8 favoriete Sinterklaas producten en rituelen in ons gezin

De donkere maanden van het jaar, je houdt er van of je haat ze. Ik hou van deze maanden. Vandaag neem ik je mee in mijn Sinterklaas favorieten.

1. Kruidnootjes met een smaakje

Ik wil ze echt allemaal een keer geproefd hebben. Dat is me nog niet gelukt. De chocoladekruidnootjes, met stroopwafelsmaak en tiramisusmaak heb ik al een op. Dan zijn er nog zoveel smaakjes te gaan.

2. Rijmen

Helaas doen we dat dit jaar niet meer, maar ik vind het geweldig om te rijmen. Dan neem ik in de vorm van een rijm je jaar door als ik je lootje te pakken had. Schrik niet, het is dan wel een rijm van drie kantjes.

3. Gezellig samen zijn

Of het nou met het gezin of de hele familie is. Ik vind het een extra sfeervol moment om samen te zijn.

4. Chocoladeletter

Die heb je tegenwoordig ook in de meest bijzondere smaken. Zo slecht maar zo lekker!

Ben jij benieuwd hoe wij als hoogsensitief gezin Sinterklaas vieren?

5. Pakjesavond

Wij vieren met ons gezin aan het begin van de avond als het doordeweeks is pakjesavond. Lekker tussen het spelen door patatjes eten. echt een klein feestje, want met drie kinderen onder de zes hoeft het allemaal niet zo lang te duren. De pretoogjes, zo genieten.

6. Sinterklaasjournaal

Eigenlijk volgen we dit jaar pas voor het eerst echt het Sinterklaasjournaal. Zo leuk, vol met grapjes voor de kinderen en voor de papa’s en mama’s. Luister eens goed en je hoort ook de boodschap voor de ouders.

Ben jij al bekend met de video van Sint? Deze is ideaal voor hoogsensitieve kinderen.

7. De spanning

Hoewel ik het verschrikkelijk vind dat ze nu nog vroeger wakker zijn, vind ik die spanning op die bekkies zo geweldig. Is hij geweest, krijg ik iets van mijn lijstje. Ik geniet daar van.

8. Gevuld speculaas

Sinterklaas zonder gevuld speculaas is geen Sinterklaas. Ik bak het ook vaak zelf. Lekker hoor.

En wat is jouw Sinterklaas favoriet?

Wil je op de bovenstaande blog reageren, dan kan dat uiteraard door een berichtje hieronder achter te laten, te mailen of via de social media een berichtje te sturen. 

gerelateerde blogs:

Please follow and like us:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers liken dit: