Stephanie ondernemer en moeder: HSP neem je overal mee

In de rubriek HSP-ers aan het woord, mag ik deze maand de digitale pen aan Stephanie geven. Ze neemt ons mee in de bizarre situatie waar we al ruim een jaar in zitten. Wat doet dit met haar, haar gezin, haar HSP en als ondernemer. Een situatie die voor iedereen moeilijk is. Allemaal hebben we onze eigen struggles en voor vele ouders is een van die struggles het thuiswerken met af en aan de kinderen thuis.

Wie is Stephanie?

Hoi, ik ben Stephanie Osunwokeh, eigenaresse van KIES Company, getrouwd en moeder van 2 dochters van 7 en 5. In ons gezin hebben wij allemaal op onze eigen manier te maken met hoogsensitiviteit. We begrijpen elkaar omdat we het allemaal ervaren en toch ervaren we het allemaal anders. Waar mijn man het erg prettig vindt om veel thuis te zijn, heb ik behoefte aan afwisseling van omgeving. Maar het afgelopen jaar hadden we daar niet veel keuze in.

In april 2020 stopte een grote opdracht

Ik had naast mijn coachingsbedrijf een grote secretariële klus. Die leverde mij op dat moment het grootste deel van mijn inkomsten op en ik was daardoor vaak op locatie. Maar in april 2020 werd ik gebeld en stopte deze opdracht van de een op andere dag. Het raakte me. Ik begreep het wel, maar de gevolgen voor ons gezin waren groot. Als kostwinner nam de druk toe om snel iets anders te vinden, maar door Corona werd er juist minder uitgegeven. Een klus vinden was nog nooit zo stressvol.

In de tussentijd zat ik thuis en werkte ik door aan mijn bedrijf. Vervolgens gingen de scholen dicht en hadden we ook de kinderen thuis inclusief het thuisonderwijs. Ik was dankbaar voor de tijd met mijn gezin, maar wat een hoop verschillende prikkels.

Vooral het schakelen kost me veel energie

Het begin van een periode waarin we steeds weer moeten schakelen. Scholen dicht, scholen open, scholen weer dicht, kinderen verkouden of in quarantaine door een positieve test van een ander. En ik werk ondertussen grotendeels vanuit huis aan mijn onderneming. Een eigen werkruimte hebben we geen plek voor. Bovendien vindt mijn oudste dochter het heel erg fijn om met mij samen haar rekenwerk te doen. Lezen doet ze graag met papa.

Ik geniet van de tijd samen, van het les kunnen geven. Het hoogsensitief zijn helpt me hier steeds doorheen en tegelijkertijd moet ik waakzaam zijn. Ik ben een planner pur sang, dus praktisch ervaar ik geen probleem. Maar energie is lastiger te plannen dan tijd.

Wat ik doe om door te kunnen

Door het continu schakelen thuis en in mijn onderneming is het aantal prikkels behoorlijk toegenomen. Daarom let ik extra goed op mezelf en mijn gezin. We praten er regelmatig over wat de situatie met ons doet en hoe we ons voelen. Mijn man en ik geven het elkaar aan als we even een moment alleen nodig hebben om op te laden. En ook onze dochters hebben we geleerd dat het ok is als ze even alleen willen zijn. Zij geven dan ook keurig aan ‘’ik wil even een momentje voor mezelf’’.

Daarnaast stel ik mezelf elke dag meermalen de vraag ‘’wat heb ik nu nodig?’’. Ik ben niet bezig met wat ik moet. Ik ben bezig met wat ik wil. Waar ik naartoe wil met mijn bedrijf, wat ik mijn kinderen wil bijbrengen, wat ik in mijn huwelijk belangrijk vind én wat ik voor mezelf wil.

Waar ik ook ga, mijn HSP neem ik mee. Als ondernemer, als moeder, vrouw, dochter, vriendin enzovoort. Ik kies er dus voor dit te omarmen en te kijken wat voor mij werkt. Hoe ik de mooie kanten van HSP kan benutten en de scherpe randjes ervan een beetje minder scherp kan maken.

Dank je wel Stephanie

Stephanie bedankt voor jouw verhaal. Het woord moeten is voor veel HSP-ers een ‘jeuk-woord’. Mooi om te lezen hoe jij van moeten, willen hebt gemaakt voor jou, jouw gezin en jouw onderneming. En mooi om te lezen hoe jullie in deze bizarre tijd omgaan met de prikkels.

Lees ook eens het verhaal van HSP-er Amber Jamie of het verhaal van HSP-er Wendy.

Foto’s zijn verkregen met toestemming van Stephanie.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial