Een douche, een warm bad of een voetenbad ter ontspanning

We douchen ons vaak om onszelf op te frissen. Toch heeft een warme douche, bad of voetenbad nog een functie. Het heeft namelijk ook een ontspannen effect. En voor hoogsensitieve mensen ook een goede manier om de prikkels te reguleren. En wat heeft zout met douchen of een bad te maken?

Wegspoelen in het putje

Dag in dag uit ontvang je steeds heel veel prikkels. Eigenlijk blijven die aan je kleven, waardoor je steeds verder je emmertje vult. En je kan dat op verschillende punten op je lijf verzamelen. Even gek gezegd is het allemaal viezigheid dat je van je af moet halen. Wat doen we als we flink gesport hebben? Dan spoelen we het zweet van ons af. Eigenlijk doe je dat dus met prikkels ook. Laat ze lekker van je afspoelen, het reinigen van je energieveld, zo het putje in.

Tot rust komen

Als je overprikkeld ben wil je eigenlijk ook gewoon tot rust komen. Een warm bad kan je daarbij helpen. Alleen niet iedereen heeft een bad. Een douche werkt net zo goed. Geen bad, geen zin om te douchen, maar ook tot rust komen? Neem dan voetenbad. Je kan hiervoor een speciaal voetenbad voor aanschaffen, maar een teiltje werkt ook prima. Kijk ook gewoon wat bij jou past en wat bij jou in huis kan. En misschien wil jouw overprikkelde brein wel een wisseldouche.

Lees ook: 33 zelfzorgmomenten voor hoogsensitieve mensen

Mediteren kan ook onder de douche of in bad

Douchen of een bad nemen is even een moment voor jezelf. Of het nu om 5 minuten of 8 minuten gaat. En als je dan toch niet je haar met shampoo hoeft te wassen, neem dan even de tijd om te mediteren onder de douche. Dan heb je gewoon twee vliegen in een klap. De VGZ mindfulness (gratis) en meditation moments (betaald) app vind ik zelf de fijnste om mee te mediteren.

Zout werkt reinigend

Naast dat water je energieveld reinigt. Heeft zout ook dat effect. Gebruik na een dag vol prikkels een handje magnesium zout, ook wel epsom zout. Het doet niet alleen je huid enorm goed. Epsom zout helpt ook om de spanning af te voeren. Het ontspant de spieren en je zenuwstelsel.

Hoe maak je een zout(voeten)bad

Doe een kopje zout in een voetenbad en laat het oplossen. Beschik je over de luxe van een bad en ga je die gebruiken, dan mag je 300 gram epsom zout in een vol bad laten oplossen. Gun je voeten of je lichaam 10-15 minuten de tijd om het zout op te nemen. Heeft je lichaam genoeg magnesium opgenomen, dan zal het ook stoppen met opnemen. Ook kan je tijdens het douchen je lichaam insmeren met epsom zout. Dit helpt ook, maar niet zo goed als in een bad of voetenbad.

bron

Een douche, een bad of een voetenbad

Omdat we allemaal verschillend zijn is het voor iedereen anders wat hij/zij fijn vind. Ook heeft niet iedereen de beschikking over een bad. Kies daarom wat bij jou en/of jouw budget past. Dit zijn hulpmiddelen die kunnen helpen bij overprikkeling of om te ontspannen. Een zelfzorgmoment voor jou.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial