Boekentip: Eva Eland schrijft over verdriet en geluk

Is jouw gezin getroffen door verdrietig nieuws? Is je kind de laatste tijd verdrietig? Zit je er ook mee hoe je dat samen met je kind gaat verwerken? Door de coronacrisis was onze gevoelige dochter heel verdrietig. Niet naar school, niet naar opa en oma, vriendjes en vriendinnetjes missen. Hoe ga je dan om met verdriet. Blijf je dan altijd verdrietig. We gingen op zoek naar iets om haar te helpen en werden getipt op de boekjes van Eva Eland over verdriet en geluk. Ik bestelde ze gelijk en we gingen ermee aan de slag. Ken jij deze mooie prentenboekjes al? Vandaag lees je wat we van de boekjes vinden.

Wie is Eva Eland?

Eva Eland is auteur en illustratrice en groeide op in Delft en woont tegenwoordig in Cambridge (Verenigd Koninkrijk). Op een bemoedigende of humoristische manier wil ze kinderen (en volwassenen) aanspreken in haar werk.

Als verdriet op bezoek komt

Het prentenboekje gaat zoals de titel al zegt over verdriet. Verdriet staat vaak onverwachts voor je deur. Het is overal waar je bent. Je hoeft niet te verbergen dat je verdrietig bent. Dat als je deze emotie toelaat het uiteindelijk ook vanzelf weer weg gaat.

Waar geluk begint

Een mooie aanvulling op het boekje “als verdriet op bezoek komt”, is waar geluk begint. Het boek vraagt of je op zoek bent naar geluk. Maar eigenlijk hoeft dat niet, want geluk zit overal in verstopt. Soms lijkt het helemaal nergens te zijn, maar soms ook echt de hele dag bij je is.

Ken je het boek al over anders zijn? Lees dan eens het boek over de avonturen van de leeuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.