Ontdek Vakantieklets: Het ultieme doeboek voor op reis van Gezinnig!

Ken jij het doeboek voor op vakantie van gezinnig al? Het doeboek heet Vakantieklets. In samenwerking met Gezinnig mochten wij dit boekje reviewen. Lees je mee wat wij ervan vinden?

Aftellen en bingo

Vakantieklets begint met een aftelkalender. Tien dagen van te voren begin je met aftellen, vertel je met wie je op vakantie gaat. Ook waar je naartoe gaat en hoe je er naartoe gaat. In de vakantieklets zitten dus ook diverse opdrachten, waaronder ook diverse bingo’s die je onderweg naar de vakantie kan doen. De ene keer om alleen te doen, de andere keer met zijn tweeën.

Lees ook: 13x aftelkalenders: maak aftellen leuk voor hoogsensitieve kinderen

35 dagen dagboek

Vakantieklets heeft de ruimte om 35 vakantiedagen te vullen met belevenissen van de vakantie. Of je kunt de pagina’s verdelen over meerdere kinderen. De voorkant van de bladzijden/kaartjes zijn opdrachten voor onderweg en tijdens de vakantie. Op de achterkant vul je de datum in. Vertel je iets over het weer. Wat je gegeten hebt en hoe je gehumeurd was. Maar dat is nog niet alles, de plek waar je zit, wat je gezien hebt, iets om nooit meer te vergeten te vermelden en natuurlijk wat je gedaan hebt. De kinderen hoeven geen hele verslagen te schrijven. Het is meer dan genoeg om samen even de vakantiedag kort en bondig door te nemen.

dagboekdeel vakantieklets

Spelletjes voor onderweg en op de vakantie

Zoals al aangegeven zitten er dus veel leuke spelletjes. Cijfer spelletjes, weetjes over jou, opdrachtjes, challenges, voorspellingen voor later, doe eens gek. Er is echt voor ieder wat wils. Of een restaurant reviewen. En dus niet alleen leuk voor onderweg, maar ook om op de bestemming van de vakantie. Zo kan je de vakantie een net andere dimensie geven.

Voor welke leeftijd is vakantieklets?

Vakantieklets wordt aangeraden voor kinderen vanaf 6 jaar, maar is niet alleen leuk voor kinderen. Ook volwassen kunnen hier samen met hun gezin veel plezier van beleven. Een moment om even te kletsen over de vakantie, maar ook om eens wat anders te doen dan wat je normaal doet tijdens de vakantie.

opdracht vakantieklets
een van de opdrachten in vakantieklets

Wie is gezinnig?

Gezinnig is een samenvoeging van de woorden ‘gezin’ en ‘zinnig’. In 2008 richtte Rianne van Essen gezinnig op. Ze ontwikkelen producten die behulpzaam zijn voor ouders en kinderen van 3 tot 12 jaar. Met hun tips en tools willen ze helpen de gezinshectiek wat te versoepelen. Gezinnig heeft nog meer Naast vakantieklets en slaapklets heeft gezinnig nog veel meer items in hun collectie. Sowieso hebben ze een groot assortiment kletsboeken (scheiding of ziekenhuis voor als een van de ouders ziek is). Ik zag dat er zelfs weer nieuwe kletsboeken zijn voor papa/mama/opa/oma samen met (klein)kind. Maar ook de checkpad en weekplanners.

Lees ook: Smoeltjesschrift of slaapklets voor de denkertjes

De losse bladen vakantieklets.
losse kaartjes uit vakantieklets

Wat vinden wij van Vakantieklets?

De slaapklets van gezinnig kende we al. Daarom was het des te leuker om ook vakantieklets te mogen gebruiken. Dit is dan ook een mooie en toffe aanvulling voor de vakantie. Het doeboek sluit aan bij de kinderen. Zo heb je naast de leuke opdrachten ook even een momentje op de dag om de dag door te nemen. Het voordeel is dat je de bladzijdes los kan maken en dat je dus losse kaartjes hebt. Deze gaat de komende jaren met ons mee op vakantie. Het is dan ook gelijk een mooi item voor op de verlanglijstjes van de kinderen.

Deze blogs zijn geschreven uit eigen ervaring. Regelmatig raadpleeg ik bronnen om bepaalde dingen uit te leggen over hoogsensitiviteit. Deze bronnen worden dan bij de blog vermeld. Wil je tips gericht op jou of jouw gezin, raadpleeg dan een HSP coach.

Niet schrikken! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over het product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken en het product te kopen steun je Inge Beleeft. Wil je er meer over weten, kijk dan op affiliate links.

foto’s zijn eigendom van Inge BeleeftOok leuk om te lezen:

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial