratie voor jouw vakantie.

Weekmenu 1Weekmenu 2
Vrijdag: TapashapjesVrijdag: Krieltjes met bietjes
Zaterdag: Zomerstamppotje met cordon blueZaterdag: Pizza in het restaurant
Zondag: Zomerstoof met worstjesZondag: Krieltjes, doperwtjes en kipcordon blue
Maandag: Patat met een snackMaandag: Poffertjes van Jan
Dinsdag: Spaghetti BolognaiseDinsdag: Spaghetti Bolognaise
Woensdag: Krieltjes met worteltjesWoensdag: Kliekjesdag
Donderdag: Monkey platterDonderdag: Vrije keus in het restaurant
Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial