Boekentip: De boeken over verdriet en geluk van Eva Eland

Is jouw gezin getroffen door verdrietig nieuws? Is je kind de laatste tijd verdrietig? Zit je er ook mee hoe je dat samen met je kind gaat verwerken? Door de coronacrisis was onze gevoelige dochter heel verdrietig. Niet naar school, niet naar opa en oma, vriendjes en vriendinnetjes missen. Hoe ga je dan om met verdriet. Blijf je dan altijd verdrietig. We gingen op zoek naar iets om haar te helpen en werden getipt op de boekjes van Eva Eland over verdriet en geluk. Ik bestelde ze gelijk en we gingen ermee aan de slag. Ken jij deze mooie prentenboekjes al? Vandaag lees je wat we van de boekjes vinden.

Als verdriet op bezoek komt

Het prentenboekje gaat zoals de titel al zegt over verdriet. Verdriet staat vaak onverwachts voor je deur. Het is overal waar je bent. Je hoeft niet te verbergen dat je verdrietig bent. Dat als je deze emotie toelaat het uiteindelijk ook vanzelf weer weg gaat.

Waar geluk begint

Een mooie aanvulling op het boekje “als verdriet op bezoek komt”, is waar geluk begint. Het boek vraagt of je op zoek bent naar geluk. Maar eigenlijk hoeft dat niet, want geluk zit overal in verstopt. Soms lijkt het helemaal nergens te zijn, maar soms ook echt de hele dag bij je is.

Mooie illustraties en korte begrijpbare teksten

Zoals dat bij een prentenboek hoort zijn de teksten kort. Begrijpbare zinnen voor kinderen. De illustraties zijn passend bij het boek. Het boek “als verdriet op bezoek komt” is voorzien van zachte kleuren in de illustraties. “Waar geluk begint” heeft ook veel zachte tinten, maar er worden iets meer vrolijke kleuren gebruikt. Niet van die schreeuwende kleuren.

voorlezen boek verdriet

Wie is Eva Eland?

Eva Eland is auteur en illustratrice en groeide op in Delft en woont tegenwoordig in Cambridge (Verenigd Koninkrijk). Op een bemoedigende of humoristische manier wil ze kinderen (en volwassenen) aanspreken in haar werk.

Veel gelezen de laatste weken

De boekjes worden regelmatig erbij gepakt door de kinderen om te lezen. Verdriet hoort bij het leven en is oké als het er mag zijn. Geluk moet je niet zoeken, maar ervaren uit de kleine dingen in het leven. Hoe vaak je dat ook zegt vanuit je opvoeding, het is fijn als vanuit prentenboekjes de bevestiging komt.

Wil je op de hoogte blijven van onze ervaringsverhalen abonneer je op dit blog. Ook via Facebook en Instagram kunnen jullie ons blijven volgen. Zie ik je daar?

Wil je op de bovenstaande blog reageren, dan kan dat uiteraard door een berichtje hieronder achter te laten, te mailen of via de social media een berichtje te sturen.

Deze review is uit eigen beweging geschreven en zonder sponsoring. In deze blog maak ik gebruik van affiliate links.

Please follow and like us: