Waarom ik mijn man in het zonnetje wil zetten

Heb jij dat ook weleens dat gedachtespinsels er niet uitkomen zoals je wil? Ik wilde vorige week op vaderdag en onze trouwdag mijn man in het zonnetje zetten. Doordat ik inmiddels vijf weken overspannen thuis zit en ik vorig week een heel slechte week had, ging het idee van de blog speciaal voor mijn man niet door. Gelukkig lukt het nu wel om hier mijn man in het zonnetje te zetten. 

Van partners naar een team

11,5 jaar geleden liepen we elkaar tegen het lijf in de kroeg. Voor mij was het liefde op het eerste gezicht. Na 4,5 jaar samen zijn trouwde we op 21 juni 2013 en zijn we nu officieel 7 jaar man en vrouw. In deze tijd deelde ups en downs, lief en leed met elkaar. Maar sinds 6 jaar vormen we een nieuw team samen. We werden team papa en mama.

Zou dat wel goed komen jij als vader?

Als we weleens ergens waren wist hij nooit zo goed hoe hij met kinderen om moest gaan. Dan had ik er weleens een hard hoofd in dat het ooit goed zou komen als vader. Zou hij het dan ook moeilijk vinden. Of bloeit hij juist op tot een ware kindervriend. Ondanks dat ik weleens mijn twijfels had wist ik dat jij de papa van onze kinderen moest worden. Na de geboorte van onze dochter ontpopte er een ware vader. Ook al vind je de babyperiode niet de leukste periode, je wist wat je kinderen nodig hadden. Want juist nu de kinderen ouder worden vindt hij het heerlijk om met ze te stoeien, voetballen, je haren onder handen te laten nemen met elastiekjes of lekker wandelen en fietsen met de kinderen. Met de twee jongens die daarna volgde weet hij ook wel raad. De oudste van de twee vindt het heerlijk om met hem te stoeien. De jongste telg weet hem ook al te vinden.

Je zien groeien in de rol van papa

Hoe mooi is het dan ook om te zien hoe enthousiast je wordt begroet door alle drie de kinderen. Ze knuffelen je, kletsen honderd uit en ze willen allemaal op je of naast je zitten. Het is zo mooi om te zien hoe jij in je rol als vader bent gegroeid. Hoe je geniet, ze soms achter het behang wil plakken, maar vooral hoe leuk je het vindt en hoe trots je bent. Als ik zie hoe je met de kinderen omgaat, de uitdagingen die het soms met zich meebrengt, maakt dat ik vol geluk kijk naar ons prachtige gezin. Ik kan ze geen lievere vader toewensen.

Een goed team samen

Hoewel we echt wel heel anders zijn opgevoed allebei, weten we goed hoe we samen onze kinderen groot willen brengen. Zitten we de grootste deel van de tijd op één lijn. Zijn we eerlijk en oprecht naar elkaar en steunen we elkaar op alle momenten. Ook al zijn we het niet altijd eens met elkaar. Dat spreken we ook gewoon uit naar elkaar.

In goede en kwade dagen

Ook nu ben je weer mijn rots in de branding. Een overspannen vrouw in huis, een verantwoordelijke baan en ook nu help je me enorm. Raapte de gevallen ballen op, zocht ze uit. Pakte de belangrijkste ballen op en ging daar mee door, zodat het gezin kan blijven doordraaien. Geef ik je een schop onder je kont om tijd voor jezelf te nemen, want we hebben er niets aan om straks samen thuis te zitten. Spreek ik regelmatig uit hoe trots ik op je ben, dat ik je waardeer en vooral dat ik je lief heb. Bedankt lieve schat dat jij er altijd voor mij bent. Ik ben trots op jou!

Please follow and like us:

6 gedachten over “Waarom ik mijn man in het zonnetje wil zetten”

 1. Wat een lieve blog Inge. Je hebt geluk met zo’n man. Hier prijs ik mezelf ook erg gelukkig. We hoeven het niet alleen te doen, onze mannen zijn er voor ons. En dat is het grootste cadeau dat we kunnen krijgen.

  Beantwoorden
  • Dank je wel Mieke. We boffen inderdaad allebei met zo’n fijne man naast ons. Echt cadeautjes om zo iemand in je leven te treffen. liefs, inge

   Beantwoorden
 2. Wauw mooi verwoord ❤️
  Hier herken ik de struggles van het net papa zijn in het openbaar wel 😊 maar het is hier ook goed gekomen. ( hebben nu sinds 2 weken 5 kids).
  Hopelijk ga jij je ook weer snel wat beter voelen zodat je ook meer kan genieten van die mooie liefdevolle momenten ♥️ liefs Denise

  Beantwoorden
  • wat lief, dank je wel Denise. Ik ben er van overtuigd dat ik me ook weer beter ga voelen. Het diepste dal nu denk wel gehad. Kleine stapjes vooruit, maar vele kleine stapjes maken uiteindelijk ook een mooie grote stap. Nog gefeliciteerd met de geboorte van jullie kindje! blijft een mooi wonder, iedere keer weer hè! liefs, inge

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial