Hoe de corona-crisis de druppel werd voor diagnose overspannen

Pas je goed op jezelf? Neem je voldoende rust? Herken jij ook deze waarschuwingen? Bij mij mochten ze niet baten hoe enorm ik ook mijn best deed voldoende rust te nemen. De corona-crisis was het laatste zetje in diagnose overspannen. Hoe hard je soms ook je best doet het te voorkomen, het overkomt je. Het overkomt mij. Het bloggen zorgt er ook voor dat ik dingen van me af kan schrijven. Daarom blijf ik graag actief op social media en op dit blog.

Thuis werken met drie kinderen

Vrijdag 13 maart, de oudste is vrij van school. De jongste twee zijn op het kinderdagverblijf terwijl manlief en ik thuis moeten werken. De dag ervoor werd ons allen verplicht thuis te werken, indien mogelijk. Kinderen mochten nu alleen nog naar school of kinderdagverblijf als ze niet verkouden zijn. Nog voor 12:00 uur hadden we alles thuis zitten. Niet wetende dat in dat weekend besloten werd opvang en scholen te sluiten en ze alleen beschikbaar te stellen voor noodopvang van kinderen met ouders in de vitale/cruciale beroepen. Daar zit je dan als ouders van drie jongen kinderen thuis.

Pittige en bijzondere periode

Laat ik voorop stellen dat ik deze periode bijzonder vond om de kinderen zo veel thuis te hebben. Het was mooi, intens en heel pittig. Ik ben daar altijd open en eerlijk in geweest dat ik het loodzwaar vond om van drie naar vijf dagen werk te gaan om de uren te spreiden. Het was echt sprokkelen van uurtjes. Het was alsof ik iedere week een marathon liep met een veel te korte herstel periode.

Ik doe het zelf mentaliteit

Mijn grootste valkuil is denk ik wel mijn ik doe het zelf wel mentaliteit gecombineerd met mijn plichtsbesef. Altijd alles zelf regelen en weinig tot geen hulp vragen. En hoewel we de afgelopen weken hulp hadden van mijn schoonouders, gebruikte ik deze dagen om keihard te knallen op mijn werk. Want ja wat moest ik anders. Die uren moesten gemaakt worden. Dan na het werk er gelijk weer staan voor de kinderen. Tijd voor mezelf komt wel weer. 

 

Huisvlijt

Please follow and like us: