Week van het hooggevoelige kind

Week van het hooggevoelige kind

Er zijn deze week veel weken van, maar vandaag wil ik de week van het hooggevoelige kind de aandacht geven.

Begin van dit blog

Dit blog ben ik begonnen om mijn ervaring met hooggevoeligheid met jullie te delen. Meer als ervaringsdeskundige dan als een echte deskundige. Hooggevoeligheid is nu eenmaal de rode draad in ons gezin. Het besef kwam pas echt toen een facebook/Instagram vriendin me erop wees. Wat een eye opener was dat. Het gaf me zoveel rust dat wat ik eigenlijk al wist werd bevestigd. Onze dochter was echt hooggevoelig.

Spiegel en puzzelstukjes

Mijn dochter lijkt in heel veel opzichten op mij. Dus ik kreeg een jongere versie van mezelf te zien in de spiegel. Op dat moment besefte ik, onze dochter is niet de enige die hoogsensitief is. Ik bleek hetzelf ook te zijn. Er werd me zoveel duidelijk. Maar het is ook een heel proces. Dat laat ik vandaag even achterwege.

Prachtige karaktereigenschap

Hoogsensitief zijn betekend niet dat ik er maar een stempel op wil drukken of een rugzakje mee wil geven. Het is nu eenmaal een karaktereigenschap. En hele mooie en bijzondere. Helaas staat daar de buitenwereld helemaal niet voor open. Zelf loop ik daar regelmatig tegen aan. Mede daarom is ook de week van het hooggevoelige kind er gekomen. Even wat extra aandacht voor deze eigenschap.

Nog volop aan het leren

Ik ga nog dagelijks op mijn bek en leer nog steeds heel veel over hooggevoeligheid. Bij mezelf, maar ook bij de kinderen. Inmiddels weten we dat het hele gezin Hsp is, maar ieder op zijn of haar eigen manier. De grootste trigger is geluid in ons gezin. En dat kunnen we best een hoop produceren met zijn vijven. Heb inmiddels wel wat boeken verzameld over hooggevoeligheid. Die wil ik echt nog een keer gaan lezen.

Een op de vijf

Wist je dat een op de vijf mensen hooggevoelig is? En iedereen op zijn of haar eigen manier. We zijn niet allemaal introvert of extravert. Ja ook extraverte mensen kunnen hoogsensitief zijn.

Meer een kijkje geven

Ik wil jullie de komende tijd wat meer een kijkje geven in ons leven waarbij hsp een belangrijk gegeven is. Een dagje meelezen in een dag van ons. Of ben je juist heel erg benieuwd naar iets, waarvan je leuk vindt om te lezen hoe dat bij ons gaat, schroom niet om mij een berichtje te sturen.

Andere blogs

Ben je benieuwd naar andere blogs over hooggevoeligheid, kijk dan even onder het tabblad hsp op dit blog.

Please follow and like us:
Share
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial