8 favoriete Sinterklaas producten en rituelen in ons gezin

De donkere maanden van het jaar, je houdt er van of je haat ze. Ik hou van deze maanden. Vandaag neem ik je mee in mijn Sinterklaas favorieten.

Kruidnootjes met een smaakje

Voordat ik een intolerantie kreeg voor chocolade, vond ik het heerlijk om al die verschillende smaken kruidnootjes uit te proberen. Voor de kinderen neem ik ze nog wel eens mee. Voor mezelf hoef ik het niet meer te doen.

Rijmen

Helaas doen we dat dit jaar niet meer, maar ik vind het geweldig om te rijmen. Dan neem ik in de vorm van een rijm je jaar door als ik je lootje te pakken had. Schrik niet, het is dan wel een rijm van drie kantjes.

Gezellig samen zijn

Of het nou met het gezin of de hele familie is. Ik vind het een extra sfeervol moment om samen te zijn.

Chocoladeletter

Die heb je tegenwoordig ook in de meest bijzondere smaken. Zo slecht maar zo lekker! Maar ook hiervoor geld dat ik ze niet eet, maar de kinderen kan ik niet blijer maken deze periode.

Ben jij benieuwd hoe wij als hoogsensitief gezin Sinterklaas vieren?

Pakjesochtend

Wij vieren met ons gezin op de laatste zondagochtend voor 5 december pakjesochtend. Ze hebben dan de hele dag nog om te genieten van de nieuwe dingen.

Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal is een begrip in deze periode. Omdat ze het op school kijken, komen we er thuis niet onder uit om ze het niet te laten kijken. Zelf kijken we ook mee. Zo leuk, vol met grapjes voor de kinderen en voor de papa’s en mama’s. Luister eens goed en je hoort ook de boodschap voor de ouders.

Ben jij al bekend met de video van Sint? Deze is ideaal voor hoogsensitieve kinderen.

De spanning

Hoewel ik het verschrikkelijk vind dat ze nu nog vroeger wakker zijn, vind ik die spanning op die bekkies zo geweldig. Is hij geweest, krijg ik iets van mijn lijstje. Ik geniet daar van. En ja het is echt intens, maar besef ook. Voor je het weet lezen ze mijn Boekentip: Sinterklaas voor grote kinderen

Gevuld speculaas

Sinterklaas zonder gevuld speculaas is geen Sinterklaas. Ik bak het ook vaak zelf. Lekker hoor.

En wat is jouw Sinterklaas favoriet?

Deze blogs zijn geschreven uit eigen ervaring. Regelmatig raadpleeg ik bronnen om bepaalde dingen uit te leggen over hoogsensitiviteit. Deze bronnen worden dan bij de blog vermeld. Wil je tips gericht op jou of jouw gezin, raadpleeg dan een HSP coach.

Ook leuk om te lezen:

Please follow and like us:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial